AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Kiddy Grade
Címe: Kiddy Grade
Angol címe: Kiddy Grade
Magyar címe: Csajkommandó
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 2002-2003
Műfaj: Sci-fi
Akció
Mecha
Szupererõ
Stúdió: GONZO
Gimik
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 37 szavazat alapján: 9.43
Ismertető értékelése: 14 szavazat alapján: 8.5
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A történetünk a jövõben játszódik. Az emberek eljutottak a galaxisban rengetek helyre, rengeteg bolygó be van népesítve, és a Föld lakossága már szinte csak maroknyi néptömegnek tûnik, de mégis az õ kezükben van a hatalom, s a pénz.

A story középpontjában két lány, akik a GOTT (Galaktikus Ellenõrzési Liga) szolgálatában állnak. A GOTT afféle rendfenntartó szervezet, amihez természetesen kellenek kommandós erõk és van egy összesen 6 csoportból (12 fõbõl) álló ÁSZ ügynök csoport, akik különlegesen "felspécizett" emberek. A mi két fõhõsnõnk, Eclair és Lumiere is az ÁSZ ügynökök közé tartoznak. A "felspécizéshez" különleges erõ jár. Eclair szupererõs és gyors, Lumiere pedig képes bejutni bármilyen számítógépes rendszerbe s azt az irányitása alá vonni. Együtt jó párost alkotnak, mert Eclair eléggé önfejû, Lumi pedig általábban hidegvérrel gondolkozik, így ha Eclair valami butaságot akar csinálni Lumi megpróbálja megakadályzni, vagy legalábbis elérni azt, hogy kisebb következménye legyen. Lumiere próbálja leplezni, de nagyon kötõdik Eclairhez, Ecliar nem leplezi ugyan ezt az érzést.

Az anime elején megtekinthetjük, ahogy a két lány a rájuk bízott feladatokat elvégzik, s közben a többi ÁSZ ügynökkel is megismerkedhetünk. Aztán jön a baj, Eclair egyik küldetése során elkezd emlékezni, olyan emlékképek villannak be nióeki, amiket a GOTT kitörölt. S eljön az idõ, hogy Eclair megszegi a parancsot, és Lumiere megvédi társát. Ám ezzel üldözötté válnak...

Vajjon Eclair megbirkózik az emlékeivel? És megbirkóznak a lányok, azzal, hogy a barátaik ellen kell harcolniuk?

Néhány szó a többi szereplõrõl:
Viola és Cesario
Viola egy cserfes kislány, Cesario pedig pont ellenkezõleg, sõt (ami a magyar ban nem tûnik fel a japánban nem tudom) Cesariot csak Viola hallja, olyan halkan beszél. Ha Viola és Cesario megfogják egymás kezét képesek atomra bontani bármit. Cesario kis gömböcskéket tud csinálni, amit az eltalál atomjaira hullik. Az ellenség elfogása a specialitásuk.
Dextera és Sinistra
Sinistra képes irányítani az idõ múlását, Dextera pedig az ûrt tudja manipulálni. Mindketten hatalmas erõvel és gyorsasággal bírnak és ezenkívül a humoruk is említésre méltó. Õk az igazi szépfiúk (a lányoknak õket ajánlom).
A-ou és Un-ou
A-ou és Un-ou irányítják az energia áramlását. A-ou a felrobbantott dolgokat "össze tudja rakni". Un-ou képes akár egy egész hajót felrobbantani. Un-ou feszültségoldásra alkalmas személynek bizonyult, A-ou már kevésbé, õ kissé zárkózott.
Tweedledee és Tweedledum
Õk ikrek. Bármilyen elektromos cuccot irányít, Tweedledummal együtt a préshadmûvelet az erejük amivel bármit összezsugorítanak. Tweedledumnak mágneses ereje van, így a vas cucmókat tudja irányítani. Dum elég szófukar, Dee meg állítása ellenére egy ari lány.
Alv és Dvergr
Elsõ pillantásra (bár másodikra se) rokonszenves karakterek. Alv bármit vagy bárkinek az erejét el tudja nyelni, és a saját javára fordítani, Dvergr pedig energiát átadni tud másoknak.
Eclips
A GOTT igazgatója. Egy elég rejtélyes nõ, de egy biztos kötõdik Eclairhez és Lumierehez.
Armblast
Eredetileg Armbrust, csak a magyarban lett Armblast. Õ egy "megfigyelõ" legtöbbször Eclairékkel van, vagy ha nem akkor is nekik segít, mégha néha nem is úgy tûnik...

A történet rengeteg fordulatot, váratlan dolgot rejt, és rengeteg kérdéssel bombáz meg, amire csak késõbb kaphatjuk meg a választ, mindazonáltal mindkét lány rejteget meglepetést. Véleményem szerint nagyon összetett animét tekinthetünk meg, én elsõre nem is értettem meg mindent...
A karakter design varázslatos. Minden szereplõ nagyon szépen ki van dolgozva, és tökéletesen illik a szereplõ jelleméhez, az arcuk és szemük mindig jól kifejezik az érzéseiket.
A zene is még dob az animén, a harcokhoz gyors, pörgõs muzsikát kapunk, a szomorú jelenetekhez pedig méginkább hangulatromboló zenét kaptunk.
Az openingek és endingek is nagyon jók, bár érdekesnek tartom, hogy 20 rész után cserélik le 4 részre az openinget és az endinget, de végülis ez nem feltétlen baj. Egyébként szerintem az opening Eclairhez, az ending pedig Lumierehez illik, mintha a zenét hozzájuk találták volna ki.

Az animének készül a második szériája is.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4073 db Időpont:2007. 06. 06. Hozzászólások: 25 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás