Ma 2020. 07. 05-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Sekai meisaku douwa: Hakuchou no ouji
Címe: Sekai meisaku douwa: Hakuchou no ouji
Angol címe: The Wild Swans
Magyar címe: Vad Hattyúk
Hivatalos weboldal: http://www.toei-anim...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: Movie
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 1977
Műfaj: Dráma
Romantikus
Stúdió: Toei Animation
Képek: A google-n
Anime értékelése: 0 szavazat alapján: 0.00
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.6
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A király vadászata során egy szarvast üldöz, ám nem csak a szarvast veszíti szem elől, de az üldözés hevében el is téved az Elátkozott erdőben. Vadászkürtje segélykérésére egy anyóka jelenik meg, aki megígéri, hogy a lánya kivezeti a királyt az erdőből, feltéve ha az teljesíti egy kívánságát. Margaréta pedig azt kéri, ha már a király felesége úgyis meghalt, vegye őt feleségül. A király belemegy az alkuba, elvégre Margaréta nagyon szép, és bizonyára kedves is, hiszen hajlandó segíteni neki és kivezetni őt az erdőből.
Amint hazaérnek a király palotájába, a király ellovagol hét gyermekéhez elmondani a nagy hírt, akik a Napsugár erdőben élnek anyjuk utolsó kívánsága szerint. A Napsugár erdőről senki sem tudja, hol van, a király is csak úgy talál oda hogy a feleségétől kapott mágikus gombolyag vezeti őt gyermekeihez.

Három napnyi várakozás után az új királynő zokon veszi, hogy férje jobban szereti nála gyermekeit, ezért az éj leple alatt megkeresi a varázslatos gombolyagot, hogy megtalálja mostohagyermekeit a Napsugár erdőben. Amikor eléri célját, "ajándékképpen" hattyúvá változtatja a hat fiút, ám az egy szem leánynak, Százszorszépnek sikerül elmenekülnie a madárrá válás elől.

Hosszas kutatás-keresés után a testvérek végre újra találkoznak, ekkor tudja meg százszorszép, hogy az átok megtöréséhez hat esztendőn keresztül néma csendben kell megkötnie hat inget, amihez a fonalat saját kezűleg kell csalánból elkészítenie. Százszorszép elvonul a világ és testvérei elől, nehogy megszegje a némasági fogadalmat, és egy fa odvában húzza meg magát, ahol éveken keresztül az ingeken dolgozik magányosan, csendben.
Azonban az utolsó évben magányát vadászkutyák és egy ifjú király zavarja meg, akinek nincs szíve őt az erdőben hagyni, ezért magával viszi a lányt a palotába. A király hamarosan beleszeret a lányba és eljegyzi őt.

Idő közben Százszorszép apja rájön, hogy újdonsült neje az oka gyermekei eltűnésének, ezért elzavarja őt a palotából. Margaréta ugyan bosszús eddigi kényelmének és gazdagságának elvesztése miatt, azonban egy percig sem búsul, hiszen új áldozatát már kiszemelte egy ifjú király személyében, aki nem más mint Százszorszép újdonsült vőlegénye...

A grafika olyan, amilyen egy '77-es animénél várható, semmi csillámpor, de szép. A zene nem nevezhető jelentősnek, amikor Százszorszép bolyong testvérei keresése közben elhangzik egy szép és szomorú dal, de ezen kívül a zenének nem igazán van szerepe az animében.
Azoknak ajánlom akik szeretnének egy limonádét kicsit több cukorral mint citrommal, vagyis egy régi disney rajzfilmre vágynak anime formátumban, ahol a történet kiszámítható, de legalább aranyos.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 1685 db Időpont:2010. 09. 17. Hozzászólások: 4 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás