Ma 2020. 10. 25-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Natsume Yuujinchou
Címe: Natsume Yuujinchou
Angol címe: Natsume`s Book of Friends
Hivatalos weboldal: http://www.natsume-a...
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2008
Műfaj: Iskolai élet
Misztikum
Démonos
Dráma
Fantasy
Stúdió: Aniplex
TV Tokyo Music
Brains Base
NAS
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 9.83
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9.33
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A nyár legkiválóbb sorozatát ismerheti meg, aki tesz egy próbát a Natsume Yuujinchouval.

Natsume Takashi kiskora óta látja a szellemeket, nevezzük õket akár ayashinak, akár youkainak. Mint ahogyan az lenni szokott, õ nincs túlságosan elragadtatva különleges képességétõl. Az emberek ugyebár furcsának tartják azt, aki különbözik a megszokottól, a fiú is magányosan nõtt fel. A szülei nélkül, egyre csak tologatják egymás közt a rokonai, és valahogy eddig sehol sem lelt igazi otthonra. A sorozat kezdetén épp újabb költözésen van túl. Touko-san és a férje kedvesek, barátságosak, az osztálytársaival jól kijön. Ám a természetfeletti szokás szerint tönkreteszi az amúgy idilli életet.
Kiderül, hogy a legtöbb youkai azért támad rá, mert halott nagyanyja annak idején elvett tõlük valami nagyon fontosat. Natsume Reiko ugyanis szintén hatalmas spirituális erõvel rendelkezett, és mindezt arra használta, hogy az általa kihívott és legyõzött szellemek nevét elvegye. Így hatalmat nyert fölöttük. A neveket pedig egy könyvbe kötötte, ez lenne a Natsume Yuujinchou. Természetesen minden ayakashi kezét-lábát töri, hogy visszaszerezze a nevét, nem véve észre, hogy Takahashi nem egyenlõ Reikoval. Ha ez még nem lenne elég baj, a többiek is meg akarják kaparintani a könyvet, hiszen akkor parancsolhatnának a benne lévõeknek.
Takashinak ez sem elég a jóból, véletlenül egy rég elzárt, nagyhatalmú szellemet is sikerül kiszabadítania, aki pedig utóbbi okból a fiú mellé szegõdik, Nyanko-sensei, a maneki neko (szerencsehozómacska) képében. Hogy megszeri-e a macska a könyvet? Ezt megtudhatjátok az animébõl.

Nem hiszem, hogy egyedül lennék, mikor kijelentem, rég nem láttam ilyen animét. Valahogy minden passzol benne. A lágy, kellemes zene, a pasztellszínek harmonizálnak a festményjellegû hátterekkel, a szereplõk szeretnivalóak, a történet megfog. Csak ajánlani tudom mindenkinek, akit nem zavar, ha nem az akción van a hangsúly. Az egyes epizódokban más-más szereplõkkel találkozhatunk, akiket Natsume valamilyen módon megpróbál megsegíteni. Mindegyikükben van valami különleges. Az egész sorozat epizodikus jellegû, ettõl függetlenül nem válik unalmassá vagy nyújtottá. A seiyuukat tökéletesen választották ki, úgy illenek a karakterekhez, mintha erre születtek volna. Natsume Takashit a Takemoto Yuuyát (Honey & Clover) is megszólaltató Hiroshi Kamiya alakítja, Nyanko-sensei pedig magának Inoue Kazuhikonak (Hatake Kakashi - Naruto) köszönheti a hangját. Az openinget az a Kita Shuhei énekli, aki a Persona -trinity-ét is, az endinget pedig a most indult Genji Monogatari Sennenki endingjérõl ismert Atari Kousuke. Mindkét szám csodás és valahogy megnyugtató.
Mi sem mutatja még jobban az anime népszerûségét, mint hogy januártól már a második évadot is élvezhetjük, újabb 13 résszel.


Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2828 db Időpont:2009. 03. 08. Hozzászólások: 5 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás