AnimGO logo
  
  
Ma 2021. 07. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Yu-Gi-Oh! Yami no Games
Címe: Yu-Gi-Oh! Yami no Games
Angol címe: Yu-Gi-Oh! The Shadow Games
Hivatalos weboldal: http://www.toei-anim...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 1998
Műfaj: Shounen
Vígjáték
Dráma
Iskolai élet
Játék
Stúdió: Bandai
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 4 szavazat alapján: 9.75
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 8.6
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Ezt a sorozatot akár a Duel Monsters előzménye képpen a Yu-Gi-Oh! 0. évadának is mondhatjuk. Egy elég nagy érdekesség, hogy a Duel Monsters szervesen nem kapcsolódik ehhez a szériához, mégis találhatunk benne utalásokat, amik abban nem, de itt megtörténtek. (pl.: Ebben tudjuk meg, hogy barátkozott össze Yugi és Jonouuchi, valamint itt láthatjuk azt a bizonyos hamburgeres jelenetet Anzuval)

Yugi, egy egyszerű iskolás fiú, barátok nélkül. Nagyapja játékboltjában talál egy dobozt, ami egy 5000 éves relikviát rejt magában. Ez az ezeréves kirakós. A dobozról leolvasható, hogy aki megfejti a kirakós titkát, annak birtokába kerül a kirakós ereje és tudása. Yugi, eltökélve, hogy ez annyit jelent, teljesül egy kívánsága, ezért minden szabadidejét arra szenteli, hogy kirakja a kirakóst és ezáltal teljesüljön a kívánsága, amivel igazi barátokat szerezhet magának. Nagyapja, sok történetet hallott, ami miatt félti Yugit a kirakós erejétől. Állítólag a kutatócsoport, aki megtalálta az ezeréves kirakóst, rejtélyes körülmények között elhunyt. Unokáját mégsem lehet lebeszélni a rejtvény megfejtéséről.

Egyik nap az iskolában is ezt tervezi, amikor Jounouchi, egyik osztálytársa elragadja tőle a dobozt és titokban elcseni a kirakós egy darabját. Ezek után, még ha rengeteg időt is öl bele a kirakós megfejtésébe, Yugi nem tudja kirakni. Ezek után sok szörnyűségen mennek keresztül a fiúk. Yugi tudta nélkül Jounouchi-t és barátját Hondát, csapdába csalják és alaposan megverik. A terv kiagyalója felajánlja Yugonak a bosszú lehetőségét, de Yugi erre ezt feleli: "Sosem tudnám ezt tenni a barátaimmal!". Minden megváltozik, amikor Yugi kiáll Jounouchi és Honda mellett, mondva hogy ők barátok, emiatt Jounouchi is megenyhül és visszaadja a kirakós ellopott és azóta elvesztett darabját. Amint Yugi összerakja, a kirakóst, az aktiválódik és Yugit egy ősi szellem szállja meg, aki mindig segít neki, ha ő maga, vagy barátai veszélyben vannak.
Ilyenkor mindig kihívja az ártó, vagy rossz embereket egy úgynevezett Árnyjátékra (yami no game) ami igazából az ellenfél lelkét mérlegeli és ha az elbukik a próbán, akkor az ezeréves szellem csúnyán megbünteti, általában halálra rémíti őket.

Mindenkinek merem ajánlani ezt az animét, attól függetlenül, hogy csak japánul adták még ki, mérsékelt erőszakossága miatt. A játékok szabályai eltérnek a duel monsters-ben megszokottól.

Az animével kapcsolatban áll a Yu-Gi-Oh! The Movie, a Yu-Gi-Oh! Duel Monsters és a Yu-Gi-Oh! Pyramid of Light (ez is egy movie)Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 1884 db Időpont:2011. 07. 28. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás