Ma 2020. 07. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Samurai Deeper Kyo
Címe: Samurai Deeper Kyo
Angol címe: Samurai Deeper Kyo
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2002
Műfaj: Szamurájos
Démonos
Akció
Történelmi
Sci-fi
Stúdió: Studio DEEN
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 9.5
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 8.4
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

    A Shogun korszak leköszönésének idején Japánban játszódik a történet. Szamurájok, és a Japán kultúrához tartozó misztikus lények kavalkádjával találkozhatunk, de már láthatóvá teszi egy új, modernebb világ beköszöntét. A történet fõszereplõje egy rendkívül híres és rettegett szamuráj: Demon Eyes Kyo.
    Kr.utáni 1600-as években járunk, sekigahara-i véres ütközetben, melyben rengetegen meghalltak, egy híresztelés szerint Kyo 1000 embert ölt meg. (A viselkedése alapján talán igaz is.) Azonban a csata végén rejtélyes módon egy másik híres harcosnak, Kyoshiro Mibunak valahogyan sikerült legyõznie Kyot. Testét egy kõbe zárnia, azonban valami balul üthetett ki, mert Kyo lelke valahogy az õ testébe szorult. Ezután Kyoshiro hosszabb idõre (4 év) eltûnik. Sakuya kisasszony, egy gazdag család sarja akinek látszólag nagyon fontos Kyoshiro és Kyoval is kapcsolatban van elküldi Yukimurát, hogy találja meg "õket" és kövesse sorsukat.
Yukimura egy elég ambiciózus fiatalember de egyben nagyon jó harcos, elsõre talán nem látszik de rendkívül tapasztalt és jól tud hatni az emberekre. Többször is feltûnik és segít Kyoéknak, de a szándékai elég bonyolultak.
    Végül rájuk is akad, azonban az eltelt idõ alatt Kyo lelke átvette az irányítást Kyoshiro felett. Valamint csatlakozott hozzá egy fejvadász lány Yuya kisasszony személyében, aki kérlelhetlenül keresi bátyja gyilkosát.
    Kyo valóban nem egyszerû ember, jól küzd és különleges technikákat alkalmaz. A katana amit birtokol egy Igaz Muramasa. Ezekbõl a fegyverekbõl csupán 5 van a világon, hatalmas erõvel bírnak. Egy ilyen nemes kard birtokában Kyo tényleg szinte legyõzhetetlen és teljesen összhangban van pengéjével.
    Kyo célja az, hogy visszaszerezze igazi testét. Amire viszont egy nagyon erõs, befolyásos és gonosz személy is igényt tart, akit csak Úrként emlegetnek. Rengetegen behódolnak és szolgálnak neki. Csatlósait több erõvel ruházza fel, amikor teljes erejüket bevetik átváltoznak. Sok ilyen lény állja útjukat.
    Útközben csatlakozik hozzájuk Benitora Hidetada is, aki egy nemes család sarja de igyekszik titkolni kilétét mivel nem szándékozik beteljesíteni a sorsát. Késõbb õ is szert tesz egy Igaz Muramasára. Nagyon mulatságos személy, folyton a szerelmével üldözi Yuya kisasszonyt. Gyorsan tanul, jó képességû és leleményes harcos.
    Szótemlítek még egy különleges szereplõrõl: Ajira egy vak harcos. Õ is az Úr szolgálatában áll és talán azon kevesek közé tartozik akik képesek lehetnek legyõzni Kyot. Az érdekesség az, hogy õ Kyo tanítványa volt.
    Idõközben sok ideiglenes karakter tûnik fel akiken keresztül beleláthatunk a szereplõk múltjába. Hozzátesznek érdekes elemeket a történethez amitõl lassan összeáll a kép és megértjük a homályos részeket. Az izgalmas kalandokon átkelve hõseink közös úton haladnak saját céljaik felé.

Jól kidolgozott szamuráj történet, a kivitelezéssel nincs probléma.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3047 db Időpont:2008. 03. 27. Hozzászólások: 4 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás