AnimGO logo
  
  
Ma 2023. 01. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Blue Gender
Címe: Blue Gender
Angol címe: Blue Gender
Magyar címe: Blue Gender
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 1999
Műfaj: Akció
Progresszív
Sci-fi
Mecha
Dráma
Stúdió: AIC
Képek: A google-n
Anime értékelése: 24 szavazat alapján: 7.83
Ismertető értékelése: 11 szavazat alapján: 8.73
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A 21. század elején egy különös, új betegséget izolálnak az orvosok. Az úgynevezett B sejtek a betegség okozói, amik elszaporodnak az emberi testben. Mivel még nincs gyógymód, akiknél felfedezik a betegséget, azokat mind elaltatják, hogy idõt nyerjenek a betegek számára.

A szintén beteg Yugi Kaido a kapszulájában arra ébred, hogy elszállítják. Ám rádöbben, hogy nem az orvosai, hanem csatát vívó katonák viszik éppen valahova. Kiszabadul a kapszulábol és szörnyû látvány tárul elé: egy hatalmas bogár szedi épp darabokra a katonákat. Sikerül elmenekülnie, de nem sokáig érezheti magát biztonságban, ismét megtámadják. Egy másik katona, Marlen Angel menti meg.

Sikeres kimentése után megmentõi elmagyarázzák neki mi is történt a bolygóval, és hogy az óriásra nõtt bogarak nem más, mint a Blue, az emberiség ellensége. A kegyetlen ellenség elõl, mivel nem volt hová futni, az emberiség felköltözött az ûrbe, a Második Földre.

Yugi is szeretne csatlakozni a harcban azok ellen, akik megtámadták a bolygóját. Kiképzést kap és pilóta lesz belõle. A harcok közben a csapat tagjai sorra hullanak, csak Yugi és Marlen maradnak életben. Céljuk feljutni a az ûrállomásra.

Az orosz kilövõ állomásra tartva nehézségek sokaságát kell legyõznie a párosnak. Ezt csak úgy tudják elérni, ha összetartanak. Ezidõ alatt Yuginak sikerül meglágyítania Marlen fagyosnak tûnõ szívét, és egy elválaszthatatlan kapocs alakul ki köztük.

Miután a küldetés sikerrel jár, Yugit orvosi vizsgáltaok sora várja. Kiderül, hogy az "alvók" B sejtjei segíthetnek a Blue legyõzésében, ha párosulnak egy újonnan kifejlesztett harcossal, a Dupla Pengével. Így hát Yugit és a többi alvót kiképzik a nagy csatára.

Az alvóknak hála visszatért a remény az emberekbe, és Yugival és Marlennel az élen megkezdõdhet a harc a Föld visszahódításáért. De...

Az anime kellõen pörgõs és akciódús, de nagy szerepet játszik benne a romantika is. A harcjeleneteknél eléggé véres, ezért csak a 16. életévüket már betöltõknek ajánlják.

A sorozathoz hozzá tartozik még egy movie is (Blue Gender: The Warrior), ami mintegy kiegészítõje sorozatnak. Az események lényegében ugyanazok, belesûrítve egy movie idõtartamába.

Én mindkettõt ajánlanám, veszíteni nem lehet vele.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3869 db Időpont:2007. 04. 23. Hozzászólások: 8 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás