AnimGO logo
  
  
Ma 2021. 07. 27-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Witchblade
Címe: Witchblade
Angol címe: Witchblade
Magyar címe: Boszorkánykard
Hivatalos weboldal: http://www.witchblad...
Korhatár:

12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 24
Megjelenés éve: 2006
Műfaj: Akció
Dráma
Sci-fi
Szupererõ
Stúdió: GONZO
Képek: A google-n
Anime értékelése: 6 szavazat alapján: 8.17
Ismertető értékelése: 17 szavazat alapján: 3.82
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

Az animet 2006 április 16án sugározták elöször, és elég nagy sikernek örvendett, mivel egy közismert amerikai sci-fi sorozat japán verziója.

A nem is túl távoli jövõben játszódik a történet, Masane Amaha és kislánya Rihoko közvetlen részesei voltak egy ismeretlen eredetû katasztrófának: Tokyo középpontjában valami felrobbant aminek hatására a város nagy része víz alá került, illetve leamortizálódott. Különös, hogy szinte ök voltak az egyetlen túlélõi ennek a katasztrófának, Masane azóta is viseli a furcsa heget csuklóján, és semmire sem emlékszik multjából, igazolványa nélkül a saját nevét sem tudná. A történet kezdetekor 6 év bolyongás után visszamennek Tokyoba, hogy véglegesen letelepedjenek. Az elsö képsorokból kiderül, hogy inkább Masane szorulna egy anyára, aki odafigyel rá, a 6 éves Rihoko tölti be ezt a szerepet. Ahogy megérkeznek Tokyoba a kislányt egy "Gyermek-jólét" szervezet magával viszi, mivel Masane nem rendelkezik állandó lakhellyel, munkával és emlékezetével. Kislánya visszaszerzése érdekében elköt egy rendõrautót, zöld utat adva magának a hüvös cellába. Legott az egyik rab furcsa viselkedése közben Masane csukója lüktetni kezd, és valami olyasmi történik vele, amitõl egyszerre fél és élvez: erõt érez magában, eddig nem tapasztalt, oriási erõt. A kislány ezenközben sikeresen megszökik a sokak által hamisnak mondott szervezet fõhadiszállásából, és találkozik a talpraesett fotóssal, aki imádja a rendõrség ügyeibe beleütni a lencséjét, sok, magányos éjszakát intézve magának. Nemsokkal késöbb Rihoko megismeri a titokzatos és csendes lányt, a perverz öregurat és a rosszkedélyú pultosnõt... Hamarosan anyja keresésére indul, kevés sikerrel.

Masane megszökik a börtönbõl, ámde nemsokára eszméletét veszti az altatólövedéktöl, amit egy titokzatos ember lõtt rá. Rövidesen kiderül, hogy a heg helyén létrejött kristály a csuklóján maga a Witchblade, ami fegyverré teszi õt, és gyökeresen megváltoztatja az életét. A sorozat nézése közben egyre több jó, és mégtöbb rossz dolgot tudunk meg erröl a "fegyverrõl", Amane egyre tisztább múltjáról, és Reiji Takayamáról, egy titokzatos vállalat vezetõjérõl.

Az Anime zenéi illeszkednek a hangulatához, az endingek nagyon jól "lenyugtatják" az akciódús befejezések után az ember idegeit, el lettek találva, az elsõ opening, pedig szinte azonnal a személyes kedvencem lett. A grafika aláírja azt, hogy ez csakugyan egy 2006os anime, vagyis nagyon szépen kidolgozott textúrákat, naplementéket és holdfényes éjszakákat láthatunk benne, nomeg csili-vili akciókat. Masane szinkronhagját is nagyon gyorsan megkedveltem, mivel sikerült pont eltalálni a legjobb hangot a néha elbambuló, sokszor magába esö nönek.

Az anime során sok új szereplõ jelenik meg, tünik el, és több szál is fut a fö cselekmény mellett, de mind szorosan kapcsolódik, általában keresztezik egymást. Mindenkinek ajánlom az animet, akciódús, néhol megható, vicces és bövelkedik izgalomban. Minden ami kell.

Az ismertető újraírható!Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 3370 db Időpont:2008. 01. 12. Hozzászólások: 9 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás