Ma 2020. 07. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Candy, Candy
Címe: Candy, Candy
Angol címe: Candy, Candy
Magyar címe: Candy, Candy
Korhatár: Nem korhatáros!
Kategória: TV
Epizódok száma: 115
Megjelenés éve: 1976-1979
Műfaj: Shoujo
Dráma
Szerelem
Stúdió: Toei Animation
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 9.33
Ismertető értékelése: 8 szavazat alapján: 8.88
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Candy egy árva kislány, szülei nem sokkal azután hagyták õt a Pony's Home elõtt, hogy megszületett. Az árvaházban él barátaival és kis barátnõjével, Annie-vel. Candy mindig vidám, optimista, imád játszani, bohóckodni, mindig megnevetteti és megvigasztalja Annie-t. Születésnapjuk ugyanakkor van, hiszen ugyanazon a napon találták õket az árvaház elõtt. Tíz éves korukban elválasztja õket az élet: Annie-t örökbe fogadják. Ezután a két kislány levelezni kezd, de Annie levelei egyre ritkábban jönnek, mígnem megérkezik az utolsó, a búcsúlevél. Annie-nek nem engedi az anyja, hogy az árvaházban élõ barátnõjével levelezzen, a család jóhírére való tekintettel. Candy a levél olvasása után találkozik elõször azzal a fiúval, akit ezentúl hercegének fog tekinteni: szoknyában, "zsákos furulyával" a kezében Amikor a herceg eltûnik, elejt egy brosst, amit a lány ezentúl kincsként õriz.

Még mindig teljesen áthatva a találkozástól, az árvaházba visszatérvén autót lát a ház elõtt, elején egy címer, amely ugyanúgy néz ki, mint a kezében tartott bross, annyi különbséggel, hogy közepén L és nem A betû található. Így amikor kiderül, hogy az autó azért jött, mert a Leagan család Lakewoodban örökbefogadná (valójában játszótársat akarnak a lányuk, Eliza mellé), habozás nélkül beleegyezik, hogy elmegy, hiszen Lakewood közel van Annie-hez, és a családi címer is olyan, mint az õ hercegéé.
(A mangában az elválás valójában hat éves korukban történik, 1-2 éven belül kapja meg a búcsúlevelet, találkozik a herceggel és 12-13 évesen kerül társalkodónõnek a Leagan családhoz)

Fogadtatása leginkább hûvösnek nevezhetõ: amint Candy belép a házba, Eliza és testvére nyakon öntik õt egy vödör vízzel, teljesen lejáratva Candy-t ezzel a ház úrnõje elõtt is. A lány legnagyobb szerencséjére Candy külön kis szobát kap, és a személyzettel kell étkeznie; apja azért döntött úgy, hogy játszótársat fogad Eliza mellé, aki azonos korú vele, mert azzal biztosan jól ki fog jönni és egy vidéki lány talán rendbeszedi elfajzott csemetéit. Ebben elég nagyot tévedett, Eliza minden apró lehetõséget kihasznál, hogy megalázza, kihasználja, keresztbe tegyen Candy-nek, ehhez bátyja, Neil segítségét is igénybe veszi, hogy együtt szórakozhassanak. Candy napjai leginkább a pokolra hasonlítanak, hercegének és az árvaháznak kedves emlékeivel próbál vigasztalódni.

Amikor látják hogy Candy mennyire ragaszkodik a brosshoz, megpróbálják még jobban megalázni, de ezúttal túlmentek minden határon: Candy erõszakkal visszaveszi kincsét, majd elrohan; soha többé nem akar visszatérni a házba. Ekkor találkozik ismét titokzatos hercegével. Szinte hajszál pontosan ugyanazok történnek, mint amikor elõször találkoztak, csupán a helyszín más. Amikor a herceg ismét eltûnik, Candy meglátja a rózsákkal befuttatott kaput, rajta a már ismert címerrel. Elhatározza, hogy gyakran fog ide visszajárni, akkor talán megint találkozhatnak.

Candy a személyzettõl rengeteget tanul: sütni, helyesen teríteni, mosogatni... Felfedezõútjai során megismerkedik Archibald és Alistair Ardley-val. Archibald tipikus szépfiú, leginkább a kinézete érdekli, Alistair pedig mindig mindenféle furcsaságot talál fel.

Újabb megalázás reményében Eliza elviszi Candy-t magával az Ardley család báljába, ahol kiderül, hogy a kapu elõtt látott herceg szintén a család tagja és Anthony-nak hívják. A bálon Eliza számára világossá válik, hogy a három fiú, és legfõképpen választottja, Anthony teljesen odáig van a lányért, pedig õ csak egy szolga a sok közül, ezért kilakoltatják a szobájából és az istállóba számûzik, hogy az állatokat gondozza a konyhai teendõi mellett, remélvén, hogy a fiúk nem állnak többé szóba vele. El sem tudják képzelni, hogy Candy-vel esetleg nem a rangja miatt állnak szóba mások, vagy nézik le.

Mivel a három Ardley fiú látja a lány mostoha sorsát és a kegyetlen bánásmódot, amiben részesül, számos megpróbáltatás és a három fiú szívhez szóló levele után Candy-t végre örökbe fogadja William Ardley. Ám a lány egy tragédia miatt nem sokáig élvezheti az egyébként megérdemelt boldogságot...

A Candy Candy egy megejtõen aranyos, kedves, vicces és egyben szívszorítóan szomorú anime, az élet szépségeirõl, örömeirõl és bánatairól, hullámhegyek és hullámvölgyek folytonos váltakozásáról. Érzõbb lelkületûek számára a nézéséhez nélkülöhetetlen lesz egy csomag papírzsebkendõ, mert biztosan osztozni fognak Candy bánat- és örömkönnyeiben egyaránt

A rajzok szépek, néhol vetekszik a Sailor Moon elsõ évadjának a rajzolásával, pedig több mint 10 évvel korábban készült; a két manga rajzolása, stílusa is kísértetiesen hasonlít egymásra. Az OP teljesen illik Candy személyiségéhez (nem hiába, hozzá írták ), az ED pedig (bármilyen is volt az aktuális epizód vége, boldog vagy szomorú) biztosan nem zökkent ki minket a megalapozott hangulatból.

Az animéhez tartozik egy OVA és három movie.

Az ismertetõ részben az anime, többségében a manga alapján készült.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 5156 db Időpont:2008. 07. 05. Hozzászólások: 17 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás