Ma 2020. 06. 05-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Dramatical Murder
Címe: Dramatical Murder
Angol címe: Dramatical Murder
Magyar címe: Dramatical Murder
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV Special
Epizódok száma: 12
Megjelenés éve: 2014
Műfaj: Sci-fi
Shounen Ai
Misztikum
Dráma
Fantasy
Stúdió: NAS
Képek: A google-n
Anime értékelése: 1 szavazat alapján: 1
Ismertető értékelése: 1 szavazat alapján: 10
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az eredeti sci-fi történetet a Nitro+Chiral írta.
PC játék, majd Manga kerekedett belőle. Ezeket követte a TV sorozat a "NAZ" Stúdió gondozásában.

A történet a képzeletbeli Midorujima szigeten játszódik, amit a nagy múltú Taoe cég gyakorlatilag megvásárolt magának, majd létesített egy Luxus kategóriás Platinum Jail nevű helyet. Ott állítólag minden megvan, ami kényeztetheti az emberi szellemet és testet. Azonban a nagyszabású beruházás miatt a szigeten élő lakosok mind egy régi negyedbe kényszerültek visszahúzódni.

Seragaki Aoba(瀬良垣 蒼葉) egy ottani kis üzletben, A Junk Shop Heibon-ban dolgozik, és folyton valamilyen galibába keveredik. Ami nem is csoda, hiszen mindenfelé fiatalok bandái garázdálkodnak, akik folyamatosan hatalmi harcot vívnak a területhatárokon. Ráadásul újra elterjedőben van egy misztikus 3D-s viadaljáték, a Rhyme, mely eléggé veszélyes a részvevőkre nézve. Aki ugyanis on-line elszenved valamilyen sérülést, annak a valós életben is kellemetlen következményekkel kell számolnia.
Hűséges segítője REN. A robotkutyus. Hasonlóan kis termetű szintetikus segítőtárs a többi karakter oldalán is feltűnik.

Koujaku(紅雀),Aoba legjobb és legrégibb barátja.Plusz helyi bandavezér .Ő testesíti meg a bátorságot, és a tradíciót a műben.Kimonóban és persze az elengedhetetlen Katanával láthatjuk.Mióta csak ismeri, igyekszik megóvni Aobát a bajtól. Gyámolítására gyakran szükség is van, mivel Seragaki kun-t már az iskolás években is érték atrocitások. Sokan kislánynak vélték feminin jellegű haja és hangszíne végett. Koujaku amúgy fodrászként dolgozik, és nem veti meg a szép lányok kegyeit.

Clear egy érdekes figura. Mesternek szólítja Aobát, pedig a fiú esküszik, hogy még sosem találkozott vele korábban. Clear első pillantásra rémisztő jelenségnek is mondható. Gázmaszkban és esernyővel a kezében megy mindenhová. Kellékeitől nem válna meg a világért sem.Megnyilvánulásai kedvesek és őszinték, küllemre azonban robot benyomását kelti.

Noize: Szokványos értelemben idegesítően csendes alak. Futólag ismeri csak Aobát, de többet akar tudni. Az információ megszerzése nem okoz gondot a számára, mivel számítógép kalózként adatlopásból tartja fent magát.

Virus és Trip a Morphine nevű banda fejei. Kidobóként funkcionálnak a Rhyme harcok helyszínein. Kissé durvák a közönséggel, de ezt nem rejtik véka alá. Amúgy Aoba harcos múltjának nagy tisztelői.

Főhősünk már a történet elején kutyaszorítóba kerül.Mivel nem kenyere az erőszak, így nem hajlandó csatlakozni egyik csapathoz sem.Később egy hamis címre vitetnek ki csomagot vele, ahonnan egy-kettő re a Rhyme virtuális játékarénájában találja magát. Nincs mit tenni, küzdenie kell, ha nem akar valóban megsérülni. Aoba azonban néhány éve amnéziában szenved. Nem emlékszik rá, de korábban elismert játékos volt. A harc előcsalogatja kegyetlen énjét és megnyeri a csatát, melyre később nem emlékszik.Csak egy kiadós fejfájás marad neki. A nagymama, Tae san, (nyugalmazott orvos) vigasztaló szavairól nem is szólva. Az öreg hölgy egyedül neveli a fiút, mióta a szülei meghaltak. Észrevehetően titkolózik egy bizonyos baleset körülményeiről, melyre a fiú nem szívesen gondol.

Grafikailag finom a kidolgozás. Én kedvelem ezt a stílust. A zene néhol kicsit minimál, ami illik a futurisztikus elemekhez. Ajánlom bátran a sci-fi rajongóknak. A Sorozathoz 1 OVA is társul.Beküldte: Nushichan Megtekintve: 1697 db Időpont:2015. 02. 11. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás