Ma 2020. 10. 30-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Neko Ramen
Címe: Neko Ramen
Angol címe: Neko Rahmen
Hivatalos weboldal: http://www.neko-rahm...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: Web
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2006-2007
Műfaj: Mindennapi élet
Szürrealista
Vígjáték
Stúdió: Think Corporation
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 2 szavazat alapján: 5.5
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 8.8
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az anime alapötletét egy 4-kockás képregénysorozat adta, amit Kenji Sinoshi készített.
Érdemes rákukkantani a hivatalos oldalra is, elég ügyesen és interaktívan megoldották.

A történet elején Takano betér egy étterembe, de amit ott lát, az először nagyon meglepi: egy macska a séf. A neve Taisho. Az éttermében kizárólag ramen-t (japán tésztás leves) készít, amit mindig megkóstoltat Takanoval, de neki valahogy sosem ízlik a macska főztje. Takano és Taisho egész jól összebarátkoznak, Takano minden nap betér a macskához, aki újabb és újabb ramenkülönlegességekkel sokkolja (talán egyetlen) vendégét.
Emellett Taisho életéről és családjáról is kiderülnek dolgok a későbbbi részekben. Nagy összefüggés nincs az epizódok között, mindegyik önálló, magában is megálló történetet tartalmaz.

Az epizódok nagyon rövidek (így nem igazán tudok róla sokat írni), csupán 3 percesek (így az egész sorozat összességében körülbelül 40 perc, vagyis annyi, mint két normális epizód más animékből), és általában van valamiféle gyenge csattanójuk, mint a rövid képregényeknek az újságok utolsó lapjain.
A grafika szinte epizódonként változik, ami elég érdekes megoldás, és az egész sorozat kontextusában elég szürrealistává teszi a művet. Mintha kísérleteznének a megjelenítési megoldásokkal.
Nem csak a grafika más, az epizódok előadásmódja is folyton változik. Egyszer Takano szemszögéből láthatjuk az aktuális történetet, máskor maga Taisho kommentálja végig az epizódot, sokszor külső szemlélőként lehetünk beszélgetéseik fültanúi, és az is előfordul, hogy nincs is hangos szöveg, csupán felirat az egész rész alatt, vagy egy külső személy kommentálja végig a sztorit.

Az openingben van 4 sornyi szöveg, mivel minden rész alig 4 perces, ezért az opening és az ending is csak pár másodpercnyi akkordból áll.

Összességében azt lehet mondani, ha valaki szereti a cicákat, vagy a rament, nézze meg! Különösebben nem szakad meg az ember a röhögéstől, ha végignézi, de attól még szórakoztató, és könnyen emészthető a rövid kis pörgős epizódokkal.
Engem leginkább a megyei újságunk utolsó lapján közölt 3 képkockás Garfield képregényekre emlékeztet humorában és szereplőiben is a sorozat. Ugyanúgy van egy macskánk, aki bár nem lusta, de csapnivaló ramen szakács. Ugyanúgy van egy állandó férfi szereplőnk is, aki elviseli a szerencsétlen szakács minden főztjét, ahogy John is elviseli Garfield lustaságát.

A sorozatot DVD-n is kiadták.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 1499 db Időpont:2011. 06. 04. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás