Ma 2020. 08. 06-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Ikoku Meiro no Croisee The Animation
Címe: Ikoku Meiro no Croisee The Animation
Angol címe: Croisee in a Foreign Labyrinth
Hivatalos weboldal: http://ikokumeiro.co...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 12
Megjelenés éve: 2011
Műfaj: Történelmi
Mindennapi élet
Shounen
Stúdió: Media Factory
Sony Music Entertainment
Satelight
Képek: A google-n
Anime értékelése: 1 szavazat alapján: 9
Státusz: Nincs ellenőrizve!


Leírás

A japán kultúra az évszázadok alatt elszigetelt maradt minden más ország kultúrájától.
A 19. század derekán azonban nyugaton megindult az érdeklődés ezen a kultúra felé, és Japánban is nyitottak a nyugati világ irányába.
Történetünk Párizsban játszódik, a városon belül is a Galerie-ben, amit úgy lehetne elképzelni, mint egy hatalmas bevásárló utcát…
Oscar, a középkorú utazó Japánban tett látogatása során megismer egy japán családot, és magával hozza egyik kislányukat, Yune-t Párizsba. Yune azzal a szándékkal jö, hogy megismerhesse az európai kultúra Párizsnak nevezett alapkövét, és segítsen Oscar unokaöccsének, Cloude-nak.
Cloude egy vasműhelyet vezet a Galerie nevű bevásárlóutca szívében. Itt többek között cégéreket, és egyéb fémből készült tárgyakat, díszeket készít.
Amikor Oscar megjelenik Yunével, aki kimonót visel, Cloude meglepetten figyeli a lányt.
Oscar azért hozta Yune-t, hogy besegítsen Cloude-nak a vasmű vezetésében, és a házimunkában.
A történet két teljesen különböző kultúrában élő ember találkozásáról szól. Yune és Cloude lassan megismerik egymást, egymás szokásait, és mindketten megpróbálnak idomulni egymáshoz.
Yune egy végtelenül kedves, aranyos kislány, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy „gazdája”, Cloude kedvében járjon.
A Galerie, ahol Cloude műhelye is van, lassan leáldoz, mert a környéken megnyílt egy teljesen új, modernebb bevásárlóutca. A Galerie üzletei lassan vagy bezárnak, vagy átköltöznek az új utcába. Cloude ragaszkodik a saját boltjához (Enseignes du Roy), és azon munkálkodik, hogy a Galerie-t valamilyen úton módon újra felvirágoztassa.
Ahogy a történet kiterjed, megismerkedünk újabb szereplőkkel. Ilyen Alice és Camill, akik a város egyik leggazdagabb családjának leszármazottai. Camill egy nagyon finom úrihölgy, aki kalitkába zárt madárként éli életét az elit világában.
Ezzel szemben Alice nagyon eleven, cserfes, és imádja a japán kultúrát és minden velejáróját. Ezért mikor tudomására jut, hogy egy japán kislány él a Galierie egyik üzletének tulajával, egyből kap is az alkalmon, hogy megismerje Yune-t.

Az anime rendkívül szépen kidolgozott, színvilága is pont olyan kedves, mint a történet és a szereplők maga. A háttérzenék hallgatása közben az ember valóban Párizsban érzi magát egy picit. A grafika nagyon szépen kidolgozott. Nagyon érdekes a két kultúra találkozása, és a szokások kiismerése, amiből Yune számára adódnak félreértések, és bonyodalmak.
Ami nagyon tetszik benne, hogy Yune mindent megpróbál, hogy igazodjon a párizsi élethez. Nagyon kíváncsi lennék, Cloude hogyan próbálna beilleszkedni Japánban.
Ajánlom mindenkinek, aki olyan animét szeretne nézni, ami megmelengeti a szívét.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 1764 db Időpont:2012. 12. 27. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás