Ma 2020. 07. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Afro Samurai
Címe: Afro Samurai
Angol címe: Afro Samurai
Magyar címe: Afro Samurai
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 5
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Szamurájos
Sci-fi
Misztikum
Horror
Harcmûvészet
Stúdió: GONZO
Fuji TV
WOWOW
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 7 szavazat alapján: 9.57
Ismertető értékelése: 11 szavazat alapján: 8
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

    Afro Samurai címszó alatt tulajdonképpen Takashi Okazaki által készített doujinshit értjük. A sorozat érdekessége, hogy az angol szinkronokat, mint például Afroét ismertebb színészekkel készítették el (Afro hangja Samuel L. Jackson). Az anime rajzolása varázslatos, sokat dobott szerintem a hangulatán az, hogy nem japán a fõszereplõ. Valóban hasonlatos a Samurai Champloohoz, mind zenei világában mind kivitelezésben, de abszolút önálló mû, bár a történet nem valami fenomenális, a középpontban a bosszú áll. De a grafikával és a szinkronokkal kiegészítve 100%-os élményt nyújt.

    Az elképzelt jövõbeli, feudális Japánban játszódik a történet, szamurájok katanákkal, régi házikók, de aztán feltûnik egy-két mobiltelefon és robot is.
Az országban egy olyan "hagyomány" uralkodik, hogy van két szalag: 1-es és a 2-es amit két harcos birtokol, nyilván a legerõsebb az 1-est, a második legerõsebb a 2-est. Aki megszerzi az 1-es szalagot, onnantól, hogy megkaparintja szinte arany élete van, ugyanis csak a 2-es számú harcos hívhatja ki. Viszont a 2-es számút bárki kihívhatja, ezáltal az élete szinte örökös harc. Az 1-es szalaggal rendelkezõ harcost továbbá Istenként tisztelik.
    A történet elején egy küzdelem közepébe csöppenünk, elõször errõl szólnék. Ebben a csatában a múltat látjuk megelevenedni, hogy Afrot mi is terelte arra az útra amit az 5 epizód elénk tár. A helyszínen 2 férfi küzd, az 1-es és a 2-es. Az 1-es Afro édesapja, az ország legjobb harcosa, azonban veszít, ami egyet jelent a halállal. A kisfiú sokkot kap a látottak miatt, és nem bír magához térni a kábulatból amit apja elvesztése okozott, még felnõtt korában sem. A történtek után elõre ugrunk a jelenbe, ahol Afro egy kegyetlen harcos és többek közt a 2-es szalag birtoklója, csak egyetlen cél vezérli, hogy megtalálja apja gyilkosát, és hogy megszerezze az 1-es szalagot. Ez cseppet sem könnyû feladat, mert úton-útfélen kihívják harcolni. Brutális és kegyetlen küzdelmeket láthattok, rengeteg vér és erõszak, ezek az elemek meghatározóak az animében és az animére nézve. De nem csak a jöttment harcosok jelentenek gondot hanem egy titokzatos klán is, akik mindenképpen meg akarják akadályozni, hogy Afro elérje célját. Minden eszközt bevetnek, nõket, gyilkosokat egyaránt. Hála nekik rengeteg eszméletlen jelenetet láthattok! Afro egyébként egy magába forduló személyiség, nem beszél sokat. De azért majd meglátjátok, hogy legbelül õ is csak egy közülünk, azzal a különbséggel, hogy rendkívül jó kardforgató. Vele tart egy másik srác is, aki szerencsére oldja a feszült hangulatot és a véres öldökléseket azzal, hogy folyamatosan jár a szája, de õ sem az akinek látszik. Az anime alatt többször is láthatunk jeleneteket a múltból, amik rávezetnek minket Afro életének ezelõtti alakulására, rengeteg benne az érdekes fordulat érdemes ezekre is odafigyelni. Hogy eléri-e célját Afro és hogy milyen akadályokat állítanak elé meglátjátok, ha megnézitek a "sorozatot"!

Az anime nem egy könnyû darab, de mindenképpen érdemes megnézni. A történet a végefelé egyre izgalmasabb lesz.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4268 db Időpont:2008. 05. 17. Hozzászólások: 7 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás