Ma 2020. 07. 13-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Chrno Crusade
Címe: Chrno Crusade
Angol címe: Chrono Crusade
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 2003-2004
Műfaj: Dráma
Démonos
Vígjáték
Akció
Fantasy
Stúdió: GONZO
Fuji TV
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 50 szavazat alapján: 9.46
Ismertető értékelése: 22 szavazat alapján: 8.05
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

1920-1930-as években járunk,New York városában.Az elsõ világháború véget ért,de egyre több a démonimádó,és persze a démon.A második háborúról pedig már suttognak,de errõl késõbb^^

Nõi fõszereplõnk Rosette Christopher,aki a Magdalene rendben található,s kitûzött célja megtalálni öccsét,Joshua-t.Van egy segítsége,Chrno,akit kisebb korában ismert meg,akkor még testvére is vele volt.Chrno is démon,de õ jószívû,Aion-nal ellentétben,akivel régebben barátok voltak.Az elõbb említett gonosz rabolta el Joshua-t is,akiért Rosette és Chrno szerzõdést kötöttek.Ez az emberi alany életébõl táplálkozik,s akárhányszor felveszi a gyerekarcú démon igazi valóját:az apácalány élete rohamosan fogy.

A nõvérhez és "asszisztenséhez" csatlakozik még Azmaria,aki rengeteget sír,a gyönyörû Satella,aki egy ékkõidézõ.Az elõbb említett lány eleinte gyûlöli Chrno-t,mert egy démon ölte meg a családját is.(Ha megnézed,kiderül,hogy ki^^)

Dióhéjban ennyi a történet,nem akarok mindent elmondani,mert pont ideális a részek száma,semmi se marad ki,de nem is túlcicomázott,hogy 200 valamennyi boncolgatná a történetet.Ha megtetszett,nézd meg,ha nem,akkor nem tudod mibõl maradsz ki.24 epizódos,az elején vidám,majd egyre és egyre drámaibb.

Ezt az animet csak dícsérni lehet,nekem oldalam témája is,szívesen foglalkozom vele:Egyik kedvencemmé vált.Említést kell tennem-úgy érzem- Chrno és Rosette kapcsolatáról:A kis Rosette 12 éves volt,öccével együtt felfedezni ment,amikor megismerkedett a démonnal.Nagyon jó barátok lettem így hárman,ám azokban az idõkben,mikor a történet játszódik:már enyhe románc is van köztük.Persze tudni:Chrno elsõ pillanattól kezdve szerette a kislányt,több,mint barátságból.Az,hogy mit éreznek egymás iránt mégiscsak a végén derül ki nyíltál,bár már sejteni lehet.

Míg az apácalány a fellegekben jár,legjobb barátja lehúzza maga mellé a földre.Azmaria példaképe Rosette Christopher,Satellát is nagyon szereti.Mert kedveli a gyermeket-s mert jó idegesíteni a könnyen bekattanó élénk nõvért- mindig megsimogstja Azu fejét.

Érdekesség képpen:Chrno neve egy Chronos(Kronosz) görög istenébõl származik,kire a Wikipédián találtam rá.Még nem volt idõm lefordítani egy olvasmányt,de ezen mitológiában ott volt Aion vagy Aeon is.Mary Magdalene-rõl még nincs döntõ álláspontom,de ha valaki többet tud:értesítsen,kérem!Két Mária található a bibliában,egyik Jézus anyja,feltételezhetõen a másik meg a magdalai Mária.Tehát innen jött a neve,de még nem tudom:melyik Máriából.

(Minami Kuribayashi:Róla még nem hallottam olyan sokat)Az endinget Saeko Chiba énekli,a címe Sayonara Solitaire.(Saeko Chiba:Még nem láttam,de már hallottam róla,hogy a "Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan dalai is az õ m?vei)Mindkét szám hatalmas kedvencem.Az elsõ openingben az elsõ öt részbõl vannak bevágva jelenetek.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 5999 db Időpont:2007. 04. 01. Hozzászólások: 35 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás