AnimGO logo
  
  
Ma 2024. 05. 26-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Tennis no Ouji-sama
Címe: Tennis no Ouji-sama
Angol címe: Prince of tennis
Magyar címe: A Tennisz hercege
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 178
Megjelenés éve: 2001
Műfaj: Vígjáték
Sport
Stúdió: Trans Arts
J.C.STAFF
NAS
Production I.G
Képek: A google-n
Anime értékelése: 25 szavazat alapján: 9.48
Ismertető értékelése: 10 szavazat alapján: 8.3
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Ez nem csak egy sport anime. Ez egy humor zsák. Minden részen lehet nevetni, akár értjük mit mondanak akár nem. A sorozat fõhõse Ryoma Echizen a világhírû "szamuráj" kisfia. Ryoma oltári nagy tehetség. 12 éven keresztül Amerikában élt s mikor hazatér új iskolájába kell járnia. Az egész történet ezzel indul. És ha már japánban van, akkor a teniszt folytatni kell. Így hát iskolájának csapatába szeretne felvételt nyerni. Ez a csapat lenne a Seigaku. A csapat nem ismeretlen japánban. Ebben a csapatban minden fajta emberbõl találni.

Itt van Ryuzaki Sumire az edzõ és az iskola matek tanára (jó párositás). Inui Sadaharu régebben a csapat egyik páros párjának egyik tagja volt, míg partnere hirtelen el nem költözött. Így õ lett a csapat amolyan segédedzõje. Inui mindenkit felmér. Rossz hobbija a vegetáriánus energiaital-keverés, aminek a csapat látja kárát. Elég sok részben a komikum épp Inui új löttye pl.: Pinaliti tea.
A csapat kapitánya az igen hûvös és megfontolt Tezuka Kunimitsu. A csapat legtehetségesebb játékosa, de igen ritkán van pályán, mivel egyszer még régen eltörték a karját, ami maradandó sérülést okozott, így nem igazán terhelheti a karját. Riválisaként tekint Ryomara.
A csapatot ismerté tevõ tagjai a Golden pars. Név szerint az akrobata mozgású Kikumaru Eiji és partnere Oishi Shuichiroh. Õk általában mindig együtt játszanak. Kivétel nincs!
Nem felejthetõ ki a csapatból az örökös rivalizálást megtestesítõ Momoshiro Takeshi a zabagép és Ryoma legjobb barátja. Ryomaval párban is játszik néhányszor.
A rivalizálás másik tagja Kaidoh Kaoru avagy Vipera. Elég mókás karakter. Gyorsan dühbe jön és iszonyú ideges tud lenni. Emellett sziszegõ hangokat ad ki szinte mindig. Kicsi kora óta rivalizál Momosihorval.
A sorozat másik poénja a mindig vidám Fuji Syusuke. A srác mindig nevet és szinte mindig csukva van a szeme. De ez senkit ne tévesszen meg. Fuji nagyon is komoly és veszélyes ellenfél. Mindenkivel szótért. A poén, amíg mindenki kidõl Inui löttyeitõl, õ szívesen fogyasztja és szereti is. Kivétel a kék színû lötty, amitõl Fuji simán összeesik.
Utolsónak hagytam Kawamura Takeshiaki az apja boltjában, dolgozik suli után. Hát nála is megvan a poén. Ahogy a kezébe ütõ kerül azonnal "lángra kap" és megállíthatatlan.

Na már a szereplõket bemutattam de egy kicsit a történetrõl is. A lényeg japán iskoláinak csapatai a területi bajnokságokon vehetnek részt, hogy összemérhessék erejüket. Az egész anime KB errõl szól. De nincs olyan rész, amit ne lehetne végig nevetni. Az animemben benne van az iskolai élet, sport és persze egy fiú harca a csúcsra kerülésért. Szerintem mindenkép megéri megnézni de, kicsit hosszú, akinek van türelme, nézze, meg megéri. Mindig van valami meglepetés. Angoltudást nem igényel...Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3807 db Időpont:2007. 04. 08. Hozzászólások: 9 db