Ma 2020. 07. 12-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Yami No Matusei
Címe: Yami No Matusei
Angol címe: Descendants of Darkness
Magyar címe: A sötétség leszármazottai
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2000
Műfaj: Mágia
Vígjáték
Fantasy
Horror
Stúdió: J.C.STAFF
Képek: A google-n
Anime értékelése: 2 szavazat alapján: 9.5
Ismertető értékelése: 8 szavazat alapján: 9.25
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A sorozat az azonos címû és cselekményû manga alpján készült; kisebb-nagyobb részek ugyan kimaradtak, de egyébként teljesen egyformák.
Az anime több részre van felosztva, rövidebb és hosszabb történetekre. De van benne egy háttértörténet, valamint néhány visszatérõ szereplõ a többi kisebb részbõl.

    A Hádész Minisztériuma ítélkezik a holtak lelke és bûnei felett. A Bírói Hivatal Feltámadási osztályának feladta, hogy azoknak a lelkeknek az ügyeit intézze el, akiknek már meg kellett volna halniuk, de még mindig a földön bolyonganak. Ebbe a csoportba tartoznak a Shingamik, akik a lelkeket vezetik.
    A történet ott kezdõdik, hogy Nagaszaki körzetében rejtélyes gyilkosságok történnek. Az áldozatokat mintha egy vámpír ölte volna meg, nyakukon harapásnyom, és minden vérüket elvesztették. Az esetekre minél elõbb fényt kell deríteni, ez a felsõbb hatalom akarata. Ugyanis a Gyertyák Kastélyában, ami az emberi életek irányításáért és feljegyzéséért felel, egyre több tisztázatlan halálesetet jegyeznek be. Itt jön a képbe Tsuzuki, õ is egy Shinigami. Azonban hírhedten hanyag, és nagyon édesszájú. Az igazság az, hogy a Shinigamik párokban dolgoznak, de neki nincs társa, mert senki sem vállalja, hogy vele dolgozzon. Õt bízzák meg az eset megoldásával. Tsuzuki az egyik fõszereplõ, eleinte nem tudni róla sokat, csak azt, hogy a múltját sötét rejtély övezi, amire lassan fény derül. A vidám és szórakozott természet mögött egy megtört lélek bújkál.
    Valahogy azért sikerül neki egy társat szerezni, Hisoka személyében. A 16 éves fiú eleinte nagyon mogorva. Az élete egy tragédia volt, ami miatt teljesen magába fordult. Nem csoda, hiszen már az is elgondolkoztató, hogy 16 éves korában érte utol a Halál. Tsuzuki szöges ellentéte; lelkiismeretes, és nem kenyere a lazsálás. Rendkívül érzékeny mások érzelmeire, ezért nem is szereti a zsúfolt helyeket.
    Kettejük kapcsolata lassacskán rendkívül szorosá válik, bár Hisoka nehezen fogadja el Tatsuki hozzáállását és viselkedését. Végül már teljesen kiegészítik egymást, de persze továbbra is elég viharosan viselkednek egymással.
    Együtt aztán igyekeznek megoldani a rejtélyeket, borzalmas gyilkosságokat. Magukkal is meg kell küzdeniük, szembenézni a múltjukkal, jövõjükkel és elkövetett bûneikkel. Rengeteg kalandon és hátborzongató élményen mennek keresztül.

Egyéb szereplõk:

Fõnök: Az igazi nevét nem lehet tudni. Elnézõ és kedves, de persze nagyon szigorú is tud lenni. A történet során kibontakozik, hogy egy nagyhatalmú személlyel állunk szemben, akinek mindenhol vannak kapcsolatai. És nem az az egyszerû fõnök, akinek látszik.

Tatsumi: A fõnök jobb keze. Mindenre ügyel (fõleg a pénzre (= ). Már az 1. epizódban kiderül, hogy mennyire odafigyel a kiadásokra. De emellett tényleg szó szerint mindenre odafigyel.

Watari: Az osztály tudósa. Feltalál dolgokat, de ezen felül rengeteg kutatást végez, amivel segíti a többiek munkáját.

Gushoushin: Információgyûjtés és feldolgozás a feldata, és a küldetéseken a fontos, lényeges tudnivalókat deríti ki.

Muraki: Eleinte egy egyszerû orvosnak látszik; aztán beépül a történetbe, és hõseinknek alaposan meggyûlik vele a bajuk.

Az anime szépen, igényesen van megrajzolva. A komoly töténetet nagyon jól oldja a megfelelõ módon elhelyezett humor, amiben nincs hiány. A történetre mondhatjuk, hogy a yaoi kategóriába tartozik.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2756 db Időpont:2008. 03. 25. Hozzászólások: 12 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás