Ma 2020. 07. 09-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Shinseiki Evangelion
Címe: Shinseiki Evangelion
Angol címe: Neon Genesis Evangelion
Magyar címe: -
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 1995-1996
Műfaj: Mecha
Sci-fi
Romantikus
Dráma
Pszichológiai
Stúdió: GAINAX
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 9 szavazat alapján: 9.44
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 8.6
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

2015. Tokyo 3, lakossági riasztás. Így csöppenünk bele a történet mondhatni közepébe, az elsõ rész elején. Katsuragi Misato, a NERV megbízottja felel az új Eva pilótáért Ikari Shinjiért, akinek nem igazán fûlik a foga a high-tech robot elvezetéséhez. Fõleg, hogy erre gyûlölt apja akarja rávenni. Ám minthogy elsõre sikerül szinkronizálódnia a Unit 01-el, elvárják tõle, hogy a vezetõje legyen.

Kezdetét veszi az Angyalok elleni harc, Shinjinek két másik Eva pilótával Reijel és Asukával kell együtt dolgoznia, de a három tizenéves nem mindig tud összehangolódni és feladatukra, az emberiség megmentésére koncentrálni. A két lány között ellentét alakul ki, bár ez inkább csak egyoldalú, Asuka részérõl. Asuka azért akar pilóta lenni, hogy elismerjék, és nem érti Reit aki szó nélkül teljesít minden parancsot, vagy Shinjit, aki folyton magát okolja mindenért, és fél attól, hogy társai megutálják.

Shinji jelleme ingatag, többször összeomlik a történet folyamán, de szükséghelyzetben jó döntéseket hoz.

A 17 angyal legyõzése során rengeteg új szereplõ kapcsolódik be a történetbe, akiknek kisebb-nagyobb szerepük van a végkifejlet alakulásában. Sok olyan szereplõ tûnik fel, akik eleinte csak mellékszereplõk, mégis fontos mozgatórugói a történetnek. Megismerjük a szereplõk valódi jellemét, a történet könnyed mechás sztoriból pszicho-trillerbe vált át. Egyre nehezebb megérteni az árnyalt utalásokat, melyekben sok a bibliai célzat.
Betekintést kapunk a múltba is, az elõzõ generáció munkájába, hogy miként építették meg a NERV-t, a MAGIt és, hogy kezdõdött a katasztrófába torkollt Tökéletesítési Terv.

A végére kiderül, hogy semmi nem volt az, aminek látszott. Az utolsó két rész egy lélektani utazás, nem a sorozat valódi befejezése.

Az Evangelion, mint elõtte és utána sok más anime megtette, elfilozofálgat a sors keserû iróniáján, azon, hogy milyen mikor a saját találmányod fordul ellened, és milyen mikor az ember felelõtlenül használ valamit, aminek önmaga sincs tisztában az erejével. Te a saját érdekeidet helyeznéd elõbbre, vagy az emberiség megmentését?

Hogy a sorozat teljes egészével tisztában legyünk, mindenképp érdemes megnézni a 'The End of Evangelion' címû egy részes moviet, ami 1997-ben készült, és a sorozat valódi (vagy alternatív?) befejezése. Ezen kívül a sorozathoz tartozik még egy 2 részes movie is, ami szintén '97-es: Shi to Shinsei címmel.

Összefoglalva az Evangelionnak lenyûgözõ a zenei aláfestése, openingje és endingje is. Látványos mecha harcok, a hangulat változik, de a mûnek végig megmarad a varázsa. Elgondolkodtató, és talán örökké aktuális kérdéseket feszegetõ alkotás.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2352 db Időpont:2008. 10. 11. Hozzászólások: 18 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás