Ma 2020. 07. 05-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Dakkan` ya
Címe: Dakkan` ya
Angol címe: Get Backers
Magyar címe: Visszaszerzõk
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 49
Megjelenés éve: 2002-2003
Műfaj: Akció
Vígjáték
Szupererõ
Shounen
Kaland
Stúdió: Studio DEEN
TBS
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 2 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.2
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Õszintén szólva eleinte nem fogott meg ez az anime, aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy szünet nélkül nézem a részeket. Szóval ne ítéljetek az elsõ néhány rész után, hanem nézegessétek az epizódokat, mert lehet, hogy úgy jártok, mint én.

    Nem egy összefüggõ végig vezethetõ történetrõl van szó, igaz van egy háttérszál. 1-3 részen át tartó kisebb-nagyobb kalandokról van szó.
    A jelenkori Japánban járunk, ahol vannak kivételes képességekkel rendelkezõ emberek. Különbözõ kasztokba tömörülnek, visszaszerzõk, szállítók, védelmezõk, közvetítõk. Általában felbérlik õket a munkákra, az elnevezésekbõl következtetni lehet, hogy milyen típusúakra.
A mi két hõsünk Midou Ban, és Amano Ginji a Get Baskers nevû csapatban dolgozik (õk alkotják a csapat aktív részét), visszaszerzõk. Feladatuk konkrétan az, hogy elveszett vagy ellopott tárgyakat, személyeket visszaszerezzenek a kuncsaftnak. A csapathoz tartozik még egy közvetítõ is Hevn személyében aki egy rendkívül vonzó hölgy, fogalmazhatunk úgy is, hogy õ szerzi a munkákat a két fiú számára. A srácoknak nincs szerencséje a pénzel, napról napra élnek, de abban amit csinálnak tényleg nagyon jók. A két fiúnak is vannak különleges képességei. Ban birtokolja az úgynevezett Jagant, ami egy percnyi illúziót képes létrehozni ha az alany tekintete találkozik az övével, valamint képes 200 kilót megemelni. Ginji pedig csak úgy emlegetik a Villám Császár, ezt még a múltjából hozta magával, õ az elektromosságot uralja. A karakterekrõl még annyit, hogy Ban gondolatai mindig a pénz körül forognak, míg Ginji egy igazi jótét lélek és akár ingyen is visszaszerez akármit, ha azt egy elesett kislány vagy beteg öregúr kéri. A csapatot Paul kávézójában a Honky Tonkban lehet megtalálni. Paul jó barátjuk a látszat ellenére. Ott ülnek és várják, hogy jöjjön egy vásárló. Az elsõ epizódban a lány akinek vissza kell szerezniük az elvesztett holmiját bekapcsolódik aztán a történetbe és állandó szereplõ lesz.
    A fiúk múltja nagyon eltérõ, Ban régen is visszaszerzõ volt egy másik csapattal, akikkel a visszaemlékezésekben valamint egy taggal "élõben" is megismerkedhetek. És feltárul az ok is amiért különváltak és ellenségekké lettek.
    Ginji a Volts nevû hírhedt banda vezetõje volt, egy kegyetlen helyen ahol csak az erõ számít. Mugenjou egy hatalmas épület, itt összegyûlve a különleges képességekkel rendelkezõ emberek akik nem akarják képességeiket "pénzé tenni" bandákba tömörülve élnek. Ginji karizmatikus vezetõ lehetett ugyanis a régi bandatagok még mindig tisztelik és kedvelik, ebbõl kifolyólag viszont utálják Bant aki elvette tõlük a vezetõjüket.
    A történet elõrehaladtával feltûnnek a régi bandatagok és barátok akik mára ellenségekké lettek. Fénydérül a múlt sötét titkaira. Végül sikerül a két fiúnak tisztázni régi kapcsolatait, és eközben szembenézni az egyre nehezebb küldetésekkel.

Színes történet sok vicces jelenettel és karakterrel. Változatos szereplõ gárda, változatos képességekkel. A kivitelezésben sincs kifogásolni való.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2539 db Időpont:2008. 06. 20. Hozzászólások: 15 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás