Ma 2020. 11. 24-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Soul Eater
Címe: Soul Eater
Angol címe: Soul Eater
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 51
Megjelenés éve: 2008
Műfaj: Akció
Démonos
Mágia
Vígjáték
Ecchi
Stúdió: BONES
Dentsu
Aniplex
Media Factory
TV Tokyo
Képek: A google-n
Anime értékelése: 33 szavazat alapján: 9.48
Ismertető értékelése: 15 szavazat alapján: 8.93
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Furcsa, hogy néha mire vagyunk képesek általában mi emberek fõleg, ha megtudjuk mire vagyunk jók, és milyen a lelkünk. Ennek az anime-nak a története eléggé eltérõbb, mint más hasonló témájúnak, amiket eddig láttam.
Régen létezett egy bizonyos Démonisten, Kishin, aki a világot teljes káoszba döntötte. Shinigami szembeszállt vele és miután legyõzte egy iskolát alapított, aminek a neve Shibusen. Azzal az indokkal hozta létre ezt, hogy az ebben tanuló Fegyvertechnikusok és Fegyverek, megakadályozzák a pusztulás megismétlõdését, valamint megtisztítsák az emberek eltorzult lelkeit, amiket Kinshin embriókká alakított.
Azok a tanulók tudnak igazán társakká válni egymás számára, akiknek a lelkük valamilyen szinten összhangba tud lenni. Csak ezután lehet megmondani, melyikük lesz a technikus és a fegyver, bár ez azon is múllik, hogy melyik lélek erõsebb. Fontos, hogy a harcban összehangolódjon a lélekhullámhosszúk, ezáltal az erejük megnövekedhet. Ha a páros összegyûjt 99 embrió és egy boszorkány lelket, akkor a Fegyver Death Scyhte vagyis Halálkaszává vállik, ami Shinigaminak az egyik leghatalmasabb eszköze. Ám, ha véletlenül téves lelket kaparintanak meg, akkor mindenki pechére kezdhetik elõrõl az egész küldetést.
Az elsõ néhány részben a történet legfontosabb szereplõit ismerhetjük meg, akik kicsit érdekesek, de inkább õrültek. Maka és Soul, a két fõszereplõ, Black Star és Tsubaki Nakatsukasa, valamint a szimetria mániás Death The Kid és fegyverei a Thompson nõvérek, Liz és Patti.

Grafikai szempontból viccesen vannak megrajzolva a karakterek, és hát (mint minden más anime-ben) itt is szépen látszódnak az aránytalanságok. A színek kicsit fakók, a háttér viszonylag jó, bár azt is inkább humorossá formálták, de nem fektettek túl nagy hangsúlyt rá, inkább a történetre igyekeztek jobban odafigyelni, ami hol eléggé megrázó és komoly, hol pedig a földön fetrengve fogja az ember a hasát a nevetéstõl De mindenesetre ebben is van némi tanulság.

A zenéje illik hozzá határozottan, amolyan rockos, de azért fülbemászó Kétféle opening és négy féle ending van, ezért lehet válogatni, kinek melyik tetszik. Hallható lesz majd egy ismertebb együttes is közülük, akik már egyszer megfordultak valamelyik anime-ban. Majd találjátok ki melyikben.
Jó szórakozást kívánok hozzá!



Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 5530 db Időpont:2009. 02. 17. Hozzászólások: 13 db



Valid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás