Ma 2020. 07. 16-a van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan
Címe: Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan
Angol címe: Rurouni Kenshin TV
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 94
Megjelenés éve: 1996-1998
Műfaj: Dráma
Szerelem
Szamurájos
Történelmi
Stúdió: Studio Gallop
Képek: A google-n
Anime értékelése: 12 szavazat alapján: 9
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 8.33
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Hitokiri Battousai egy legendás gyilkos, akitõl mindneki retteg. A háborúban rengeteget gyilkolt.

Ma már a béke ideje van, azaz a Meiji korszak. Himura Kenshin, egy vándor(akiben az a jellegzetes, hogy mindenre azt mondja, hogy "oro"), Tokió utcáin sétálgat, amikor egy Kaouru nevû lány megtámadja. Kiderül, hogy Kenshin nem más, mint valóban Hitokiri Battousai, de már rájött, hogy a bûn nem kifizetõdõ, és a kardját, ami egyébként már fordított pengéjû(Sakabato), az emberek védelmezésére használja. Kaoru egy dojoiskolát vezet, melybõl minden tanuló elment, amiért két bnözõ a Battousasi nevet megára véve beszennyezte annak nevét. Ám Kenshin legyõzi a két gyilkost, és meg is találják az elsõ új diákot: Mjojin Yahikot, egy szamurájklán leszármazottját, akivel újraindulhat az iskola élete.
Késõbb feltûnik egy zsoldos, Sanosuke is. Bunyózni akar Kenshinnel, és Kenshint sikerül rávennie, hogy harcoljanak. Sasno veszít, és Kenshin megérteti vele, hogy õ nem olyan forradalmár, mint amilyennek õt hiszi. Így Sano is beáll a kis csapatba. Ezután egy Jinei nevû férfi elrabolja Kaorut, és Kenshinnek vissza kell térnie gyilkos énjének, hogy megölje Jineit. Jinei meghal, habár nem Kenshin eltál. Aoshi, egy újonnan megjelent karakter gyûlöli Kenshint, és a régi forradalmárokat, ezért is akarja megölni õt. De Kenshin nem akar ellenségeskedni Aoshival, úgy, ahogy senkivel sem igazán. Ezután csak néhány jelentéktelen mellékszál található az animeben, úgy 10-15 részen át, nem tudom pontosan.

Késõbb megjelenik Kenshin régi nagy ellensége, Saito is. Egy véres harc után már kezdenek jobb viszonyok kialakulni közöttük. Kenshint elküldik Kiotóba, mert Makoto Shishio, aki Battousai utódjának mondja magát, csatlósaival kegyetlenül öl. A csatlósai közé tartozik Soujirou, egy fiatal fiú is(megjegyzem nagyo helyes fiú). Kenshin tehát elmegy, hogy megállítsa Shishiot. Egyedül megy, és elhagyja Kaorut, akivel egymásba szeretnek. Útja során találkozik a tolvaj Misaoval, akit nem más nevelt, mint Aoshi. Misao ezek után segít Kenshinnek. Kaoru nem képes beletörõdni abba, hogy lehet, hogy Kenshin belehal küldetésébe, és Yahikoékkal utána szegül. Kenshin sok csatát vív Shishio csatlósaival, mire megtalálja Shishiot. Shishionak van egy felesége, Yuri is. Misaorol meg kell említenem, hogy a célja az, hogy egyszer mosolyogni láthassa Aoshit, és újra találkozhasson vele. Misaot most egy fogadóban nevelik, ugyanis annak idején azért nevelte õt Aoshi, mert a szülei korán elhunytak.

Ennek a sorozatnak az elõzménye az OVA 1, és folytatása az OVA 2.
Történelmi anime, tehát a Japán történelem egy idõszaka utáni idõszakot dolgozza fel(ezt jól megaszontam).
A zenék gyönyörûek, openingek, endingek egyaránt fülbemászóak.
Nagyon szép anime, mindenkinek ajánlom.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3272 db Időpont:2008. 03. 30. Hozzászólások: 10 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás