Ma 2020. 07. 09-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Hagane no Renkinjutsushi (2009)
Címe: Hagane no Renkinjutsushi (2009)
Angol címe: Fullmetal Alchemist: Brotherhood
Hivatalos weboldal: http://www.hagaren.j...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 63
Megjelenés éve: 2009
Műfaj: Akció
Kaland
Fantasy
Shounen
Katonai
Stúdió: Animax
Aniplex
MBS
TBS
BONES
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 10 szavazat alapján: 9.6
Ismertető értékelése: 9 szavazat alapján: 8.78
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

"Az alkímia a megértés, elemekre bontás és az újra összeállítás tudománya.
Az alkímia természete szerint, ha valaki el akar érni valamit, akkor meg kell fizetnie érte a megfelelõ ellenértéket. Ez az alkímia alapja, az egyenértékû csere. Az alkímiában van egy tabu: az emberi transzmutáció."


A múlt, melyet nem lehet megváltoztatni, végigkíséri egész életünket. Akár kellemes, akár kellemetlen élményekkel lettünk is gazdagabbak az évek során, meg kell tanulnunk ennek jegyében tovább élni, és túllépni a minket ért sebeken.
Edward és Alphonse Elric jó testvérek, akik édesanyjukkal élnek. Mindketten tehetséges fiúk, akiket érdekel egy nagyon népszerû tudomány, az alkímia tudománya. Valamibõl valamit létrehozni. Természetesen nagy szenvedéllyel hódolnak hobbijuknak. A vérükben van, mert édesapja, aki elhagyta õket, szintén alkímista volt.
Egy napon azonban tragédia történik a csonka családban. A fiúk édesanyja belehal betegségébe. A gyerekek gondozását ismerõsük, Winry nagymamája veszi át, aki a lánnyal együtt automaileket (gépesített végtagok) gyárt.
A két fiú, de fõleg Ed nem tudja elviselni édesanyjuk elvesztését, ezért megpróbálkozik a lehetetlennel, és egyben a legnagyobb tabuval az alkímián belül, az emberi transzmutációval.
Az emberi test létrehozásához szükséges alapanyagok adottak, de ez nem elég. Az idõk folyamán már kísérleteztek hasonlóval, de az emberi lelket a mai napig nem tudják lemásolni, illetve nem tudnak alkotni.
A transzmutáció befejeztével a két fiú hatalmas árat fizet azért, hogy újra láthassák édesanyjuk mosolyát. Alt elragadja maga a transzmutációs kör, de az utolsó pillanatban Ed sikeresen hozzáfûzi öccse lelkét egy páncélhoz, ám ez egyik keze és lába elvesztésébe kerül.
A kísérlet kudarcba fullad, ugyanis még csak nem is emberi testet kapnak vissza, hanem egy szörnyeteg születik a sok alapanyagból, és õk is majdnem odavesznek.
Winry és nagymamája találnak rájuk, és fogadják be a két fiút. Ed elvesztett testrészeit automail-ekkel helyettesítik. A csalódás után a fiúk elhatározzák, hogy állami alkímistává válnak, hogy közelebb kerüljenek testük visszaszerzéséhez, és megszerezzék, vagy megalkossák a legendát, a Bölcsek kövét.
Állami alkímistaként több mindenhez van hozzáférésük, és betekinthetnek a hadsereg ügyes-bajos dolgaiba is, ahol találkoznak majd õket támogató, illetve ellenséges emberekkel.

Útjuk során végigkísérhetjük õket hol drámai, hol pedig humoros kalandjaikon…

Ne ijedjünk meg, hogy rögtön az elsõ rész filler, a második résztõl bele is ugrunk a történet közepébe, ahol minden szépen sorban megkapja a maga helyét és jelentését. Könnyebb és gyorsabb összerakni ebben a sorozatban a szálakat, mint az elsõben, mert nincs benne annyi huzavona, és tényleg a lényegre tör, ami nem jelenti azt, hogy az elsõ sorozatban megszokott humor kimarad, épp ellenkezõleg.
Ajánlom mindenkinek ezt az animét, aki valami akciódúsra, és humorosra vágyik és azoknak is, akik nem látták az elsõt, mert szerintem az elsõ nélkül is tökéletesen érthetõ a sorozat. A történet elég egyedülálló, és ezúttal sokkal közelebb is áll a mangához, mint elõdje.

Az OP és az ED nagyon klassz lett, a rajzolás kidolgozottabb, és a történet sokkal lényegretörõbb.Beküldte: linzizsu Megtekintve: 1624 db Időpont:2009. 07. 16. Hozzászólások: 2 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás