Ma 2020. 07. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Shaman King
Címe: Shaman King
Angol címe: Shaman King
Magyar címe: Sámán Király
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 64
Megjelenés éve: 2002-2005
Műfaj: Misztikum
Mágia
Kaland
Vígjáték
Stúdió: Tokyo Kids
Képek: A google-n
Anime értékelése: 10 szavazat alapján: 8.6
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 8
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az anime sokak számára ismerõs lehet, mivel a jetix-en sugározták magyar szinkronnal. A Sámán Király anime Takei Hiroyuki 32 kötetes mangája alapján készült.

Történetünk fõszereplõje Yoh Asakura, aki egy sámán család leszármazottja, s minden vágya, hogy sámán király lehessen. A városba költözött, hogy fejleszthesse nap mind nap a spirituális auráját. Személyisége egyszerûen mondva : Lusta. Esténként a temetõben járkál, hogy beszélgethessen a szellemekkel. Itt találkozik elõször egy alacsony termetû fiúval, Manta-val, aki szintén látja a szellemeket, mégsem hisz bennük. Rövid idõn belül elválaszthatatlan barátok lesznek. A temetõben megismerkednek Amidamaru-val, egy hatszáz éve elhunyt szamuráj szellemével, ki majd Yoh védõszelleme lesz. Összefutnak egy veszélyes bandával, melyet a város lakói csak Sírrablóknak neveznek. Ekkor egyesül elõször Yoh Amidamaru-val, és elkergetik õket. Miközben Yoh egy kis ideig a korházban pihen, megérkezik hozzá a valaha élt legveszélyesebb házisárkány : Anna. Õk ketten már régóta ismerik egymást, s a történet során nem egyszer hajba kapnak. Kis csapatunk majd egyre több és több sámánt ismer meg, illetve gyõz le, mígnem eljön a Sámán viadal ideje is. Ez egy sámánoknak rendezett verseny, melyet ötszáz évente tartanak, s a gyõztes egyesülhet a szellemek királyával, s így a gyõztes ereje nem ismer határokat. Természetesen nem Yoh az egyetlen aki vágyik a sámán király névre.Sok megpróbáltatáson mennek keresztül, kezdve a barátok elleni harcoktól, a száraz, kihalt sivatagig. Lassan elõbukkan a terepen a sorozat fõ gonosza is :Zik Asakura. Igen, jól olvastátok, ugyanis Zik ikertestvére Yoh-nak. Persze ezt õ sem tudta, csak a történet folyamán derül rá fény. Zik ötszáz évenként újjáéled az Asakura családban, hogy minden alkalommal próbálkozzon a viadalon. Még szerencse, hogy minden alkalommal volt egy hõs, ki megmentette a Földet Zik uralmától. Vajon Yoh is elég erõs, hogy legyõzhesse ikertestvérét, s ezzel megbosszulva egyes barátai szenvedését ? Akit érdekel, az nézze meg ! Egy próbát megér !

A történet során még sok-sok szereplõvel ismerkedhetünk meg, akik szintén Yoh oldalára állva harcolnak.

A grafikája nem a legszebbnek nevezhetõ, de a nagyszerû történetét nézve elfeledteti velünk. Jól megfigyelhetõ az erõs színek használata. Az aurák s a fénycsovák is jól ki lettek dolgozva.

Nekem mindenesetre nagyon tetszik ez az anime, ajánlom azoknak, akik szeretik a természetfeletti erõvel foglalkozó történeteket, s nem riadnak vissza a gonosz szellemektõl sem.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3031 db Időpont:2009. 03. 28. Hozzászólások: 4 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás