Ma 2020. 10. 30-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Piano
Címe: Piano
Angol címe: Piano
Hivatalos weboldal: http://www.kids-stat...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 10
Megjelenés éve: 2002
Műfaj: Zenés
Mindennapi élet
Iskolai élet
Shoujo
Stúdió: Marine Entertainment
Képek: A google-n
Anime értékelése: 4 szavazat alapján: 8.25
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.4
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Főszereplőnk Nomura Miu egy csendes, nyugodt egyéniség, aki kiskora óta tanul zongorázni. Legjobb barátnője Yuki, aki tehetséges a futásban s ezenkívül nagy pletykafészek. Bár a két lány személyisége teljesen különböző, tökéletesen megértik egymást és sok kalandban lesz részük.
Az ilyen egyszerű kalandok általában összeröffenések az osztálytársakkal, vagy egy-egy érzelem bevallása ünnep esetén, mely persze nem mindig könnyű.
Miu zongoratanára Shirakawa nagyon szigorú és szótlan figura, diákjai tartanak tőle. Miu azonban nagy tehetség, ezért semmi oka a félelemre. Már azt sem tudja, miért zongorázik. Ez a műfaj egyszerűen az élete részévé vált, mely nélkül nem tudná elképzelni mindennapjait. Önbizalomból sincs ugyan hiány, bár egy picit inába száll a bátorsága, mikor tanára elküldi egy hangversenyre, ahol saját szerzeményével kell remekelni.
Nem is gondolhatnánk, milyen nehéz feladat zongorával eljátszani az érzéseinket! Szavak nélkül, hangjegyekkel megörökíteni gondolatainkat, bánatainkat, szerelmünket, majd billentyűk kíséretében bemutatni azt a nagy közönségnek... Nem ez az egyetlen probléma a lány életében. Egy idő után kezdi unni leendő hivatását, s néha ellógja a zongoraóráit. Unalmasnak találja őket, s szerinte már nem nyújtanak neki semmilyen fejlődést. De vajon képes mindenről lemondani, amit évekig tartott elsajátítani? Vajon sikerrel jár a hangversenyen?
A sorozat a két kislány mindennapjait s megpróbáltatásait mutatja be, hogy miként élik át fiatal éveiket a felnőttéválás küszöbén. Egyesült erővel bármire képesek, a köztük lévő barátság pedig önzetlen s rikta szép, mint a fehér holló. Miu-nak tetszik az egyik iskolatársa, Takizawa-senpai, aki előtt ugyan titkolja érzéseit, de bármit megtenne, hogy a fiú felfigyeljen rá. Ugyanez a helyzet Takahashi-val, akinek tetszik Miu, de nem meri bevallani titkos szerelmét. A szerelemből pedig természetesen Yuki sem maradhat ki.
Senki ne gondolja azonban ezt az animét szerelmi drámának! Ez egy hétköznapi shoujo, a legegyszerűbb amivel rajongó találkozhat. Mint történetileg, mint grafikailag a lehető legegyszerűbb formák dominálnak, s a csodás színkavalkád semmihez sem fogható hangulatot áraszt. A zenei aláfestések nagy része természetesen zongoraművekből áll, nem túl ismert darabokból. Figyelemmel kísérhetjük egy lány felnőtté válását, s mindennapi kalandjait. Nagy durranást senki se várjon, az anime végkifejlete nyugodt akár a tenger, s talán egy picit befejezetlen is.
Nem éppen felejthetetlen darab, de egyszer mindenképp érdemes végignézni, rászánni egy kis időt az életünkből. Meglehet, akik szeretik az akciódús történeteket, unalmasnak fogják találni. Akik pedig kedvelik az egyszerű shoujo-t, vagy éppen maguk is zongoráznak, azokat valószínűleg nem fogja nagy csalódás érni. Érdemes pillantást vetni egy olyan világra, ahol a szív zenéje többet mond minden szónál.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 1761 db Időpont:2010. 02. 28. Hozzászólások: 4 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás