AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 04. 23-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
School Rumble
Címe: School Rumble
Angol címe: School Rumble
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2004
Műfaj: Iskolai élet
Vígjáték
Szerelem
Stúdió: Studio Comet
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 8 szavazat alapján: 9.38
Ismertető értékelése: 8 szavazat alapján: 9.63
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az elsõ tudnivaló az animérõl, hogy aki nem olvas elég gyorsan (olyan 1000 szó/mp ) annak nagyjából 30 percig tart megnézni egy 20-22 perces részt, ugyanis eme mû bõvelkedik nyelvtani és nyelvi poénokban és gyakran meg kell állítani hogy mindent végig lehessen olvasni.
Egy igazi vígjáték, amit nem a mélyenszántó gondolatokért kell szeretni, hanem azért, mert tényleg kikapcsol. Mindenképpen ajánlanám azoknak, akik szeretik az iskolai és a bugyuta-romantikus animéket
Ez az anime más szinkronnal valószínûleg nem is élvezhetõ, és nagyon megéri elolvasni az összes szöveget, fõleg, hogy az epizódok egy része egy 1 perces magyarázattal kezdõdik, amikre késõbb csak visszautalnak, mert egyszerre kiírni borzalmasan sok lenne. De, hangsúlyozom, érdemes õket végigolvasni!
[Vagy meg lehet tanulni perfektül japánul, de az a nehezebbik megoldás, aki ezt választja, annak sok sikert! ]
Az opening-rõl röviden: A szereplõket rövid képsorokban teljesen jól bemutatja (mivel nem túl bonyolult karakterek, végül is egy vígjátékról beszélünk ), dinamikus, és nagyon jól illik az anime-hez!

Az alapfelállás:
Tsukamoto Tenma-chan elhatározza, hogy most tényleg szerelmet vall a fiúnak, akibe szerelmes: Karasuma Ooji-nak. Imái meghallgattatnak, és sikerül egy osztályba kerülnie a fiúval, ám a boldogság nem felhõtlen, ugyanis kiderül: Karasuma pár nap múlva elmegy egy másik iskolába.
Harima Kenji ugyanekkor megfogadja: kiönti lelkét szíve hölgyének, nem titkolja tovább: repes érte! Ez a leány pedig nem más, mint: Tenma-chan!
Tenma mindent bevet, hogy Karasuma-kun beleszeressen (miután sikerül lebeszélnie az átiratkozásról), de többnyire csak leégeti magát elõtte (fõleg olyankor, amikor azon igyekszik, hogy ne égjen le )
Az egyetlen probléma, hogy Karasuma-kun legszívesebben egy tál curry-t venne feleségül...
Kenji szintén hasonlón fáradozik, de oly' mértékben szerencsétlen, hogy a cél közelében sem jár. Amikor egyik nap Tenma-chan-t és Karasuma-kun-t meglátja amint együtt ebédelnek, annyira elkeseredik, hogy egy idõre elvonul a világ elõl, visszatér a természethez, minek következtében késõbb egy sereg állat caplat állandóan a nyomában.

De ez még csak a kezdete az összekuszálódott szálaknak, melyek a történet elõrehaladtával nemhogy rendezõdnének, inkább csak még jobban összekuszálódnak.

Az ending-et eltalálták, nagyon jól illik az anime-hez!

A fõbb karakterek:

Tsukamoto Tenma:
A tipikus baka-karakter, alapvetõ problémái vannak a japán nyelvvel (ebbõl a szempontból tökéletes pár lennének Kenji-vel), utál tanulni, imád TV-t nézni és enni, valamint halálosan szerelmes Karasuma Ooji-ba.

Tsukamoto Yakumo:
Tenma húga (bár külsõ alapján inkább a nõvérének látszik ), leginkább csak akkor beszél, ha szólnak hozzá, kedves, szerény, és egy félreértés miatt nõvére azt hiszi, szerelmes Kenji-be.

Karasuma Ooji:
Tenma szerelme. Csendes és többnyire kifejezéstelen ábrázattal bámul maga elé, úgy tûnik, neki teljesen mindegy, mikor mi történik vele, körülötte. Na de amikor curry kerül a látóterébe....

Harima Kenji:
Az iskola rosszfiúja, nem érdekli a tanulás, mégis bejár az összes órára, csak hogy Tenma-t láthassa (annak ellenére, hogy évet kellene ismételnie és elméletileg nem is járnak egy osztályba )

Sawachika Eri:
Szõke haj, sárgás macskaszemek, nem csoda, hogy hullanak utána a fiúk, és õ ezt igyekszik minél jobban ki is használni. Egy félresikerült szerelmi vallomás áldozataként azt hiszi, Kenji szerelmes belé.

Suou Mikoto:
Mellmérete miatt a fiúk nagy érdeklõdést mutatnak iránta, amit õ sokszor elég erõszakosan ver vissza

Imdaori Kyosuke:
A sorozat szõke hercege, állandóan randizni jár, fõ célpontja Mikoto, aki mindig durván visszautasítja a randi-kérelmet. Ránézésre tökéletesen meg tudja állapítani, hogy ki milyen méretû melltartót hord, nem is értem miért emlegetik mindig perverzkén

Hanai Haruki:
A küzdõ sportok mestere, erõs, kötelességtudó és impulzív alkat, aki õrülten szerelmes Yakumo-ba (természetesen viszonzatlanul).

Az animéhez tartozik egy két részes OVA is.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 5073 db Időpont:2007. 04. 10. Hozzászólások: 7 db