AnimGO logo
  
  
Ma 2021. 07. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Umineko no Naku Koro ni
Címe: Umineko no Naku Koro ni
Angol címe: When Seagulls Cry
Hivatalos weboldal: http://umineko.tv/we...
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2009
Műfaj: Horror
Dráma
Krimi
Mágia
Pszichológiai
Stúdió: Studio DEEN
Echo
KBS Kyoto
Studio Easter
Képek: A google-n
Anime értékelése: 4 szavazat alapján: 7.5
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 6.33
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az egész világ számára köztudott, hogy az Ushiromiya család magán-szigete, a Rokenjima sosem számított hétköznapinak a közemberek számára. Boszorkányok, mágia és alkímia használata terjeng róla. Azt azonban senki sem gondolta volna, hogy egy viharos éjszakán, mikor a sirályok sírnak, egy madárinfluenzánál is nagyobb káosz uralkodik el rajta. Innen már nincs menekvés.
Keletkezés:
Az anime egy Sound Novel adaptáció s a még ma is futó játék, a When They Cry harmadik szériája. Mint a játék, mint az anime felépítése a négy kérdés és a négy válasz alapjára épül. A válaszokat az Umineko második évadában kapjuk meg, melyet még a mai napig készítenek.
Történet:
Minden 1986-ban veszi kezdetét, mikor a dúsgazdag Ushiromiya család minden tagja összegyűl Rokenjima szigetén, hogy felelevenítsék az elmúlt év jelentős eseményeit, s megvitassák a nagyapa örökségének elosztását, mivel állítólag súlyos beteg, s már csak hónapjai vannak hátra. A sok rokonnal, s a szigeten dolgozó szolgákkal együtt összesen 18-an tartózkodnak az épületben.
A családi összejövetelnek indult kiruccanás azonban hamarosan véres fürdövé válik, mikor ugyanis feltűnik a legendás Arany Boszorkány, Beatrice, s az emberek egymás után rejtélyes gyilkosságok áldozataivá válnak. Természetesen nem mindenki hisz a boszorkányok létezésében, s egymást gyanusítgatják az emberek, ami miatt csak még több lesz a halálos áldozatok száma.
Főszereplőnk Battler, ki az utolsó túlélője lesz a játszmának, s kihívja párbajra a boszorkányt, hogy bebizonyítsa: mágia nem létezik! Mikor egy újabb menet veszi kezdetét, az egész tragédia megismétli önmagát, egy új világot képezvén. Battler pedig örökre fogja marad 1986 tragikus évének. Hiszen jóformán lehetetlenség megcáfolni a boszorkányok létezését a szinte ember számára lehetetlennek tűnő gyilkosságok miatt. De hősünk elhatározta magát. Vissza akar térni kishúgához, aki otthon csak rá vár. De vajon képes lesz megoldani a gyilkosságok által okozott nagy rejtélyt, s kiszabadulni a sziget börtönéből, az Arany Boszorkány karmaiból?
Vélemény:
A grafikára nem lehet panasz. Karaktereink jól kidolgozottak s egészen szerethetőek. Az animében felcsendülő zenéket a játékból vették ki. Az openinget Akiko Shitaka énekli, mely jól megalapozza a történet gótikus, olaszos hangulatát. Az ending viszont erőteljesebb és agresszív, mely szintén tükrözi az anime valódi arcát.
Összességében egy jó kis történet, fordulatos cselekménnyel, logikai feladványokal, sok-sok vérrel, drámával, viszont helyenként fárasztó poénokkal is. Aki látta az első két szériát, a Higurashi-t, annak valószínűséggel nem fog csalódást okozni. Bár az Umineko jóval kisebb sikerre tett szert, egyedi hangulatával örökre beírta magát a horror nagykönyvébe elődei mellé. Kiváló szórakozást nyújt mind azoknak, akik szeretik a misztikus sztorikat, mind pedig azoknak, akik ki vannak éhezve egy jó kis bonyolult krimire. Bár az első évad még befejezetlen, s a nagy csavar még várat magára, ízelitőnek, s kedvcsinálónak tökéletes példány.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2940 db Időpont:2010. 04. 18. Hozzászólások: 3 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás