Ma 2020. 07. 09-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Yu-gi-oh! Duel Monsters
Címe: Yu-gi-oh! Duel Monsters
Angol címe: Yu-gi-oh! Duel Monsters
Magyar címe: Yu-gi-oh!
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 224
Megjelenés éve: 2004
Műfaj: Játék
Shounen
Kaland
Fantasy
Stúdió: NAS
Studio Gallop
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n , Képgaléria
Anime értékelése: 21 szavazat alapján: 9.57
Ismertető értékelése: 12 szavazat alapján: 8.42
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Yu-gi-oh! címû anime egy kártyajátékra alapul.

5000 éve Egyiptomban a nagyobb urak egy árnyjáték nevezetû kegyetlen játékot játszottak. Ám a fáraó belezárta az árnyjáték erõit 7 misztikus tárgyba, de ezzel fel kellett áldoznia lelkét, amelyet belezárt az Ezeréves Kirakósba.

Fõszereplõnk Mutou Yugi, egy fiatal srác, akinek nagypapája adott egy egyiptomi kirakóst, amely nem más, mint a 7 Ezeréves Ikon egyike, az ezeréves Kirakós.

Kaiba, Yugi osztálytársa, egy gazdag sznob gyerek elrabolja nagypapát, ugyanis nagypapánál van a világon létezõ 4 darab Kékszemû Hósárkány lap negyedik darabja, a többi pedig Kaibanal. Yugi elmegy nagyapáért, és párbajban legyõzi Exodia lehívásával Kaibat(a világbajnokot!), akinek késõbb megtisztítja a lelkét. Exodia lehívására eddig senki sem volt még képes. Ez egy lap, melyhez öt egybepasszoló lapnak kell a kezedben lenni, hogy lehíyhasd, és a támadópontja végtelen.

Meg kell említenem, hogy a párbajok alatt Yugi átváltozik Yamivá, azaz a fáraó lelke költözik a testébe.

Másnap Yugi kap egy csomagot Pegasus J. Crawfordtól, amelyben meghívás van egy bizonyos szigeten játszódó bajnokságra, és egy kazetta. A kazettán át Yugi az árnyékvilágba kerül, ahol párbajozik egasus ellen. Yugi veszít, s Pegasus elzárja nagyapapa lelkét. Yugi, 3 legjobb barátjával, Jonouchival, Hondával, és Anzuval elmegy a bajnokságra, ahol a végsõ párbajt Pegasussal kell vívni. A hajón, amellyel a szigetre utaznak, Haga, a Japán Bajnok elkéri Yugitól az Exodai lapjait, és bedobja azokat a vízbe. A szigeten Yugi bosszúból az elsõ párbajt Hagaval vívja. Néhány szót a sziget szabályairól: Mindne meghívott kapott két csillagzsetont(ebbõl Yugi egyet Jonouchinak adott, hogy az felszállhasson a hajóra- Anzu és Honda cska potyautasként jutottak be a szigetre), melyet a mellékelt kesztyûbe kellett beletenni. A végsõ, Pegasus elleni párbajba csak úgy lehet bejutni, ha 48 óra alatt 10 csillagot összegyûjtessz. Persze a csillagok gyûjtéséherz fel kell ajánlani az ellenféllel valamennyi csillagot, és ha nyersz, az általa felajánlottakat megnyered, ha veszítessz, akkor a teáltalad felajánlottat neki kell adnod. Ha elfogynak a csillagjaid, akkor haza kell menned, mert kiesel a játékból..

Összességében egy izgalmas anime, néhány váratlan fordulattal. Egyes szerpelõk mögött teljesen más személyiség lakozik, mint ki valójában(neveket nem mondok, de itt nem arra gondolok, hogy pl. Yugiban benne van Yami).

A grafikában semn szenved hátrányokban az anime, a zene szerintem csodálatos, habár az elsõ ending felejthetõ. Az amerikai változatban sajnos mindent átírtak,. de a német openinget szeretem^^Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3532 db Időpont:2008. 03. 30. Hozzászólások: 6 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás