Ma 2020. 07. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Hagane no Renkinjutsushi
Címe: Hagane no Renkinjutsushi
Angol címe: Fullmetal Alchemist
Magyar címe: FMA - A Bölcsek kövének nyomában
Hivatalos weboldal: http://www.adultswim...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 51
Megjelenés éve: 2004
Műfaj: Kaland
Dráma
Fantasy
Shounen
Mágia
Stúdió: Arakawa Hiroshi
Aniplex
BONES
MBS
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 55 szavazat alapján: 9.45
Ismertető értékelése: 23 szavazat alapján: 9.35
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Alphonse és Edward Elric egy kis faluban nevelkednek. Mindenki nagyon boldog, addig a napig, amíg váratlanul a testvérpárnak meg nem hal az anyjuk.

Mivel nem tudják ezt elfogadni, úgy határoztak, hogy feltámasztják õt az alkímia segítségével, de az emberi transzmutáció szigorúan tilos. Õk mégis megteszik, de a folyamat során valami baj történik, és Ed elveszti ez egyik karját és lábát, míg Al az egész testét, de szerencsére a bátyjának sikerül megmentenie a lelkét.

Miután felgyógyultak az eset után, lemondtak arról, hogy visszahozzák az anyjukat az életbe, arra koncentráltak, hogy visszakapják eredeti testüket.
Ehhez meg kellett találniuk a Bölcsek kövét, de elõtte még nemzeti alkímistává kellett válniuk. Ednek sikerül, és csak úgy nevezik, mint az Acél Alkimista (Fullmetal Alchemist), míg Alt lebeszélik arról, hogy megpróbálja a vizsgát, hiszen õ lényegében nem is ember.
Roy Mustang parancsnoksága alá kerülnek, akivel Ed állandóan hadakozik, és ahol tud ellentmond neki, és különbözõ helyekre küldi õket, ahol különbözõ problémákat kell megoldaniuk, mint például lázadásokat. De ezeknek az utaknak segítségével egyre közelebb kerülnek ahhoz, hogy megtalálják a Bölcsek kövét.

A történet folyamán sok dolog ki fog derülni, mint pl. hogy kik a Humunculusok, mi történt Al és Ed apjával, és egyéb apró dolgok, amik mind meghatározzák a történet cselekményét.

Érdemes mindegyik részt végignézni alaposan, hiszen mindegyikbõl fontos dolgokat tudunk meg, de ezek az apró részletek csak a végén lesznek világosak a nézõk számára.

A grafikája nagyon szép és kidolgozott, az op-ja és az end-je jó, de számomra nem volt emlékezetes.
Mivel néhány helyen eléggé megrázó, nem ajánlom kezdõ animéseknek.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4859 db Időpont:2007. 04. 03. Hozzászólások: 12 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás