Információk
Nodame Cantabile
Címe: Nodame Cantabile
Angol címe: Nodame Cantabile
Hivatalos weboldal: http://nodame-anime....
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 23
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Vígjáték
Zenés
Dráma
Romantikus
Josei
Stúdió: J.C.STAFF
Sony Music Entertainment
Asmik-Ace Entertainment
Fuji TV
Dentsu
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 20 szavazat alapján: 9.75
Ismertető értékelése: 9 szavazat alapján: 9.44
Státusz: Ellenőrizve!

Leírás

Ez a vidám, romantikus és klasszikus zenei darabokkal fûszerezett sorozat két fõszereplõje az elképesztõ rendetlen, mondhatni igénytelen, mégis kiváló zongorista õstehetség (Noda Megumi), és egy híres zongorista sarja (Chiaki Shinichi), kinek legnagyobb álma, hogy karmester váljon belõle.
Mindkét hõsünk ugyanarra az egyetemre jár, és hogy tetõzzük a hangulatot, még egymás melletti lakásban is laknak.
Chiaki kiválóan zongorázik, és hegedûjátéka sem utolsó, de õt a karmesteri pálya jobban vonzza. Ezen mesterség kitanulására Európa lenne a legmegfelelõbb hely, ám fõhõsünknek komoly problémái vannak a repüléssel és a hajózással is, ezért inkább egyhelyben marad, és éli unalmas semmittevõ életét az egyetemen, ahol a lányok szemében õ az Adonisz és a maistro megtestesítõje.
Noda, vagy ahogy a barátai hívják, Nodame kiválóan zongorázik, de rettentõ lusta. Kottát olvasni nem tud, mindent hallás után tanul meg.
Egy napon Chiaki hallja a lányt játszani, és bár vonakodva is, de elismeri, hogy nem mindennapi tehetséggel áll szemben. Este találkozik barátnõjével, aki -ismét- szakít vele. Emiatt és tehetetlensége, miszerint fel akarja adni a zenélést rendesen leissza magát, és eltéveszti a házszámot. Nodame ajtaja elõtt alszik el, mire a lány becibálja magához. Chiaki ott tölti az éjszakát - persze alvással - és másnap fogalma sincs, hogy kerül oda. Akkor derül ki, hogy ez a szemétlerakó a szomszédjában van.
Ezzel kezdõdik a két egyetemista mondhatni közös jövõje, ugyanis Nodame szabály szerûen üldözi szerelmével a fiút.
Chiaki, maga sem tudja miért, kitakarítja Nodame lakását, és minden este fõz is rá, mint valami befogadott kiskutyának.
Hamarosan egy Stresemann nevû híres karmester érkezik vendégelõadóként az egyetemre, aki azonnal összeállít egy, az iskola leggyengébb tanulóiból álló zenekart.
Ez lehet Chiaki nagy lehetõsége karmesteri álma megvalósítása felé?

Rendkívül megtetszett a történet, mikor megtudtam, hogy telis tele van klasszikusokkal. Nagyon feldobja az anime hangulatát. Maga a történet nagyon humoros, és magával ragadó.
Inkább felsõbb korosztálynak ajánlom, elvégre mûfaja is elárulja ezt (josei).
A történet folyamán rengeteg a fordulat. Láthatunk szerelmi bánatot, reményt, és annak elvesztését, és persze törekvést egy álom megvalósításáért.

Az openingje nagyon hasonlított elsõ ránézésre a Honey and Clover-ére, és szerintem a rajzolási stílus is olyan, de ez egyéni vélemény. Az Ending-je egy kellemes számomra lassúnak tûnõ szám, ami az OP lendületét így zárásképp tökéletesen enyhíti. Én nagyon megszerettem ezt a sorozatot. Ajánlom minden komolyzene kedvelõnek, meg azoknak is, akik egy kis könnyed kikapcsolódásra vágynak. Nem fognak csalódni.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 3408 db Időpont:2009. 09. 08. Hozzászólások: 13 db