Ma 2020. 07. 05-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Hoshi no Koe
Címe: Hoshi no Koe
Angol címe: Voices of a Distant Star
Magyar címe: Egy távoli csilalg hangjai
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: OVA
Epizódok száma: 1
Megjelenés éve: 2002
Műfaj: Dráma
Mecha
Szerelem
Sci-fi
Akció
Stúdió: Shinkai Makoto
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 6
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 8.33
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A történet 2046-ban kezdõdik. Az ûrutazásban hatalmas fejlõdések indultak meg.
A két fõhõs: Nagamine Mikako és Terao Noboru, gimnazista diákok. Mikakót kiválasztják, hogy a hadsereg ûrflottájával harcba induljon az idegenek, a Tarsianok ellen.
A fiataloknak ezért el kell válniuk egymástól. Noboru a Földön marad, Mikako pedig az ûrben harcol az idegenek ellen, egyre jobban távolodva a Földtõl, a Lysihtea anyahajó fedélzetén.

Az egyetlen módja hogy a kapcsolatot tartsák egymással, hogy sms üzeneteket küldenek. Ám, ahogy távolodik a földtõl, az üzeneteknek egyre több idõ kell hogy megérkezzenek Noboruhoz.
Fél év, majd egy év. Végül amikor a flotta megérkezik az idegenek bolygójához, már 8 év kell az üzenet célbaéréséhez.
A 15 éves Mikako legutolsó üzenetét Noboru már idõsebb, kb 24 éves korában kapja meg.

Nagyon megható anime, az utolsó képsorokban Noboru idõsebbként a Földön, Mikako pedig fiatalon az ûrben az utolsó ütközete során beszél arról, mit szerettek volna megélni a másikkal együtt... és azt remélik érzéseik felülkerekedhetnek idõn és téren... s lehet ugyanarra gondolnak.

Az OVA egy Shinkai Makoto alkotás, ami meg is látszik a rajzolásban: a tipikus jellemzõk itt is megtalálhatók: a felhõk és a rajtuk átszûrõdõ napfény, a vasúti átkelõ és a vezetékek...stb

Az anime mindössze 25 perces, szerintem mindenki tud szakítani rá idõt, hogy megnézze, csak ajánlani tudom mindenkinek!

Szerintem nagyon szívszaggató, és ha valaki éppen érzelgõs kedvében van, szeretni fogja. Hihetetlen történet hihetetlen eseményekkel, ahol az érzelmek, és az egymás iránti vágyódás felülkerekedik a háborún.

Vélemény: Linzizsu Nikoya Adamu hozzájárulásával.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2529 db Időpont:2007. 04. 02. Hozzászólások: 8 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás