AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 10. 01-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Tenshi no Tamago
Címe: Tenshi no Tamago
Angol címe: Angel`s Egg
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: Movie
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 1985
Műfaj: Szürrealista
Progresszív
Dráma
Fantasy
Sci-fi
Stúdió: Tokuma Shoten
Képek: A google-n
Anime értékelése: 8 szavazat alapján: 8.13
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9.67
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Egy poszt-apokaliptikus világot, alternatív jelent mutat be, azt, hogy miként alakultak volna a dolgok, ha a múltban valami egy kicsit másként történt volna. Gyakorlatilag két szereplõt, egy fiatal lányt és egy férfit (a szereplõk nevei nem derülnek ki), valamint e kettõ kapcsolatát ismerteti, egy hatalmas gótikus épületekbõl álló, elhagyatott városban. Ugyan vannak itt emberek, de inkább csak szellemeknek látszanak, egyáltalán nem tûnnek élõknek.

A lány folyamatosan egy nagy tojást szorongat, mindenáron megvédi mindentõl. Azt hogy mi rejlik a tojásban, mi fog kilelni belõle, õ sem tudja pontosan, de az biztos, hogy egy szebb jövõ reményében gondozza.

A lét kérdéseivel foglalkozik, ám ezt nem a megszokott módon, hanem egy szürreális keretbe bújtatva tárja a szemünk elé. Szimbólumrendszere a keresztény vallási jelképekbõl, illetve általános jelképekbõl táplálkozik. Telis-tele van utalásokkal, jelzésekkel, ám ennek ellenére is érthetõ marad mindvégig a története, nem válik öncélúvá, holott maga az anime összességében talán az.

Képi világára a korhoz mérten nagyszerûen megrajzolt, sötét hátterek, gondosan kidolgozott szereplõk, szinte szálanként megrajzolt haj a jellemzõk. A figurák tökéletesen beleillenek a hátterekbe. Sok mai nagynevû animátor tanulhatna tõlük!

A készítõk célja nem a kasszasiker volt ezzel a -véleményem szerint- remekmûvel, hanem valami új, egyedi mutatása, valami, amit mások még nem csináltak. Ezen eszmeiség teszi a progresszív anime egy kiemelkedõ darabjává a mûvet, hogy mert, és tudott újat mutatni!

Aki szereti a lassú, elgondolkodtató, komolyabb hangvételû animéket, és elég idõs, hogy értse a szimbólumokat, annak ajánlom figyelmébe, mindenki más viszont nagy ívben kerülje el!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3075 db Időpont:2007. 04. 30. Hozzászólások: 7 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás