Ma 2020. 11. 24-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Ryuusei no Rockman
Címe: Ryuusei no Rockman
Angol címe: MegaMan Star Force
Hivatalos weboldal: http://www.tv-tokyo....
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 55
Megjelenés éve: 2006-2007
Műfaj: Akció
Sci-fi
Vígjáték
Stúdió: Shogakukan Productions
XEBEC
TV Tokyo
Capcom
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 4 szavazat alapján: 10
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az anime tulajdonképpen a Rockman.EXE széria utódjának mondható. Minden egyes epizódja körülbelül 10 perces.

Történet:
A XXIII. században járunk, 2 évszázaddal Nettoék után. A Föld felett három szatellit - Pegasus, Leo és Dragon - épült, amiknek köszönhetően a világ gyorsan fejlődött, rádióhullám-utak veszik körbe a Földet. Ebben a korban mindenkinek van egy úgynevezett Transzere.

Főhősünk Hoshikawa Subaru, egy ötödik osztályos tanuló. Apját, a híres Daigot - aki pilóta és tudós volt - egy űrállomáson történt balesetben vesztette el. A fiú álma, hogy egy nap ugyanolyan pilóta legyen, mint apja. A Hoshikawa család egyik ismerőse, Amachi értesítette Subaru anyját a tragédiáról. Csak az apa találmánya maradt meg, ami tulajdonképpen egy szemüveg (neve: Visualizer), melynek segítségével láthatóak lesznek a rádióhullám-utak és az FM életformák.

Egyik reggel, mikor Subaru édesanyja, Akane felkelti őt, a fiú nem igazán szeretne iskolába menni az apja miatt. Azonban mikor Subaru és Akane reggeliznek, hirtelen meghallják a csengőt. Az ajtó előtt egy lány áll, akinek a neve Shirogane Luna, ő egyike Subaru osztálytársainak. A lány azért jött, hogy elvigye Subarut az iskolába. Ezután a világűrbe érünk, ahol különös lények egy bizonyos Androméda Kulcsot akarnak megszerezni társuktól, aki azonban nem kívánja átadni nekik. Ezután a Föld felé száguld, de követik a többiek őt. A Földön meg kell mérkőznie az egyikükkel, Cygnus-szal. Közben Subaru a földön fekszik, s mikor felveszi a Visualizert, meglátja őket. A két életforma harcának kimenetele, hogy egyikük a fiúba csapódik. Főhősünk később eszméletéhez tér, és akkor meglátja az életformát, akivel megismerkedik. A neve War-Rock, aki az FM bolygóról származik. Beköltözik Subaru Transzerébe, ezután a fiú újra a Földön találja magát.

Innentől kezdődnek Subaru és War-Rock kalandjai. A War-Rockhoz hasonló FM életformák a Földre jönnek, hogy legyőzzék az árulót (ő War-Rock) és visszaszerezzék az Androméda Kulcsot. Ezzel a kulccsal már az FM életformák elpusztították az AM Bolygót, és most a Földet akarják elpusztítani. Kilencféle FM életforma érkezik: a fentebb említett Cygnus, Ox, Harp (ő majd a népszerű popbálvány, Hibiki Misora társa lesz), Libra, Gemini, Cancer, Wolf, Crown és Ophiucus. Vajon Subarunak sikerül megakadályoznia a Föld elpusztulását? Kiderül, ha megnézitek az animét!

Denpa-Henkan és Star Force:
A Denpa-Henkan magyarul Rádióhullám Konverziót vagy valami ilyesmit jelent. Ennek lényege, hogy egy ember és egy FM életforma egyesül egymással. Először Subaru és War-Rock végzi el, később már a többi FM életforma is képes rá. A 30-31. rész környékén új erőt kapnak főhőseink, a Star Force-ot az AM bolygó három túlélőjétől, Pegasus Magic-től, Leo Kingdomtól és Dragon Sky-tól. Ők a három szatellit irányítói. Az új erő által Subaru három különböző alakba tud változni: Ice Pegasus-ba, Green Dragonba és Fire Leoba.

Érdekességek:
- Habár a PET-ek megszűntek, Enzan cége, az IPC még megmaradt az animében. Nagy valószínűséggel ők készítették az étel automatát.
- Van egy olyan Rádióhullám Vírus, ami nagyon hasonlít a Rockman.EXE-ben láthatott Mettoolra, vagyis a csákányos vírusra.
- Az emberi főhősnek itt is női szinkronhangja van, mint a Rockman.EXE univerzumban Nettonak és Rockmannak.
- Régi ismerősök hangjai tűnnek fel az animében, az egyik Kimura Akiko (korábban Rockmant szinkronizálta a Rockman.EXE-ben), a másik pedig Itou Kentarou (ő pedig Shadowman seiyuuja volt).

Vélemény:
Szerintem az anime jó lett! A zene egyszerűen tökéletes, a grafika sem annyira rossz, habár véleményem szerint a legtöbb animének sokkal szebb grafikája van. Aki szerette a Rockman.EXE szériát, ezt az animét se hagyja ki! Mindenkinek ajánlom!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 1572 db Időpont:2010. 01. 30. Hozzászólások: 1 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás