Információk
Junjou Romantica
Címe: Junjou Romantica
Angol címe: Junjou Romantica
Hivatalos weboldal: http://www.suzukisan...
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 12
Megjelenés éve: 2008
Műfaj: Shounen Ai
Vígjáték
Szerelem
Stúdió: Studio DEEN
Képek: A google-n
Anime értékelése: 26 szavazat alapján: 9.81
Ismertető értékelése: 13 szavazat alapján: 9.69
Státusz: Ellenőrizve!

Leírás

Takahashi Misaki 18 éves fiú. Bátyjával, Takahiroval él, aki egyetlen közeli rokona. A szülõk korán meghaltak balesetben és az egyetemista Takahiro magára vállalta,hogy egyedül neveli tovább 8 éves kisöccsét.
Misaki hálás neki, szeretne egyetemre járni, hogy büszke lehessen rá, de sajnos nem elég jók a jegyei hozzá. Éppen hazaér és azon tûnõdik, mit kellene tennie, mikor szeretett testvére karjaiban meglát egy idegen férfit. Mint kiderül az illetõt Usami Akihikonak hívják, aki testvére iskolatársa volt, jelenleg pedig igen sikeres regényíró.

Bátyja ajánlásával, Misaki elmegy és felkeresi Usami senseit egy nap, hogy mint magántanára, segítsen neki bejutni a Mitsuhashi egyetemre. Elsõ ránézésre senki sincs otthon, ezért használja a kulcsot, amit kapott. Az asztalon egy cetlit talál, hogy a házigazda alszik, és ne zavarják. A fiú meglát néhány könyvet az író lakásában és belenézeget, majd kezébe akad egy kisebb kötet. A borítóból és a szövegbõl ítélve fiúk közti szerelem a téma. Ám ha ez még nem botránkoztatná meg hõsünket, észreveszi hogy bátyja 'Takahiro' és az 'Akihiko' nevek félre érthetetlenül romantikus szövegkörnyezetben szerepelnek, ettõl éktelen haragra gerjed és beront az alvó szerzõ hálószobájába. A kezdeti sokk után, (melyet azért kapott,hogy egy 6 éves gyereknek megfelelõ játékmennyiséget látott a felnõtt férfi lakában,) számon kéri a dolgot. Hogy kerül az õ kiváló bátyjának a neve egy BL (boy's love) kötetbe?
Akihiko arckifejezése nem enged abból a ténybõl, hogy igencsak mérges, amiért felébresztették. Felpattan, megragadja Misakit, és az alvó alkalmatosságra kényszeríti.
(itt egy megalázó jelenet következik, hogy Misaki tudja hol a helye, de azt nem ecsetelem.)

Ezek után nem csoda, ha rosszul jön ki egymással a két szereplõ, de mivel mindketten kedvelik Takahirót, sõt késõbb ki derül, Akihiko régóta szerelmes belé, úgy döntenek, elviselik egymást. Akihiko jó tanárnak bizonyul, Misaki jegyei egyre jobbak, lassan kezdenek kibékülni. A fiú egyik jól sikerült dolgozata után összefutnak, és együtt indulnak tovább, hogy megünnepeljék Takahiro születésnapját. Nagy meglepetésükre az ünnepelt a menyasszonyával állít haza és a hírrel, hogy nemsokára egybe kelnek. Ez a nem várt fordulat több szempontból is érzékenyen érinti öccsét, aki karon ragadja Akihikot és elrohannak.
Misaki tudja,ha bátyja megnõsül, egyedül kell boldogulnia, és azt is, hogy magántanárának ezzel a szíve törik darabokra. Kettejük helyett is sírni kezd.
Akihiko nem hitte volna, hogy tanítványát ennyire felzaklatják az õ érzései, amiket olyan jól rejteget, hát nincs mit tenni elé áll, és egy csókkal vigasztalja meg Misakit.

Az események elõrehaladtával több szereplõt ismerhetünk meg, s legtöbbjüknek fontos helye van a sorozatban. Egy kis hátteret is kapunk az életükrõl, érzéseikrõl.

A történetek romantikusak, érzelmileg megkapóak. Aki szereti a mély érzéssel töltött animeket, és a fiúk közti szerelem sem zavarja, annak tudom ajánlani. Persze humorral fûszerezés sem maradt el. Az ilyen pillanatoknak más a rajzstílusa is.
A zene kellemes. Az opening lendületes és az ending is passzol.Beküldte: Nushichan Megtekintve: 6502 db Időpont:2008. 08. 01. Hozzászólások: 12 db