Ma 2020. 10. 26-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Jigoku Shoujo Futakomori
Címe: Jigoku Shoujo Futakomori
Angol címe: Hell Girl Second Cage
Magyar címe: Pokoli lány 2. évad
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2006-2007
Műfaj: Dráma
Misztikum
Horror
Stúdió: Wellthink
Aniplex
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 15 szavazat alapján: 9.73
Ismertető értékelése: 11 szavazat alapján: 9.64
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Amíg emberek élnek, a gyûlölet mindig jelen lesz a világukban. Mindig akadnak majd olyanok, akik a könnyebb utat választva akarnak megszabadulni eme gyûlölet tárgyától. Enma Ai továbbra is szorgalmasan végzi feladatát, és teljesíti be az embrek bosszúját. Ezúttal bõvül a csapata egy bajkeverõ kislánnyal, Kikuri személyében. A minden lében kanál gyerek sokszor megnehezíti Hone-Onna, Wanyuudou és Ichimoku Ren munkáját. Fõleg, hogy különösen szeret kellemetlenségeket okozni.

A történet, csak úgy, mint az elsõ szériában, itt is epizódosan indul. De hogy ne a megszokott mederben follyon a dolog, az elkeseredett bossszúállók, és áldozataik közt lesznek olyanok, akik története nagyon hasonlít Ai hû segítõinek múltjára.

A múlt nem csak itt elevenedik fel újra, a sorozat kétharmadánál ugyanis megjelenik egy visszatérõ szereplõ, Takuma, aki ugyan nem használja a jigokutsuushint, a körülötte lévõ emberek rejtélyes körülmények közt tûnnek el.

A fiú lakóhelyén elindul egy végzetes bosszú-láncreakció. Mondhatni ezen a ponton szabadul el a földi pokol. A város lakói gátlástalanul megölik ellenségeiket, a különös esetet pedig az Ördög Gyermekeként elhíresült Takumára fogják. S a helyzet pedig egyre kilátástalanabbnak tûnik a fiú számára, mikor az utolsó személy, aki bizonyítani tudta volna ártatlanságát meghal. A nyomozó szeme elõtt lassan összeáll a kép, Shibata Hajime 'Az igazság a Pokoli Lányról' címû könyvét olvasva, húga pedig személyes látogatást tesz Enma Ai otthonába.

A szomszédok gonosz tervének egyre több ártatlan áldozata lesz, ismét elkövetnek egy múltbéli hibát, és láthatjuk, hogy az emberek az évszázadok folyamán semmit sem változnak. Megfoghatatlan félelmeiket inkább egy gyermek démoni mivoltának tudják be, minthogy szembenézzenek önmagukkal, és önnön hibáikkal.

A történetnek különös a lezárása, fõleg, hogy a végén kiderül: mégsincs lezárva. 2008. október 4-én indult el a harmadik évad, a Mitsuganae Japánban.

Az aláfestõ zenék, opening, ending és a grafika színvonalasak, a készítõk hozták a formájukat. Összességében akinek az elsõ széria tetszett, a Futakomori is tetszeni fog. Az elsõ sorozat ismerete Enma Ai múltja miatt igazán lényeges, amúgy elhanyagolható lenne.

Az elsõ szériával összehasonlítva a Futakomori komolyabb hangvételûre sikerült. Az utolsó rész elég megbotránkoztató lehet azoknak, akik nem készülnek rá lelkileg. Aki pedig nem látta az elsõ évadot, nem biztos, hogy megérti a teljes történetet.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2834 db Időpont:2008. 10. 19. Hozzászólások: 7 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás