Ma 2020. 11. 29-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
FUKIGEN NA MONONOKEAN
Címe: FUKIGEN NA MONONOKEAN
Angol címe: THE MOROSE MONONOKEAN
Magyar címe: A MOGORVA SZELLEMLAK
Hivatalos weboldal: http://mononokean.tv...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2016
Műfaj: Démonos
Fantasy
Iskolai élet
Kaland
Misztikum
Stúdió: Age
Pierrot
Pierrot Digital Animation Room
Képek: A google-n
Anime értékelése: 1 szavazat alapján: 10
Ismertető értékelése: 1 szavazat alapján: 9
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Ashiya Hanae kedves srác, aki éppen a középiskolát kezdi meg. Neve miatt gyakran lánynak hiszik egészen addig, amíg nem találkoznak vele. Édesanyja egy kis virágüzletet vezet, innen származik a fiú beszédes, ámbár félreérthető neve.

Hanae az első tanítási nap reggelén a suliba igyekszik, és út közben rálép egy fehér szőrcsomóra, amit plüss állatkának gondol. Megsajnálja, és egy zacskóban felakasztja a korlátra, hogy mások már ne tapossanak rá. Csakhogy a kis pamacs életre kel, és felugrik a fiú hátára, nyakára, fejére, ahonnan aztán képtelenség eltávolítani. Mindezt nehezíti, hogy minél tovább van a fura kis lény Hanae hátán, Ő annál gyengébbnek és fáradtabbnak érzi magát, mígnem összeseik a suli bejáratánál. ( a fura kis lényt mások nem látják) Ez így megy nap nap után. A fiú teljesen elkeseredik, nem tud barátokat szerezni, és napjait a gyengélkedőn tölti, mivel járni is alig bír. Egyszer csak megelégeli ezt az áldatlan állapotot, és egy démonűző segítségét kéri, hogy megszabadulhasson az egyre nagyobb parazitától, ami kiszívja minden erejét.

A segítség Abeno Haruitsuki személyében érkezik. Ő a Mononokean, avagy a szellemlak mestere. Abeno ugyancsak elsőéves fiú, aki korához képest elég komoly, és meglehetős tapasztalattal rendelkezik a kisebb youkaik (szellemek/démonok) "kezelését" illetően. Leszedi a kis fehér démont Hanae hátáról, s mint kiderül, egyáltalán nem gonosz a kicsike, mindössze törődésre vágyik, játszani kell vele, hogy megbékéljen, és Abeno megnyithassa a portált a "másvilágra", amin keresztül a lelke békében átjuthat. El is érkezik az idő, és Hanae már sajnálja, hogy annyit gyepálta a kis szőrgombócot, aki ennek ellenére sem tágított mellőle.

A démonűző meggyőződése szerint az ilyen kicsi eltévedt lelkek olyanok, mint a kis kedvencek, akik itt ragadtak az embervilágban, és azért élősködnek, ha alkalmas személy találnak, mert normális esetben nem is látja őket senki, magányosan lézengenek ezen a világon. Az ő érdekükben és épségükért kell őket kiűzni.

Miután a dolgok a helyükre kerültek, és Hanae végre fellélegezhetne, akkor jönnek a piszkos anyagiak, ugyanis Abeno nevetségesen nagy árat kér szolgálataiért, amit a másik nem tud megfizetni. Így nem marad más választása, mint elfogadni a mester ajánlatát, mi szerint ő lesz a spirituális segédje, lévén látja a démonokat, és nem sok ilyen ember van. Ezzel meg is kezdődnek a közös kalandok.

További szereplők:
Fujiwara Zenko chan - a helyi templom szerzetesének a kislánya, kissé kedvetlen,nem látja a szellemeket, de jó szándékú, Ashiya Hanaéval jóban van.

Koura San: a túlvilág drogériájának tulajdonosa, és vezetőnője. Teljesen oda van Abeno-ért.

Shizuku chan: Koura asszisztense, a gyógyszerkészítésben segédkezik. Általában lány alakban jelenik meg. Kissé szétszórt jellem.

Az eredeti manga 2013-ban készült Wazawa Kiri alkotásaként. Az anime 2016 nyarán debütált. A zenét Takanashi Yasuharu komponálta.

A Fukigen na Mononokean egy szórakoztató anime a lelkekről, a barátságról, az értékekről. Mélyebb tartalmakat is feszeget.
A sorozatban felvetődnek bizonyos kérdések:
- miért vállalta el Abenó hogy segít, mikor elsőre kérette magát?
- mi is a Mononokean valójában, és mi mindenre képes?
- hogy lehet ennyi hatalom egy fiatal srác ( a mester) kezében?

Akit érdekelnek a válaszok, az bátran üljön neki ennek a sorozatnak.
Jó szórakozást kívánok hozzá.
Beküldte: Nushichan Megtekintve: 1832 db Időpont:2016. 10. 08. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás