Ma 2020. 07. 16-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Higurashi no Naku koro ni Kai
Címe: Higurashi no Naku koro ni Kai
Angol címe: When Cicadas Cry 2nd Series
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Dráma
Misztikum
Horror
Pszichológiai
Krimi
Stúdió: Studio DEEN
Frontier Works
Sotsu Agency
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 9.33
Ismertető értékelése: 7 szavazat alapján: 8.71
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Sorozatunk folytatódik. Ismét Hinamizawa-ban járunk, egy csendes hegyi faluban, ahol a gát háború már a múlté, s minden ember egyenlõ. Fõszereplõink ugyanúgy iskolába járnak és küzdenek mindennapi problémáikkal. Rögtön egy vidám játéknak lehetünk tanúi, egy bizonyos zombi fogócskának. Klubtevékenységekbõl sem lesz hiány, akad bõven büntetõ játék is, Mion jóvoltából, melyeken ismét jól mulathatunk. A chibi-k sem maradhatnak ki, Rena pedig ismét minden aranyos tárgyat haza szeretne vinni.
Ám azt már jól tudjuk, hogy mindez csupán a felszín. Mintha mi sem történt volna. Furude Rika azonban jól tudja, mi van keszülõben. Az elsõ évaddal ellentétben most a történéseket szinte csak az õ szemszögébõl láthatjuk. Folytatódik a kutatás a bizarr halálesetek után, miközben hõsnõnknek küzdenie kell a sorsa ellen, ha meg szeretné élni a felnõttkort, melyet az elõzõ évadban nem volt alkalma. Egy újabb világ, egy újabb kihívás. Ha hamarosan nem szabadul ki a sors fintorából, annak rossz következményei lesznek...
A sorozatban megismerhetünk egy új szereplõt is, Hanyuu-t, aki leginkább egy emberi lányra hasonlít, leszámítva a két szarv szerû dolgot a fején. Õ azonban nem közönséges lény, ugyanis eleinte Rika-n kívül senki sem látja õt, olyan mint egy szellem. Õ egyenlõre csak egy szemlélõ az eseményeknél. Õk ketten szinte teljesen elválaszthatatlanok, s többet tudnak az eseményekrõl és Oyashiro-sama átkáról, mint amennyit az elõzõ évadban kimutattak. Ezúttal pedig apait-anyait beleadnak a harcba, nem szeretnének ismét mindenkit elveszíteni, ráadásul a tét most sokkal nagyobb. Rika valódi, felnõtties személyiségét is megismerhetjük, hiszen aki már többszázszor átélte a szörnyûségeket, az nem képes többé gyerek fejjel gondolkodni... De vajon lesz, aki hinni fog neki?
Sok mindent megtudhatunk az átokról, s lassan már a titokra is fény derül. Kiderül, ki is áll valójában a gyilkosságok mögött, s lassan már Oyashiro-sama nem is tûnik annyira istenségnek.
A második évadot már inkább nevezném drámai kriminek, mint horrornak. Itt is elõfordulnak gyilkosságok, s egyéb brutális elemek, ám ezúttal ezekre nem fektetnek nagy hangsújt. Hiszen ezúttal már másképp fogjuk látni a dolgokat, amint megértjük, mi mindenen mentek keresztül szereplõink. A megannyi szenvedés és gyötrõdés örökre nyomot hagyott a személyiségükben, de ezeket igyekszenek elfedni. A külvilág elõtt mindig aranyos arcot mutatnak és megpróbálnak vidámak lenni.De olykor elõtör belõlük a valódi démon. Talán ez teszi az animét oly egyedivé. Animénk ismét fejezetekre van osztva. A fejezeteken belül pedig jobban megismerhetjük pár mellékszereplõ múltját is.
A zenék nagyon meghatóak, ezek is hangsújozzák az anime drámai oldalát. Aki látta az elsõ évadot, annak kihagyhatatlan! Hiszen ezúttal minden titokra fény derül, nem maradnak megválaszolatlan kérdések.
A sorozat folyamán néha mosolyoghatunk a poénokon, néha pedig sírva fakadhatunk a történettõl. De ezt elvárhatjuk, hiszen, ha a kabócák sírnak, kõ kövön nem marad...Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 1858 db Időpont:2009. 12. 07. Hozzászólások: 7 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás