Ma 2020. 07. 09-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Shigofumi
Címe: Shigofumi
Angol címe: Shigofumi
Hivatalos weboldal: http://www.shigofumi...
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 12
Megjelenés éve: 2008
Műfaj: Dráma
Szupererõ
Stúdió: Bandai Visual
J.C.STAFF
Képek: A google-n
Anime értékelése: 3 szavazat alapján: 9.67
Ismertető értékelése: 6 szavazat alapján: 8.67
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A történet Amamiya Ryo light noveljén alapszik, viszont az anime története némileg különbözik a novel-tõl.

A cím Shigofumi a japán szavak kombinációjából származik, vagyis Shigo (hallál után) Fumi (levél) kicsit magyarosítva: halálunk utáni levél viszont halállevélnek is, szokták fordítani.

A shigofumi elsõsorban egy fiatal lány körül zajlik, akit fumika-nak hívnak, persze van neki egy segítõ társa is, akit Kanaka-nak hívnak. Õk postai szállítóként dolgoznak, nekik kézbesíteniük kell a shigofumikat. Vagyis az õ feladatuk, az hogy a hallottak utolsó üzeneteit kézbesítsék az élõk számára, ezek lehetnek a családjuk, barátaik vagy éppenséggel az ismerõseik is. Az hogy ezek a levelek lehetnek bocsánatkérõ levelek is, vagy éppenséggel utálatból/bosszúból származóak, vagy csak egyszerûen egy végsõ búcsút szeretnének venni szeretteiktõl, ezeknek a céljuk mindig különbözõ. Azonban a postai szállítóknak nem mindig könnyû a feladatuk, hiszen vannak olyan emberek, akik megtagadják a shigofumit. Egyszerûen nem hiszik, hogy lehetséges, az hogy a halottaktól érkeznek a levelek, mások pedig félnek, attól hogy valójában mit is tartalmazhatnak a levelek. Viszont a leveleket mindenféleképen ki kell, hogy postázzák, az hogy a címzettek a továbbiakban mit is kezdenek vele az már csak rajtuk áll.
Minden egyes epizód más történetet mutat be általában, de valamilyen szinten Fumika múltjára is rá tér, majd a késõbbiek folyamán. És így talán mondhatni az anime közepe táján válik Fumika története folytonossá, viszont ettõl eltekintve még mindig jellemzõ a sorozatra, az hogy minden egyes epizód más történetet mutat be a Shigofumi-k kézbesítését illetõleg.

Karakterek:

Fumika: Õ a fõszereplõje a sorozatnak. Úgy tûnik, hogy fiatal lány, bár a korát sohasem említik. Postai szállítóként dolgozik a shigo túlvilág-birodalomnak. Jellemzõek a Shigofumi postai szállítókra hogy halottak és így nem öregszenek, habár Fumika kijelenti magáról, hogy õ még nem halt meg, csupán valamilyen csillagászati kivetítés állapotában van.
Fumika majdnem mindig nyugodt természet és egy alacsony monoton hangon beszél.
Nem kedveli a normális embereket, akik beleavatkoznak a munkájába, és gyakran kell erõszakhoz folyamodnia, ilyenkor egy fegyvert használ annak érdekében, hogy be tudja fejezni a kézbesítését, vagy éppenséggel megfenyegeti azt a személyt. A szokatlan foglalkozása és az egyenruhája miatt, amit hord, általában nem veszik komolyan.
A light novel-ben a karaktere némileg különbözõ. Még mindig ugyanúgy jelenik meg, és a személyisége is ugyanaz, habár a novel-ben minden egyes rovart utál, és egyáltalán nem megy hozzájuk közel.

Kanaka/Mayama: Õ Fumika személyzete, akit az anime-ben Kanaka-nak hívnak és lány a hangja, míg a Light novel-ben Mayama-nak és itt már fiú hangot kapott, és ezáltal is drasztikusan különbözõ a két média között. Kanaka mellesleg Fumika ellentéte, hiszen Kanaka hangos és féktelén. Egyébként nem egy élõ személy, hanem én mûszakitárgyként említeném mesterséges intelligenciával, viszont õ ragaszkodik, ahhoz hogy emberként említsék. Egyébként a személyzettõl azt várják el, hogy segítse a postai szállított, azáltal hogy nyomon követi a küldõket, és a kézbesítési területet határozza meg (ez nem mindig sikerül neki). És a postai szállító tud adni a személyzetnek egy számszerû kódot, amit aktiválhatnak, és tovább segítheti a postai szállított. Ilyen lehet, például, az hogy láthatatlanná változtatja.

Chiaki: Õ is postai szállítóként dolgozik, és már meghalt, serdülõkor kezdete körül történt ez az esett és így megtartva fiatal megjelenését. Õ egyébként külsõleg szereti kifejezni az érzelmeit, legyen szó csalódottságról vagy boldogságról. Nagyon hasonló Fumika-hoz bár Chiaki nem öregszik. Fumika-tól különbözõ várost jelöltek ki neki Japánban ahol kézbesítenie kell a shigofumikat és õk, így nagyon ritkán találkoznak egymással. Chiaki nem egy szorgalmas típus, és ha elég sok fájdalommal jár a kézbesítés, akkor hajlamos, arra hogy leejti a levelet miközben egy érvénytelen címzettel, megjelöli azt.

Matoma: Chiaki személyzete. Nagyon kedveli Kanaka-t és segít neki a munkában.
Egyébként Matoma egy monoton férfihangon szólal meg, aki mellesleg sokkal jobban teljesíti a munkáját, mint Kanaka.

Kirameki Mikawa: Õ egy híres író és Fumika apja. Õt foglalkoztatja a szépség, és azt javasolja a csúnya embereknek hogy meg kellene ölniük magukat (nahát ez egy kicsit durva de hát Kirameki elégé zakant elméjû).

Grafika, OP/ED:
A grafika szép, mondjuk a karakter dizájn elég érdekesen, van megrajzolva. Ettõl eltekintve nagyon is jól élvezhetõ a sorozat.
Az OP gyors jól megkomponált a címe Kotodama az ED lassú érzelmes a címe pedig Chain by Snow

Vélemény/Ajánlás:
Engem személy szerint az egyedi történet fogott meg, hiszen az ötlet hogy halálod után üzeni, tudsz valakinek elég érdekes és mondjuk a mûfaj sem áll tõlem messze.
Én azoknak ajánlom, akik szeretik a tragikus/megrázó sztorikat, váratlan és meghökkentõ eseményekkel meg fûszerezve.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 2711 db Időpont:2008. 03. 03. Hozzászólások: 4 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás