Ma 2020. 09. 30-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Elfen Lied
Címe: Elfen Lied
Angol címe: Elfen Lied
Korhatár:

18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2004
Műfaj: Horror
Dráma
Misztikum
Szerelem
Szupererõ
Stúdió: GENCO
VAP
ARMS
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 67 szavazat alapján: 9.54
Ismertető értékelése: 47 szavazat alapján: 8.32
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A történet egy titokzatos és brutális fajra, a dicloniusokra koncentrál.

A dicloniusok faji jellegzetessége macskafülszerû szarvaikban és több méteresre kinyúló, az emberi szem számára láthatatan kezekben rejlik (vector). Minden diclonius rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, így Lucy is, történetünk fõszereplõje.

Egy kutatóintézetben tartják elzárva õket, embertelen körülmények között. Ám egy napon Lucy-nek sikerül megszöknie a laboratóriumból és minden akadályt könnyedén véve, teljesen nyugodtan araszol a szabadságot jelképezõ kijárat felé, amikor fejét egy jól célzott lövés éri. A találat miatt elveszti emlékezetét és tehetetlenül bezuhan a tenger mélységébe...

Másnap a japán partokon két fiatal egyetemista (Yuka és Kouta) talál rá, akik befogadják, s késöbb Nyuu-nak nevezik el a tudathasadásos lányt, mert az képtelen bármely más szó kimondására, emellett egy ötéves intelligenciájával rendelkezik.

Nyuu befogadása nemvárt veszélyekkel jár, a rendõrség ugyanis elszántan keresni kezdi a lányt. Õk nem Nyuu-ként ismerik, hanem Lucy-ként, aki a kegyetlen pusztítás és embertelen vérengzés mestere.

Mikor a rendõrség emberei végleg kudarcot vallanak, képzett specialistákat állítanak Lucy-re... mindhiába. Az utolsó mentsvár a dicloniusok bevetése Lucy ellen. Ám a dicloniusok ugyanolyan érzelemvilággal rendelkeznek, mint az emberek, így szinte lehetetlen parancsolni nekik.

Amit ezzel az animével kapcsolatban javasolni tudok: "Számíts a legrosszabbra és reméld a legjobbat."

Az anime eredetileg Japánban, 2004 júliusában került adásba a TV Tokyo csatornán, késöbb egy bónusz OVA epizódot is adtak ki, ami adott néhány háttérinformációt a történetrõl (Elfen Lied Special)

Opening: Kayo Konishi szerezte az openinget. Szerintem gyönyörûen sikerül visszaadnia az anime hangulatát. Szívbe markoló, lassú dallam.
Ending: Jóval dallamosabb, mint a Lilium(opening). Nekem kifejezetten tetszett.

Ajánló: Csak erõs idegzetûeknek ajánlom, akik nem riadnak vissza a meztelenkedéstõl, illetve brutális kegyetlenségû vérontástól. Egyébként az animének komoly mondanivalója van, szerintem a drámai jelleg miatt mindenképp érdemes megnézni.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 7862 db Időpont:2008. 04. 02. Hozzászólások: 20 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás