Ma 2020. 07. 05-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Rosario to Vampire
Címe: Rosario to Vampire
Angol címe: Rosario to Vampire
Hivatalos weboldal: http://www.rosa-vam....
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 13
Megjelenés éve: 2008
Műfaj: Démonos
Ecchi
Fantasy
Vámpírtörténet
Iskolai élet
Stúdió: GONZO
TV Osaka
Képek: A google-n
Anime értékelése: 35 szavazat alapján: 9.51
Ismertető értékelése: 15 szavazat alapján: 8.93
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A "Rosario to Vampire" Akihisa Ikeda shounen mangája alapján készült, amit eredetileg 2004-2007 júniusa között dobtak piacra, majd 2007 szeptemberében elõrukkoltak egy extra fejezettel, késõbb novemberben szintén, és még jelenleg is befejezetlen a manga. Tehát az anime, amit most a GONZO stúdió hozott el nekünk, szintén a Rosario to Vampire címet viseli, 2008. január 3.-án került adásba Japánban.

Történetünk fõhõse Aono Tsukune, aki nem éppen egy mintatanuló, ezért nem is veszik fel egyik középiskolába sem. Ezért talán szerencsétlenségére egy nem mindennapi gimnáziumban, a Youkai Akadémián találja magát, amelyrõl egy szórólapon értesült Tsukune apja (mellesleg elég részeg volt, miközben találta a prospektust), és persze, hogy ebbe a suliba küldik. Azonban ez egy nem mindennapi iskola, ugyanis ide Youkai-ok, vagyis démonok járnak, ez a suli direkt a természetfeletti lények számára lett létrehozva, hogy késõbb majd be tudjanak illeszkedni az emberi társadalomba, ezért emberi alakban kell maradniuk. Ezt a sulit elvileg egy ember sem találhatja meg, ha mégis, akkor azt megölik.

Tsukune megpróbál beilleszkedni a többiek közé, de ember lévén ez elég nehézkesen megy neki. Azonban az iskolába érkezése elõtt megismerkedik egy gyönyörû és aranyos lánnyal, Akayashi Moka-val, akirõl késõbb kiderül, hogy vámpír, méghozzá nem is akármilyen, ugyanis Moka nyakában található egy rózsafüzér, ha valamilyen oknál fogva lekerül a nyakáról, akkor õ szupervámpírrá változik, ekkor a testi adottságai is megváltoznak, nagyobb erõre tesz szert, a szeme pirosra változik, a haja ezüstszínûre, a feneke és a mellei pedig megnõnek. Ilyenkor jön elõ Moka másik énje, egy igazán dögös és kemény csaj, aki nem ismer határokat. Ugyanakkor Moka gyakran rideg és irgalmatlan, ezért csak indokolt esetben szabad a rózsafüzért eltávolítania. Egyébként Moka teljesen belehabarodik Tsukune-ba, miközben kiszívja a vérét (mondjuk szerintem Moka inkább a vérét szereti jobban, mint a srácot).
Mellesleg Moka a legnépszerûbb lány a suliban, úgyhogy sok fickó rajong érte. De vajon fõhõsûnk története hogyan folytatódik? És hogyan titkolja el, hogy õ valójában ember? Vajon senki sem fogja ezt észrevenni? Aztán pár szót említenék a fõbb mellékszereplõkrõl is:

Kurono Kurumu, akinek az igazi alakja egy succubus. Eléggé féltékeny Mokára, hiszen Moka népszerûsége beárnyékolja az õ népszerûségét, ezáltal Kurumu megpróbálja elcsábítani Tsukune-t, hogy így féltékennyé tegye Moka-t.
Shirayuki Mizore, akinek az igazi alakja egy Yuki Onna, vagyis egy Ice Women, tetszése szerint tudja irányítani a jeget. Egyszer Mizore bevallotta egy tanárnak, hogy kedveli, de a tanár ezzel visszaélt és Mizore lefagyasztotta õt. Azonban Mizore nagyon megkedveli Tsukune-t, hiszen úgy véli, õ is olyan magányos alkat, mint õ. Mizore nem igazán bízik senkiben, hiszen azok a szóbeszédek, amik terjengnek róla, elég keménnyé tették õt.
Morioka Ginei, õ az újságklub elnöke, az igazi alakja egy farkasember. Ellenfélként kezeli Tsukune-t, hiszen õ Moka-ba szerelmes, bár ez a szerelem teljesen egyoldalú. Mindazonáltal egyáltalán nem akar más lányokat lenyûgözni, csak Moka-t, ezért harcol szerelméért. Egy figyelemreméltó tény róla, hogy amikor a telihold fényesen ragyog, akkor õ nagyon gyors, sokkal gyorsabb, mint Moka vámpír alakjában.
Sendo Yukari mindössze csak 11 éves, és akinek az igazi alakja egy boszorkány. Õ a legokosabb diák a suliban, nagyon magányos alkat, de mikor összebarátkozik Moka-val, ez megváltozik. Kezdetben utálja Tsukune-t, de késõbb ez megváltozik.
Nekonome Shizuka az iskolai tanárok közül az egyik, és az újságklub tanácsadója. Õ egy Nekomusume (macskalány), aki szeret nyers halat enni, és úgy tûnik, hogy van neki egy meglehetõsen gondatlan hozzáállása a dolgokhoz.

Az OP/ED gyors, nagyon jól illik az animéhez. A grafika kifejezetten szép a mangához képest. Ugyanis a manga nem igazán volt szépen kidolgozva. És ezzel nagyon sokat emel az anime színvonalán. Az anime nagyon szépen követi a mangát, szinte semmi változás nem észlelhetõ, viszont a karakterek megjelenésében annál inkább, ugyanis sokkal szebben ki vannak dolgozva. Ugyanakkor számomra volt egy negatívum is, ugyanis rengeteg pantsu-shot található meg a sorozatban, gondolok én arra, hogy bármilyen jelenetrõl is legyen szó, Moka bugyija mindig látszódik (azért vannak kivételes esetek, de többségében mindig látszik). Viszont ettõl eltekintve nagyon is jól élvezhetõ a sorozat. Nagyon sok vicces, humoros jelenet megtalálható az animében egy kis akcióval vegyítve. Én kifejezetten élveztem, miközben néztem a jelenleg is futó animét. Azoknak ajánlanám, akik szeretik az hárem/vígjáték mûfajú animéket, és nem riadnak vissza a természetfeletti dolgoktól, és persze attól a rengeteg pantsu-shottól.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 6204 db Időpont:2008. 02. 26. Hozzászólások: 4 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás