Ma 2020. 07. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Serial Experiments Lain
Címe: Serial Experiments Lain
Angol címe: Serial Experiments Lain
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 1998
Műfaj: Dráma
Misztikum
Sci-fi
Progresszív
Stúdió:
Képek: A google-n
Anime értékelése: 8 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 8
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A sorozat egy lány öngyilkosságának bemutatásával kezdõdik, ahogyan leugrik egy épület tetejérõl egy sikátorba, bár itt most nem az a lényeg.

Történetünk fõszereplõje Lain, egy 15 éves lány, akinek alig akadnak barátai, mert visszahúzódó, nemigen az a barátkozós típus. Egyszer viszont néhány osztálytársa unszolására elmegy velük egy szórakozóhelyre, ahol mindenki nagyon furcsán viselkedik, néhányan pedig úgy, mintha ismernék is õt.
Ekkor egy férfi megijed tõle és Lain szeme láttára öngyilkos lesz. Innentõl kezdve teljesen felborul az élete. Barátnõje, aki elhívta õt, alig gyõz tõle bocsánatot kérni a rendõrfõkapitányságon, ahová kihallgatni vitték õket, de Lain, úgy viselkedik, mintha nem is fogta volna fel az egészet.

Telik az idõ és az iskolában hall egy pletykát, miszerint nemrég öngyilkos lett egy lány (arról van szó, aki a legelején hal meg) és mindenkinek küldött halála után egy e-mailt, miszerint õ mostmár szabad, és örökké élni fog a hálón.

Lain otthon megnézi az üzeneteit és õ is kapott egyet.
Késõbb apukájától kér és kap egy Navit (modern számítógép). Innentõl kezdve Lan is a háló "rabja" lesz. Folyton a gép elött ül és még az iskolába is magával viszi a kézi méretû naviját. Lassan elhanyagolja barátait és csak a hálónak él. Tudása is egyre gyarapszik a navikkal és a hálóval kapcsolatban.

Lassan fény derül Lain kettõs személyeségére is, na de nem úgy ahogy most ti gondoljátok, kiderül az is, hogy ki lehet valójában ez a középiskolás lány.

Rengeteg megválaszolatlan kérdés terjeng az animében, fõleg filozófikus kérdésûek. Nagyon érdekes történet, bár elég sok benne az olyan info, ami csak be akar keverni a történetbe, azért, hogy izgalomban tartsa a nézõt.

Fõleg a sötét színek dominálnak benne, ami kitûnõen tükrözi a pesszimista, mélabús hangulatot. Az openingje elsõnek elég furának fog mindenkinek tûnni, de ahogy nézitek az animét rá fogtok jönni,hogy miért olyan amilyen. Az endingje az nem tetszett.

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a számítógépeket, mert tanulságos lehet számukra ez a kis történet. Azt elõre leszögezem, hogy végig nagyon oda kell figyelni, mert bonyolult a cselekményvázlata és könnyen el lehet veszíteni a fonalat.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2950 db Időpont:2007. 04. 05. Hozzászólások: 42 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás