Ma 2020. 07. 09-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Stranger Mukou Hadan
Címe: Stranger Mukou Hadan
Angol címe: Sword of the Stranger
Magyar címe: Az idegen kardja
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: Movie
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Szamurájos
Akció
Történelmi
Dráma
Stúdió: BONES
Képek: A google-n
Anime értékelése: 4 szavazat alapján: 10
Ismertető értékelése: 7 szavazat alapján: 9.29
Státusz: Ellenőrizve!


Az ismertető díjai

Új Ismertető verseny
2. forduló, 2. helyezett

Leírás

    Ezt az moviet azoknak ajánlom akik szeretik a szamurájos animéket, ez ugyanis egy kiváló darab! A cselekményre nem lehet panasz, két teljesen eltérõ ember barátságáról és a bizalom próbájáról és árulásról láthattok egy remekmûvet nem kevés akcióval és egy csipetnyi humorral fûszerezve. A kivitelezés gyönyörû. Hála a pazar grafikának, a párbajokat és harcokat mesterien vitték képernyõre. A történet izgalmas, pörgõs de nem erõltetett, folyamatosan fenntartja az ember figyelmét, eleinte két szálon fut. Az anime zenéje passzol a történet ritmusához és szép is.
    A Sengoku korban játszódik, amikor Japán részekre szakadt és ezeket a tartományokat hûbérurak kormányozták. Egy ilyen kis "megyében" Akaikében kezdõdnek az események.
Egy férfi menekül az erdõben egy gyerekkel és egy kutyával, a közeli település pedig lángokban áll. Kiderül, hogy a férfi egy pap: Shouan-san. A gyermek nagyon fontos része a történetnek. Egyértelmû, hogy üldözik õket. Shouan-san elküldi Kotarout egy távolabb templomba, hogy ott húzza meg magát. A kisfiúnak azonban fogalma sincs, hogy merre induljon így csak bóklászik a környéken és lopásból tartja fenn magát. Egy nap mikor hazatért fura szerzettel találja szembe magát.
    Eközben a Ming dinsztia által megbízott magasan képzett vörös köpenyes kínai harcosok érkeznek Japánba és a helyiekkel szövetkezve hatalmas építményt emelnek az ódon, öreg erdõben. A kínaiak továbbá egy gyerek után kutatnak egy bizonyos szertartáshoz, vérét akarják venni. A kínaiak balszerencséjükre idõhöz vannak kötve mivel az évnek csak egy bizonyos idõpontjában kerülhet sor az eseményre. Látszólag a két oldal (kínaiak-japánok) összedolgoznak de tudjuk, hogy minden szentnek maga felé hajlik a keze, így a kisebb árulások végül elkerülhetetlen összecsapáshoz vezetnek.
    Visszatérve a fõszereplõhöz, felbérli a titokzatos idegent, hogy vigye el Akeikébe. mint kiderül a férfi egy szamuráj aki nehéz terhet hordoz magával a múltból. A katanáját megkötötte, hogy ne tudja kirántani. Sajnos azonban az élet nem ilyen egyszerû.
    Remek történet két emberrõl akiknek meg kell egymásban bízniuk ezenfelül lassacskán szoros barátság szövõdik, együtt kell szembenézniük a rettenetes ellenségek hadával. Vajon, mi lesz a végkifejlet, lesz még az elnyûtt vándorból szamuráj?Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2333 db Időpont:2008. 05. 20. Hozzászólások: 5 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás