Ma 2020. 09. 21-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
ef - a tale of memories.
Címe: ef - a tale of memories.
Angol címe: ef - a tale of memories.
Hivatalos weboldal: http://www.ef-memo.c...
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 12
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Dráma
Iskolai élet
Szerelem
Stúdió: SHAFT
Képek: A google-n
Anime értékelése: 8 szavazat alapján: 9.63
Ismertető értékelése: 5 szavazat alapján: 9.2
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Egy újabb visual novel darab, most a SHAFT jóvoltából, melyet egy eléggé egyedi rajzstílus és minori féle karakterdizájn jellemez. Az anime az "ef - a fairy tale of the two" címû bishoujo játékból készült. Ez a 2007-ben indult sorozat az emlékek meséjérõl szól, hogy hogyan is találjuk meg az igaz szerelmet, a reményekkel teli álmokat és hogy hogyan is ismerjük meg önmagunkat.

A történetrõl: Hirono Hiro egy szegény családból származó középiskolás fiú, aki shoujo mangákat rajzol a megélhetéséért. Mellesleg mangaka szeretne lenni, amire elég sok esélye is lenne, azonban az iskolát túlzottan hanyagolja. Ám egy karácsonyi éjszakán egy motoros rablás kapcsán megismerkedik egy különös lánnyal. Õ nem más, mint Miyamura Miyako, aki a rablás során elvesztette a táskáját a benne lévõ kulcsaival együtt, ezért megkéri Hiro-t, hogy fogadja be õt erre az éjszakára. Ugyanakkor Hiro és Miyako elég jól kijönnek egymással, és nagyon megszeretik egymást. De mivel Miyako is ugyanabba az iskolába jár, és miatta Hiro még jobban elhanyagolja tanulmányait, ezért Kei nagyon aggódik érte, és Miyako-t egy cseppet sem szívleli. Shindou Kei Hiro gyerekkori barátja, és Hiro életének része, felkelti reggelenként, hogy el ne késsen a suliból, és úgy néznek egymásra, mint testvérek. Kei nagyon nem kedveli Miyako-t, mert többet érez Hiro iránt, mint barátságot, és Miyako-t riválisának tekinti. Ugyanakkor Kei-nek van egy testvére is, akit Shindou Chihiro-nak hívnak, Kei féltékenysége okozta baleset miatt vesztette el az egyik szemét, és hosszútávú memóriáját is, emlékezete csupán 13 órán át tart ki, ezután mindent elfelejt. Azonban a naplójába minden történést részletesen feljegyez, innen jön a Tale of Memories cím is. Chihiro egy elhagyatott állomáson találkozik Asou Renji-vel, aki azon elmélkedik, hogy hogyan is élje le az életét. Chihiro és Renji barátok lesznek, bár számukra minden egyes nap más és más. Egyébként Chihiro-nak az az álma, hogy megírjon egy történetet egy lányról, aki egyedül maradt a világban. És ebben Renji segít is neki. De ezek után Hiro története hogyan folytatódik? És vajon Chihiro álma beteljesül?

Az ef- a tale of Memories egyszerûen lehengerlõ, mûvészi és gyögyörû is egyben. A grafika hihetetlenül szép, azt hiszem az õsz egyik legszebb darabjával van dolgunk. Igazán egyedi képi hatások jellemzõk az animére, sõt, véleményem szerint a sztorija is nagyon eredeti, érdekes szereplõkkel megfûszerezve. Az opening/ending némelyik résznél gyors, némelyik résznél pedig lassabb. Külön kiemelném az Euphoric Field-et, ami a 3-dik résznél válik openinggé, ugyanakkor angol nyelvûre készítették (de egyébként van japán verzió is belõle), és jellegzetes minori féle karakterdizájnt kapott. Azonban az endingrõl csak annyit, hogy Miyako-nak, Kei-nek és Chihiro-nak külön endingjeik vannak (ami szintén minori dizájn), amik felváltva láthatók a sorozatban.

Én kifejezetten élveztem, miközben néztem ezt a különleges animét, fõleg a karakterek tetszettek, és a története is megfogott, elég érdekes volt számomra. Én azoknak ajánlanám, akik kifejezetten szeretik a drámai jellegû sztorikat, és azoknak is, akik valami hihetetlenül szépen kidolgozott háttereket, karaktereket szeretnének látni.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 4716 db Időpont:2008. 02. 26. Hozzászólások: 2 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás