Információk
AA! Megami-sama!
Címe: AA! Megami-sama!
Angol címe: Oh My Goddess!
Hivatalos weboldal: http://www.tbs.co.jp...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 5
Megjelenés éve: 1993-1994
Műfaj: Szerelem
Fantasy
Magical Girl
Stúdió: Fujishima Kousuke
KSS
TBS
Kodansha
AIC
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9.67
Státusz: Ellenőrizve!

Leírás

Hogy mire nem képesek a mai telefonos társaságok!!
Gondolná ezt egy átlagos nézõ, aki éppen ennek az OVA-nak az az elsõ részét nézi.

De most következzen a történet. Morisato Keichi egy átlagos fõiskolás fiú, aki a fõsuli fiúkoleszában lakik. Mivel még csak gólya, a felsõbb évesek örömmel veszik igénybe szolgáltatásait. Na itt nem kell valami perverz dologra gondolni, egyszerûen csak ugráltatják.
Egyik délután Keichi nagyon megéhezvén az egyik gyorsétterembõl szeretne valami harapnivalót rendelni, ám elüti a telefonszámot, és az Istennõ Segélyszolgálat jelentkezik be.
Ez még nem is lenne gond, próbáljuk meg még egyszer, ám egyszerre a semmibõl egy gyönyörû lány jelenik meg elõtte, aki Belldandy-ként mutatkozik be neki.

Belldandy egy istennõ, akit azért küldtek, hogy teljesítse Keichi egy kívánságát. Mivel a fiúnak még nem volt barátnõje, és nem is valami nagy mázlista ilyen téren, azt kéri Belldandy-tól, hogy örökké maradjanak együtt.

A lány megkapja az engedélyt a központtól, így a kívánság életbe lép.
Innen kezdõdnek a bonyodalmak, ugyanis a fiúkoli azért fiúkoli, mert lányok oda nem mehetnek fel. Hamarosan visszatérnek a felsõévesek, akik meglátják Keichit egy lánnyal a szobában. Ez azonnali kirúgással jár, így Keichi fedél nélkül marad.
De ez a probléma is hamarosan megoldódik, ugyanis Belldandy segítségével egy régi templomnál kötnek ki, amit Belldandy ereje segítségével pillanatok alatt újjá varázsol.
Ettõl kezdve elkezdõdik Keichi és Bell közös élete, és közös kalandjai, már ami ebbe az 5 részes OVA-ba belefér.

Keichi beleszeret Belldandy-ba, aki kedves, megértõ, tud fõzni, takarít, gyönyörû hangja van és szó szerint ellátja õt. Ám Belldandy érzései sem közömbösek Keichi iránt, azon kívül, hogy a kívánság arról szól, hogy örökké együtt kell maradniuk.
Megismerkedhetünk a késõbbiekben Keichi hugával, Megumival, Belldandy két testvérével Urd-dal és Skuld-dal, a Motor Klubbal, és még sok érdekes személlyel is.

Kis információ Belldandy testvéreirõl:

Urd: Õ Belldandy nõvére, aki egy másodosztályú istennõ. Hogy miért csak másodosztályú, azt nem árulom el, csak annyit, hogy a Mennyben az istennõket osztályokba sorolják. Nagyon csinos, és nem éppen szerény, mint Belldandy, hanem inkább szenvedélyes.

Skuld: Õ Belldandy kishuga, akinek fontos feladata a Mennyben, hogy a Bug-okat, amik ilyen nyúlfülû nyolclábú "póknyulak", kiirtsa, mivel ha egy-egy ilyen a rendszerbe kerül, az meghibásodást okozhat. Nagy fizika és matekzseni, és nagyon aranyos kislány, viszont nem kedveli Keichit, mert azt gondolja, hogy el akarja tõle venni hõn szeretett nõvérkéjét.

A történet alapjában véve poénos és nagyon tetszetõs. Vannak benne nagyon okos megoldások. Az OP és az ED is illik az OVA hangulatához. Maga az OVA a sorozatok elõtt jött ki, és az elsõ sorozat alaphelyzete ugyanaz, amint az OVA-é. A rajzolása sokkal kifinomultabb, mint a sorozatoknál, és sokkal szebb is.

Nagyon ajánlom mindenki figyelmébe, aki kicsit is szereti a romantikával tûzdelt poénos történeteket.
Az OVA-hoz három sorozat (AA! Megami-sama 2005; AA! Megami-sama: Chichaitte Koto wa Benri da ne, AA! Megami-sama: Sorezore no Tsubasa) és egy Movie is társul (Gekijouban AA! Megami-sama!).Beküldte: linzizsu Megtekintve: 2667 db Időpont:2008. 03. 18. Hozzászólások: 1 db