Ma 2020. 07. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Shigurui: Death Frenzy
Címe: Shigurui: Death Frenzy
Angol címe: Crazy for death
Magyar címe: nincs
Hivatalos weboldal: http://www.wowow.co....
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 12
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Szamurájos
Dráma
Harcmûvészet
Történelmi
Stúdió: MADHOUSE
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 5 szavazat alapján: 9.4
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.2
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az anime a középkori Japánban játszódik, Era korszakban.
Két szamuráj története, akik talán barátok is lehettek volna, de a körülmények, a társadalom, a személyes drámák és események miatt halálos ellenségekké válnak.

Egyik oldalon áll Fujiki Gennosuke, aki hûséges és ragaszkodó, követi a bushido eszméit, feláldozná magát a dojoért és annak vezetõjéért (Iwamoto Kogan), aki a halál torkából mentette meg õt gyermekkorában és magához vette hogy szamurájt faragjon belõle.

Másik oldalon Irako Seigen, akinek szintén keserû gyermekkora és sorsa volt, amitõl úgymond "karrierista" lett. Álma, hogy egyszer majd saját földje, dojoja (harcmûvészeti iskola) lehessen. Sõt... merészel álmodozni is, magasabb szintre jutásról.

A kegyetlen sors, versengésre kényszeríti õket, amibõl kivirágzik az igazi gyûlölet, karmazsinvörös bimbóival beborítva mindent.

Ez az anime róluk szól. Arról, mi mindenre képes rávenni egy embert a gyûlölet, a féltékenység.

Nagyon nyers, véres anime. Bevezet minket a Japán középkor sötét oldalára. Nincs tabu téma, homoszexuális és heteroszexuális aktusok, véres, darabolós jelentek, váladéktól tocsogó undi jelentek egyaránt vannak benne.

Fõszereplõkrõl pár mondatot szólnék még kissé részletesebben, mert az anime nem tér ki mindegyikük személyes drámájára, csak a manga. (Animérõl spoilert nem tartalmaz)

Fujiki Gennosuke: A dojo sztár-tanulója. Egyszerû földmûvesek gyermeke. Úgy került Iwamoto Kogan iskolájába, hogy a mester mentette meg az életét. Saját szülei akarták megölni, mert Fujiki kezet emelt egy szamuráj gyermekére (aki terrorizálta a többi gyereket), és féltek a bosszújától. Kogan arra járt, és megmentette õt a saját családjától, magához vette hogy szamurájt neveljen belõle.
Mindene a bushido, életét is feláldozná uráért.

Irako Seigen: Egy egyszerû prostituált gyermekeként látta meg a világot. Szegény, kegyetlen gyermekkora megtanította neki, hogy csak a törtetõk érvényesülhetnek. Kitanulta a harcmûvészetet, és ambíciózus természetének köszönhetõen erõs, szinte legyõzhetetlen szamuráj vált belõle.
Egy nap, eljut a Kogan Ryuu nevû dojoba is, ahol Fujiki is tanul.

Gonzaemon Ushimata: Iwamoto Kogan elsõszámú tanítványa. Amolyan iskolamester.
Gyermekkorában szegõdött Kogan mellé, és még szerelmét is feláldozta a magasabb cél érdekében. Odáig fajult a dolog, hogy saját magát is kasztrálta. Szerelmes szíve azonban tovább zsongott... egy nõért, aki elérhetetlen számára.
Mindene a bushido, és Kogan mesterért az életét is feláldozna, bármire képes lenne érte, és mindent el is visel, amit a bomlott elméjû vénember vele tesz. Hagyja hogy felvágja a száját, kiverje a fogait, bántalmazza és megalázza.

Iwamoto Kogan(a dojo tulajdonosa): A "tigris". A shogun legerõsebb, legjobb harcosa volt. Különleges technikákat fejlesztett ki, amibõl az egyik a "hullócsillag". Legyõzhetetlen, kivédhetetlen támadás. Csak az utód tanulhatja meg, ez a hagyomány.
Visszavonult, és létrehozott egy dojot (harci iskola szamurájoknak), a Kogan Ryuu-t.
Az évek múlásával elméje megbomlott, és csak néha vannak tiszta pillanatai. Az idõ többségében mindenféle undi dologgal foglalja el magát. Szexel fiatal és szép szeretõjével (Iku), terrorizálja szamurájait, szétveri a házat, bepisil, ordítozik, nyers halat eszik, hasonlók.

Iwamoto Mie: Kogan egyetlen utóda, egy gyönyörû fiatal lány, pokoli gyermekkorral, amelyet apja lelki terrorjának köszönhet. Látta ahogy anyja felakasztja magát az apja miatt, végignézte ahogy az orra elõtt kaszabolja le apja a kisállatait és egyéb fincsiségek, amik csak egy kislány lelkét tönkretehetik.
Mivel egyetlen utódja Kogannak, ráhárul a vérvonal fenntartása, ami apjának nagyon fontos. Ezért versenyezteti egymással az iskola két legjobb diákját, hogy a jobbik génállománnyal szaporíthassa.
Mie finom, érzékeny lélek, Fujikit szereti, egészen addig a pillanatig, amíg apja hülyeségétõl Irako nem tesz valami nemes dolgot érte (nézd meg az animét és megtudod mit tett!). Ekkor becsülni kezdi a férfit, mert nem egy ostoba üres báb, akit az apja irányít, hanem önálló akarattal rendelkezõ igazi férfi. Hogy kapcsolatuk hogyan alakul, azt majd az animében megtudod. ^^

Iku: Iwamoto Kogan ágyasa. Gyönyörû özvegyasszony, aki értetlenül szemléli a körülötte sorban meghaló embereket. Úgy gondolja, átok ül rajta, mert aki a közelébe kerül, mind titokzatos módon meghal.
Kiszolgáltatott a bomlott elméjû Kogannak, és szenved. Szomorú, sanyarú a sorsa, amilyen csak egy középkori magányos özvegyasszonyé csak lehetett.

Az animérõl:

Egy fantasztikus japán történelmi novellából készített manga az anime alapja.
A novella címe: Suruga-jou Gozen Jiai és Norio Nanjo írta.
A mangát Takayuki Yamaguchi rajzolta, még folyamatban van.
Az animét a Madhouse készítette el.

Az anime klasszikus elrendezés. Azzal a jelenettel kezdõdik, aminek a legvégén van a helye... A további részek pedig az elõzményeket fejtik ki.

A grafikája fantasztikus, tökéletesen élethû. A testrészek, szervek, izmok, csontok hihetetlen anatómiai pontossággal vannak ábrázolva.
A zenéjét egy híres japán zeneszerzõ alkotta, hagyományos, tradícionális zenemûvek alapján.

Egyszerûen lenyûgözõ és lebilincselõ az anime. Merem állítani, hogy a szamurájos mûfaj egyik legjobb darabja.

Mit mondhatnék még? Én imádom. Imádjuk együtt!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2398 db Időpont:2009. 06. 17. Hozzászólások: 3 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás