Ma 2020. 07. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Hakuchou no Mizuumi
Címe: Hakuchou no Mizuumi
Angol címe: Swan Lake
Magyar címe: Hattyúk tava
Hivatalos weboldal: http://www.toei-anim...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: Movie
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 1981
Műfaj: Fantasy
Romantikus
Stúdió: Toei Animation
Képek: A google-n
Anime értékelése: 1 szavazat alapján: 10
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9.5
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Csajkovszkij örök kalsszikusát dolgozza fel ez az anime bõ 1 órában. A rajzstíluson ugyan meglátszik, hogy közel harminc éve készítették, de ettõl még egyáltalán nem ronda.

A történet a többségnek biztosan ismerõs. A másik tábor kedvéért:
Siegfried herceget hamarosan megkoronázzák, azonban hogy király lehessen, választania kell magának királynõt, ezt pedig a közelgõ, bállal egybekötött koronázáson kell megtennie. A herceg naponta kilovagol a varázslatos erdei tóhoz és gyönyörködik egy csodaszép, koronás hattyúban. A hattyú minden este távozik társai közül; az ifjú egy este úgy dönt, követi a madarat.
A hosszú út végén egy sötét, komor várhoz érkezik, ahol a koronás hattyú szépséges hercegnõvé, Odetté változik. Odett elmeséli, hogy Kékszakáll három éve elment az apjához, a szomszéd ország irályához, hogy nõül kérje õt, de nemet mondott.
Kékszakáll ebbe nem tudott belenyugodni, elrabolta a hercegnõt, az országot romba döntötte, õt pedig elátkozta: csak az éj leple alatt változik vissza emberré, nappal pedig hattyúként él, hogy férfi szem ne láthassa; mert ha valaki egyszer beleszeret, az szerelme erejével megtörheti a szörnyû átkot. Kékszakáll hatalma meggyengül. És ki szeretne bele egy hattyúba? A herceg meghívja Odettet a bálra, hogy ott királynõjévé választhassa.
Kékszakáll hamarosan tudomást szerez arról, hogy a herceg szemet vetett az õ kincsére, ezért Odettet a szobájába zárja a báltól való távoltartás végett, plusz Odillel, a lányával próbál elõnyt kovácsolni a herceg Odett iránt érzett szerelmébõl.

Mellékszálként egy mókus páros "szenvedéseit" is végigkísérhetjük

Az animében jelen vannak a klasszikus, általunk ismert és sokat használt mese-elemek, mint az embereket segítõ, beszélõ állatok, a gonosz varázsló horrortanyára emlékeztetõ vára és a nem túl eszes varázsló furfangos leánya, akinek mindig van egy-két jó ötlet a tarsolyában. Enyhén Disney-snek mondanám, mindenféle tekintetben, de legalább a szereplõk nem énekelnek... A történetet Csajkovszkij zenéi kísérik végig néhány japán szerzeménnyel megtûzdelve, a szereplõk pedig rímbe szedve beszélnek.
Bár az eredeti szöveget nem ismerem, a magyar szinkron tele van erõszakolt kín-rímekkel, amiken elõször nevet az ember, aztán elkezd fájni. Vagy hozzászokik.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2234 db Időpont:2009. 05. 13. Hozzászólások: 2 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás