AnimGO logo
  
  
Ma 2021. 07. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Ultraviolet: Code 044
Címe: Ultraviolet: Code 044
Angol címe: Ultraviolet: Code 044
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 12
Megjelenés éve: 2008
Műfaj: Pszichológiai
Dráma
Horror
Krimi
Vámpírtörténet
Stúdió: MADHOUSE
Animax
Sony Pictures Entertainment
Tezuka Productions
Képek: A google-n
Anime értékelése: 1 szavazat alapján: 10
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9.5
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

"Ne kövess, ha életben akarsz maradni!"


A történet valamikor a jövőben játszódik. Japán fővárosát Neo Tokyo-nak hívják. A főszereplő egy női harcos, egy ügynök, akinek a neve 044, és különleges harci képességekkel rendelkezik azoknak a vírusoknak köszönhetően, amikkel kezelték. Az új hatalomért cserébe, amit kapott, az élettartama megrövidült. A küldetése megsemmisíteni egy vámpírhadsereget, és annak vezetőjét, a Királyt. Ezzel a céllal, elszántan és hideg vérrel rója éjjelente a város utcáit, sikátorokban tűnik fel, és senki sem állíthatja meg. Sötét hajával és vörös ruhájával olyan, akár egy démon.
Garcia, a kormány által ügynökünk mellé rendelt orvos komolyan szívén viseli a hölgy sorsát.
Bonyolódik a sztori, mikor ügynöknőnk megismerkedik Lukával, aki tagja a vámpír hadseregnek, és valamilyen oknál fogva 044 képtelen megölni őt. Vajon rejt érző szívet ez a rideg külső? Hamarosan főszereplőnk kettős ügynökké válik és saját megbízói is célba veszik. Hogyan bírja a nyomást, ha mindenki rá vadászik, és mi lesz Lukával? Garcia, a kormány embere hogyan viszonyul majd féltett pácienséhez? Képes-e a 044-es ügynök szembeszállni a vámpír hadsereg Királyával, és elpusztítani őt?
A történet nem éppen humoros, éppen ellenkezőleg: nagyon is száraz és komoly, a hangulat és a színvilág sötét, de azért szó van itt szeretetről, és a főszereplők közötti konfliktusokról is a sok harcjelenet mellett.
Az erőszakos és harcjelenetekben tehát eléggé bővelkedik, és természetesen a vér sem marad el. De nem csak emiatt a 16-os korhatár. Maga a történet is eléggé nehezen érthető, monoton, krimis ügynöktörténet. Akárcsak egy sötét, női James Bond Japánban, aki most éppen vámpírok ellen harcol, de nem holmi modern kütyükkel, hanem a puszta testi erejével, és az elmaradhatatlan pisztolyával.


A grafika az átlagosnál valamivel jobb véleményem szerint, megint nem az a klasszikus bociszemek, pici nózi, pici száj, ehhez az animéhez nem is illene. A mozgások nem éppen dinamikusak, ez némi hiányérzetet kelt a nézőkben, túlsúlyban vannak az állóképek.

Az opening egy angol szám: BECCA: Guilty Pleasure c. nótája. Az ending ugyanattól az előadótól, BECCA-tól a FallingDown című szám. A karakterdizájn Akio Sugino nevéhez fűződik, akinek munkája ismerős lehet a The Snow Queen, The Rose of Versailles, Oniisama E..., Ace wo Nerae! animékből.

Az egész sorozatnak lassú és unalmas lehet a hangulata, ha valaki nincs hozzászokva. Azoknak ajánlom, akik egy éjszaka alatt képesek végignézni például egy egész Death Note-t. Krimi, és vámpírvadász-történet rajongóknak is ajánlom.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 1889 db Időpont:2011. 05. 30. Hozzászólások: 3 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás