Ma 2020. 07. 16-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Duel Masters
Címe: Duel Masters
Angol címe: Duel Masters
Magyar címe: A Párbaj Mesterei
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2002
Műfaj: Shounen
Fantasy
Vígjáték
Paródia
Stúdió: Shogakukan Productions
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 8.83
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 9
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Elõszó
A Duel Masters egy paródia, mely elsõsorban a Yu-gi-oh! kifigurázását tette ki célül maga elé, de több szereplõt mintáztak a Beyblade karaktereirõl, sõt, még a Pokemonból is vannak benne elemek, nem beszélve arról, hogy elõtérbe hoz néhány sokszor elõforduló anime bakit.

Történetünk
A mai napokban járunk, ahol egy kártyajáték vette kezdetét, melynek neve: kaijudo. A kaijudo lényege, hogy két párbajozó játszik egymással, és mindegyüküknek van 5-5 pajzsa. Cél, hogy másik pajzsait különbözõ szörnyekkel és varázslapokkal "megtörjük", majd egy utolsó támadást mérjünk a másikra, megnyerve így a párbajt. Kaijudoban a lapok között öt civilizáció van: túz, víz, föld, fény, sötétség.
Shobou Kirifuda ifjú kaijudo játékos, rengeteg tornát megnyert már. Apja a világ egyik legjobb játékosa, Shori Kirifuda. Shobouval három barátja - Rekuta, Sayuki, Mimi- szinte mindig ott van.
Fõhõsünket felkeresi a híres Knight, és Shobou edzõje lesz.
Újabb torna, Shobou is ott van. Ám ezen versenyen részt vesz egy Hakuou nevû fiú is, akirõl mint kiderül, eddig verhetetlen. Csak egy napra volt szükség ahhoz, hogy fõhõsünk számára a legnagyobb rivális legyen, és egyben az, akit leginkább le akar gyõzni kaijudoban.
Shobout ezután felkeresi a párbajtemplom vezetõje, Mester, és ismerteti a fiúval, hogy ha megnyer ötven párbajt, majd legyõzi a négy templomõrt, személyesen mérkõzhet meg Hakuouval, a templombajnokkal, és ha nyer, akkor õ lehet az új templombajnok. Shobou Hakou nevének hallatán persze beleegyezik a dologba, és elindul a templomba. Ám a templom a kaijudo párbajsorozatok közül a legdurvább, és legveszélyesebb hely...

"Dióhélyban" a fontosabb szereplõk

Shobou Kirifuda
Fõhõsünk, aki néha szétszórt jellem. Egyes alkalmakkor lusta, párbajok közben azonban elõjön belõle az, ami ahhoz kell, hogy olyan lehessen, mint az apja(aki a példaképe is egyben). Tûz civilizációs lapokat használ. Önfejû.

Mimi
Egy lány, aki szereti a divatot, ám mégsem "majom", néha viszont már eltúlozza a lányságát... Az animebe lépésekor egy új lány az osztályban, akinek lövése sincsen, mi az a kaijudo.

Mester
Gonosz és kegyetlen, a templom vezetõje. Szereti, ha úgy történnek a dolgok, ahogyan õ akarja. Nem törõdik másokkal, a lényeg, hogy minden akarata teljesüljön. Valódi fõgonosz-jellem. Élvezi, hogy övé a templom, és , hogy még Hakuou felett is õ uralkodik. Furcsa módon egész testét egy kapucniba rejti, csupán az arca van ki, annak felét viszont eltakarja a hajával.

Hakuou
A templom bajnoka. a templom az otthona. Nagyjából a mester irányítása alatt áll, a templomban nõtt fel, kisgyermekkora óta ott van. Ezalatt õ maga is kegyetlen és gonosz lett, akárcsak a Mester, nem törõdve másokkal, csak saját érdekeivel. Habár annyira nem gonosz, mint a Mester, mégis nagyon érzõdik, hogy utóbbitól ragadt rá a kegyetlenség. Fény civilizációt használ.

Rekuta
Shobou legjobb barátja. Számomra idegesítõ karakter volt. Szemüveges, szereti a laptopját, noha utóbbi csak néha tûnik fel. Rengeteg alkalommal "elrepül"(mint pl. a Pokemonban a Rakéta-Csapat)

Sayuki
Shobou másik jó barátja és osztálytársa, õ is mindig fõhõsünk mellett van. Szereti, ha neki vagy Shobounak van igaza.

Kintarou
A templom egyik ott dolgozó párbajozójaként tûnik fel, aki a múltja miatt kötõdik annyira a "munkahelyéhez". A Mester mellett külön Hakuou irányítása alatt áll(akit Hakuou irányít azt ebbõl kifolyólag a Mester is)

Knight
Mester talán legnagyobb ellensége. Shobou személyi edzõje, ezért sokszor beleszól a fiú dolgaiba(ám az nem igazán törõdik vele, hiszen önfejû...) Sayuki, és még jópár lány esetében megnyerõ férfi.

Egyéb mellékszereplõk
Több olyan mellékkarakter van, akiket név szerint nem sorolnék be ide, de jlentõs szerepet is kaphatnak akár az animeben. Ilyen például Kokujoh, aki legnagyobb riválisának Shobout tartja, vagy éppen fõhösünk gondoskodó és szerete anyja, esetleg a kaijudomániás tanárnõ... Több fontosabb párbajozó is szerepet kap még, nameg persze rengeteg olyan emberke, aki inkább a poén kedvéért szerepel.[/color]

Megvalósítás
Ez a 26 részes anime kellemes kikapcsolódást nyújtott, nem értem, hogy a többségnek miért nem tetszik... Sokaknak inkább maga a kártyajáték tetszik, mint az anime, szerintem pont fordítva a jó Félrenéz . És a történet volt számomra nagyon jó. A zenék néha nem oda passzoltak, ahol éppen voltak, de ettõl nem veszített az anime semmit... A rajzolás jó volt, kidolgozott karakterek. A történet, mint mondtam, szerintem nagyon jó, számomra rengeteg fordulat is volt benne.

Tehát...
Egy nagyon jó anime, fordulatokkal, és kellemest nyújtó élménnyel. Még a történetrõl annyit, hogy egy ráadás ízelítõ: vajon ki valójában a Mester, sikerül-e Shobounak lennie a templombajnoknak? Sõt, még Mimi is rejteget titkokat...
Na szóval ebbe mindenki nézzen bele, mert szerintem nagyon jó, és ne negatív szemmel nézze az, aki belekezd... Pár rész után én nem tudtam abbahagyni. Ne csak a negatív kritikát figyeljték, a pozitívat is! Ezt látni kell! VigyorBeküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4045 db Időpont:2008. 09. 23. Hozzászólások: 10 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás