AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Kikaider 01 The Animation
Címe: Kikaider 01 The Animation
Angol címe: Kikaider 01 The Animation
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 4
Megjelenés éve: 2001 - 2002
Műfaj: Akció
Mecha
Sci-fi
Stúdió: SME Visual Works
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 3 szavazat alapján: 10
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.6
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az OVA idõben nem sokkal a sorozat után játszódik. Jiro a Drak felszámolása és Gill professzor halála után végül nem tért vissza Mitsuko-hoz, hanem saját útját járja.

Egy sötét és esõs éjszaka, majd egy hatalmas villanás és vége. Tesztelik a mindenható fegyvert, de sikertelenül. Egy láncszem még hiányzik a tökéletes mûködéshez.

Jiro megment egy lányt (Rieko) és egy fiút (Akira), akiket robotok hada üldöz. Mikor végre pihenhetnek egy kicsit és Jiro megtudhatná, hogy miért is vannak veszélyben újabb robotok törnek rájuk. Ez nem okoz különösebb gondot hõsünknek, végez velük. Ám harc közben valami különös történik. Egy térkép jelenik meg Jiro-nak rajta egy megjelölt ponttal. Mikor a megadott helyre érnek egy pappal találkoznak. Fuuten tiszteletes valamikor régen Komyoji tanára volt. Õ õrzi a doktor egyik korábbi androidját, Ichiro-t. Mint kiderül õ a prototípus, ezért is hívják Nulla-Egy-nek. Tehát õ Jiro bátyja, aki öccse védelmére lett megépítve. Erejét hamarosan meg is tapasztalhatjuk, mert ismét jön az ellenség.
A szervezetet, aki hõseinket üldözi Shadow-nak hívják, mert az emberi civilizáció árnyékában élnek. És mindenáron Akira kell nekik. Hõseink kisebb harc után elmenekülnek, de a robot csapatok vezetõje Árnylovag (Shadow Knight) Tudja tartani velük a lépést. Nulla-Egy megküzd vele, ám figyelmetlensége miatt majdnem "életét" veszti, de ekkor feltûnik Hakaider 3 társával és megsemmisíti az Árnylovagot. Nulla-Egy ereje fogytán van, de látván, hogy a Hakaiderek nem barátok rájuk támad, minek következtében teljesen lemerül és Jiro-nak kell elmenekíteni mindenkit.

Hõseinkhez hamarosan új, egy Dr. Komyoji tervei alapján készült Kikaider csatlakozik, és felveszi a harcot a Hakaiderekkel és csapatukkal, akik létszáma egy szintén Dr. Komyoji tervei alapján készült nõi anrdroiddal bõvül. Ám Dr. Komyoji már nem alkot robotokat, akkor mégis honnan jönnek az új támogatók?

A Hakaiderekbe a sorozatban látottakhoz hasonlóan agyak kerültek, így az agyak egykori tulajdonosai irányítják a robot testet. Így robot testben szinte halhatatlanok és csak egy cél vezérli õket: Visszaszerezni Akirát a mindenható fegyverhez, hogy a világ urai lehessenek.
De kik valójában ezek az emberek?

És ez lenne Kikaider sorsa? Küzdeni, míg Hakaidert végleg el nem törli a Föld színérõl terveivel és fegyvereivel együtt? Vagy csak véletlen egybeesés, hogy ismét egymásba futottak?
Miért kell a sötét szervezetnek mindenképp pont Akira?
Sikerül-e Jiro-nak és társainak legyõzni a gonosz szervezetet és meg tudják-e akadályozni az emberiség pusztulását?

Az OVA a sorozathoz képest alig rendelkezik filozófiai gondolatokkal, fõ cél a harc és az androidok fegyverarzenáljának bemutatása. Bár az utolsó rész vége az ami kezd ismét hasonlítani az elõzõ 13 rész gondolatmenetéhez. Ahol is Jiro-nak szembesülni kell azzal, amire midig is vágyott, de tartott is tõle. Olyasmit tanul, amit sohasem fog tudni elfelejteni, és ami élete végéig kísérni fogja.
"Pinokkió az öregemberhez fordult és boldogan kiáltott fel:
-Többé már nem vagyok fabábu!
És így pinokkió igazi kisfiú lett és boldogan éltek tovább.
Ám emberként pinokkió tényleg megtalálta a boldogságot?"

A zene semmit sem változott, ugyanolyan a lassú és szomorú mint azt már megszokhattuk. De más zene elképzelhetetlen hozzá, mert kiválóan tükrözi a hangulatot. Grafikai téren sem láthatunk sok újítást, legfeljebb annyit, hogy amikor az androidok formát váltanak (emberibõl robotba és fordítva is) szebben meg lett csinálva és kicsit felgyorsították a folyamatot.

Összességében egy remekül sikerült darab, ami méltó befejezése a sorozatnak, lezárva az ott elkezdett gondolatmenetet.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2249 db Időpont:2007. 06. 09. Hozzászólások: 7 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás