Információk
Noir
Címe: Noir
Angol címe: Noir
Hivatalos weboldal: http://www.jvcmusic....
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2001
Műfaj: Akció
Krimi
Seinen
Tragédia
Underworld
Stúdió: Victor Entertainment
Studio Twinkle
TV Tokyo Music
Bee Train
Képek: A google-n
Anime értékelése: 3 szavazat alapján: 9.33
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9.83
Státusz: Ellenőrizve!

Leírás

"Noir, egy ősi sors neve. Két hajadon, kik a halált uralják.
Fekete kezükkel az újszülött nyugalmát védelmezik."


Főszereplőnk becses neve Mireille Bouquet, kinek foglalkozása bérgyilkos, méghozzá nem is akármilyen. Álnéven a Noir nevet használja, ami a bérgyilkosok és az alvilág körében a legjobbat jelenti. Mindenki féli ezt a megnevezést, viszont viselésére kimagasló eredmények szükségesek, aminek látszólag Mireille meg is felel.
A lány múltjáról annyit, hogy közel áll hozzá az alvilág és a maffia, mivel egy korzikai maffiacsalád egyetlen túlélő tagja. Kislány korában lemészárolták családját. A gyilkosok kilétéről mit sem tud, csak egy zenélő zsebóra dallama cseng fülében…
Egy napon, Japánban rejtélyes körülmények között találkozik egy lánnyal (Kirika), aki különös körülmények között egy lakásban ébred, egy iskolai egyenruha, egy diákigazolvány és egy pisztoly társaságában. Nem emlékszik semmire, de ösztönösen jól gyilkol bármilyen fegyverrel, vagy anélkül.
A két lány találkozásakor Kirika egy zarándokutat ígér kettejük múltjába, de mit is takar ez?
Látszólag mindketten bérgyilkosok, Kirikának viszont nincsenek érzelmei a gyilkolással kapcsolatban. Tudja, hogy neve sem igazi, ezért, hogy kiderítsék múltjukat, összeállnak, és ketten dolgoznak tovább Noir néven, ahogy erre az idézetben is utalok.
Következő megállónk Párizs, ahol a következő célpont várja őket. Interneten keresztül kapják a "megrendeléseket" és hosszas kutakodás, és tervek kidolgozása után gyors, precíz munkát végeznek. Általában nem tudják, ki a megrendelő, de valahol a szálak összefutnak. Az a pont az, ahol múltjukra is fény derülhet.
A háttérből, egy francia szőlőültetvény mélyéről egy nő figyeli minden lépésüket, aki ismeri Noir legendáját…
Ki lehet ő? Összefügg valahogy Mireille és Kirika sorsa? Mit jelent az, ha valaki valóban Noir?
Sok kérdés, amire szépen apránként kapjuk meg a válaszokat.
Később feltűnik a sorozatban egy Cloe nevű bérgyilkos, aki szintén Noir néven teljesít küldetéseket. Kérdés, hogy Mireille és Kirika hogyan reagál erre? Ki a hatékonyabb? Talán megindul egy verseny a Noor-páros és Cloe között?

Nagyon sejtelmes kriminek mondanám a történetet. Izgalmakkal tűzdelve végül minden szál összefut.
A grafika nem valami kidolgozott, de ez senkit se zavarjon, mert a történet feledteti egy a tényt. Ha háttérzene viszont nagyon jóra sikeredett, tökéletesen visszaadja az anime melankólikus és titokzatos hangulatát.
Annyi érdekességet még, hogy a noir francia szó, jelentése fekete. Gondolom ez sokmindent világossá tesz főleg azok számára, akik ismerik, vagy szeretnék megismerni ezt a sorozatot.
Nekem egyik nagy kedvencem, remélem a ti érdeklődéseteket is felkelti.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 2344 db Időpont:2010. 06. 30. Hozzászólások: 1 db