Ma 2020. 07. 09-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Fujimi Orchestra
Címe: Fujimi Orchestra
Angol címe: Fujimi 2. chome Symphony Orchestra
Magyar címe: Fujimi Tömb 2. Szimfónikus Zenekara
Hivatalos weboldal: http://nincs
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 1.
Megjelenés éve: 1998
Műfaj: Dráma
Romantikus
Zenés
Yaoi
Stúdió: AIC
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 8.8
Ismertető értékelése: 7 szavazat alapján: 9.29
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Drámai, romantikus yaoi anime. A főszereplő, Morimura Yuuki egy kis amatőr zenekar koncertmestere, más néven elsőhegedűse. Évek óta szerelmes egy fuvolás hölgybe, Kawashimába. Gyengéden, szinte észrevétlenül udvarol neki, még a kezét sem meri megfogni, az érzéseit bevallani pedig számára szinte lehetetlen. Kellemes, kis nyugodt életet él egészen addig a napig, amíg a zenekarhoz új karmester nem érkezik, a tehetséges és fiatal Tounoin Kei személyében. Az ifjú zseni teljesen felforgatja a zenekart, mindenki rajong érte, ő pedig igazi szörnyetegként uralkodik rajtuk, hajtja őket a maximalizmusra törekedve.
Yuukinak ez rosszul esik, mert már nem olyan családias a zenekar hangulata, ráadásul szerelme, Kawashima is rajong az új karmesterért. Aggodalommal tölti el őt a Fujimi zenekar sorsa, fél hogy az erős hajtás miatt elmennek a tagok és feloszlik a Fujimi. El is mondja a lánynak, aki arrogánsan kioktatja őt, mondván, hogy a zenekar nem az ő tulajdona. Yuuki nem tudja mire vélni, és amikor rákérdez hogy szerelmes-e Tounoinbe, nem kap egyértelmű választ. Kiborul. Ki akar lépni a zenekarból, és ezt a karmester képébe is vágja amikor kettesben maradnak.

Nem is sejti, milyen lavinát indít el ezzel.

Yuukinak fogalma sincs róla, hogy a férfi milyen mélyen és erősen szereti őt...

A történet bevezetéséről ennyit mondanék.


Az animéről:
Egy azonos című manga adaptációja, amelyet Akizuki Koh rajzolt. Régi anime, ez még az a kézzel készült fajta. Mindezek ellenére színvonalas a rajzolása, a karakterek igazán szépek, bár a jelentéktelenebb részeknél nincsenek olyan szépen megrajzolva.
Aki nem olvasta a mangát, annak az anime első látásra zavaros, ugyanis a készítők nem túl okosan a történetet végével kezdték. Gyakorlatilag amikor elkezdődik az anime, a két főszereplő már mindenen túl van, és a történetüket Yuuki visszaemlékezéseként láthatjuk. Összevissza. De ha ezt az ismertetőt elolvasod, némileg képben leszel.
Az oszlopos jelenetekről pedig annyit mondanék, hogy az egy metafora. Yuuki úgy tekint Tounoinre, mint egy óriási oszlopra, amely agyonnyomja őt. Olyankor amikor az oszlop rádől, úgy érzi hogy a férfi őt elnyomja, beborítja és ő nem képes elmenekülni előle.

Saját vélemény:
Az anime nem nagy szám. Ami igazán megfogott benne (és amiért a feliratát is megcsináltam), hogy egy olyan szerelmi kapcsolatot ábrázol, amely a yaoi műfajban igazán kuriózum: egy mélyen szerető férfi, és az őt elutasító és kihasználó másik. A viszonzatlan szerelem pokla. Gyönyörű ötlet, le a kalappal az író előtt.

Ne várjatok nagy szexjeleneteket, ez nem olyan anime. Inkább olyanok számára ajánlom, akik az elgondolkodtató, mély és sötét érzelmeket boncolgató történeteket szeretik. Tőlem az anime 7 pontot kapott.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3521 db Időpont:2010. 07. 05. Hozzászólások: 3 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás