AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 04. 23-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Steamboy
Címe: Steamboy
Angol címe: Steamboy
Magyar címe: Gõzfiú
Hivatalos weboldal: http://www.steamboy....
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: Movie
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 2004
Műfaj: Háborús
Kaland
Dráma
Sci-fi
Történelmi
Stúdió: Studio 4°C
Sunrise
TOHO
Képek: A google-n
Anime értékelése: 4 szavazat alapján: 4.75
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 8.4
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Fõhõsünk Ray Steam a felfedezések korában él. És ennek a korszaknak az egyik legfontosabb szerepe gõz, és hogy ezt a gõzt mire lehet használni.

Ray apja és nagyapja nagy feltalálók, elhagyták családjukat és Alaszkába mentek. A fiút emiatt csúfolják a többiek, mivel mindenki úgy gondolja, hogy az apja és a nagyapja bolondok. Egy nap csomag érkezik hozzájuk, amiben egy gömb van és annak tervrajzai, pár perccel késõbb pedig megérkeznek az alapítvány emberei. Az O’Hara alapítvány támogatja Ray apjának és nagyapjának kutatásait. Mint kiderül ez a Gõzgömb egy forradalmian új találmány, ami hatalmas gõzenergiát tárol magában, ez az eszköz pedig egy nagy lehetõség az emberiség fejlõdésében, amit, mint kiderül, nem jó célra akarnak használni. Sajnos Ray-nek nem sikerül elmenekülnie a gömbbel, Londonba viszik, ahol találkozik apjával, akirõl azt mondták neki, hogy meghalt.
Az apja megmutatja fiának az életmûvét, a Gõzkastély, ami egyben harci gépezet is, és aminek a mûködéséhez 3 Gõzgömb szükséges. Edward, Ray apja, a világkiálításon akarja bemutatni a szerekzetet. Ray nagyapja rájön, hogy az O'Hara alapítvány a világkiálításon akarja eladni, nem csak a kastélyt, de a többi találmányt is, amit gõzzel mûködtetnek. Sajnos Ray apja és nagyapja között nagy ellentét van, és mivel nem tudják jobb belátásra késztetni így az egyik gömböt ellopják, ennek ellenére az apja tovább mûködteti a gépezetet, aminek katasztrófa lesz a vége.

Látványos jelenetek, modern szerkezetek, már amit akkor modernnek lehetett nevezni és izgalmas cselekmények egyvelege.

Ennek a movienak nincs folytatása, és szerintem nincs is rá szükség.
Nekem néha olyan érzésem volt, mintha egy amerikai filmet néztem volna, na nem rossz értelemben.

A történetben olyan híres, hírhedt nevek szerepelnek, mint, Robert Stephenson és Scarlett O' Hara. A grafikája szerintem nagyon szép és kidolgozott, a szereplõk jelleme is nagyon jól el lett találva, az akkori Angliai polgár mindenapjait is nagyon életszerûen ábrázolja ez az anime.

Én csak magyar szinkronnal láttam, de szerintem a magyar szinkronhangok nagyon jól ráilletek a szereplõkre.
Az egyik érdekessége ennek a filmnek az, hogy ez minden idõk egyik legdrágább filmje (több mint 20 millió dollár). 1995-ben kezdték el készíteni, de csak 2004-ben fejezték be.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2078 db Időpont:2007. 06. 02. Hozzászólások: 4 db