Ma 2020. 07. 05-e van.

    Ismertető nyomtatása  Ismertető küldése     

   [Teljes lista] [0-9] [A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [TOP20]

Anime ismertető (Információk)
Claymore
Címe: Claymore
Angol címe: Claymore
Magyar címe: -
Hivatalos weboldal: http://mj.shueisha.c...
Korhatár:

16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Kategória: TV
Epizódok száma: 26
Megjelenés éve: 2007
Műfaj: Kaland
Fantasy
Dráma
Démonos
Stúdió: MADHOUSE
Letöltések: Felirat
Képek: A google-n
Anime értékelése: 27 szavazat alapján: 9.67
Ismertető értékelése: 13 szavazat alapján: 9.15
Státusz: Ellenőrizve!


Leírás

A történet egy kitalált középkori világban játszódik. Az emberek között emberi húst evõ, démonszerû szörnyek garázdálkodnak. A Yomának nevezett szörnyek túl erõsek, hogy az emberek szembeszálljanak velük. Egy Szervezetnek nevezett társaság félig Yoma, félig ember harcosokat hoz létre, akik képesek felvenni velük a harcot. Ezek a harcosok fiatal lányok, akik egykor maguk is emberek voltak. Az emberek bár örülnek, amikor feltûnnek, és megölik a Yomákat, de mégis félnek tõlük. A különös ismertetõjegyük, ezüstszín szemük és hatalmas kétélû kardjuk. Az emberek Claymore-nak nevezik õket és olyanok akár a középkori lovagok. A démoni erõ, amit a gonosz elleni harcban használnak egyben a végzetük is, bár errõl nem írok többet. Ez az egyik központi rejtélye a történetnek, felfedezése rátok vár.

A történet fõhõse Claire, szintén egy Claymore, magányos harcát vívja a falvakat járva és Yomákra vadászva. Egy faluban összeismerkedik a tragikus sorsú fiúval Rakival. A fiú és a lány között szoros kapcsolat alakul ki. Ennél többet nem is szeretnék mondani a történetrõl.

A sztori igazából egymást követõ kalandok sorozatából áll. Az akció, vagyis a harci, vívó jelenetek töltik ki az anime legnagyobb részét. Az emberfeletti erõvel rendelkezõ szereplõk látványos küzdelme azonban kevés lett volna, hogy lenyûgözzön a sorozat. Az egyszerûnek látszó alaphelyzetbõl szerteágazó és rejtélyes sztori kerekedik ki. A történet elõrehaladtával egyre több szereplõt ismerünk meg, egyre több információt kapunk. A történetben annyi szereplõ jelenik meg, hogy elég nehéz fejben tartani ki kicsoda. Minden szereplõnek megvan a saját tragikus története, melyre elõbb utóbb fény derül.

A történet mûfaja teljes mértékben természetfeletti dráma. Alig láthatunk vicces jelenet, ami oldaná a sztori komor légkörét. A nyomasztó hangulat végigkíséri az egész animét, amelyet az alkalmazott színekkel is igyekeztek fokozni. Szinte csak a vér az egyetlen élénk szín, amit használtak. A történetet az elejétõl a végéig a tragédia szele lengi körül, még akkor is, amikor úgy tûnik a szereplõk sorsa végre jobbra fordul.

Az opening és az ending jól illeszkedik a történethez. Nekem nagyon tetszettek fõleg a zenék, amit mûfajilag valamiféle metál stílusba tudnám besorolni. Az endingrõl tudom, hogy Ryu Kosaka az elõadója, akitõl eddig inkább amolyan igazi japán pop-dance számokat hallottam.

Külföldi ismertetõkben sokan negatívan értékelték az anime befejezését. Nos, szerintem így volt tökéletes, bár igaz: sok kérdésre nem kapunk választ, és rengeteg szereplõ meg sem jelenik, akirõl szó esik a történetben. Vagyis minden adott egy folytatáshoz...

A Claymore mangát 2002-ben adták ki, nagyon szép, aki teheti, olvassa el. Nagyon elfogult vagyok és ez az egyik kedvencem, ezért én 10 pontot adok rá. A történetet a rengeteg artériás vérfürdõ miatt nem ajánlom kisgyermekeknek. Elsõsorban a fiúk fogják értékelni, fõleg a sok, fiatal, testhezálló ruhában vagdalkozó lány miatt. Romantika csak nyomokban található benne, ennek ellenére a lányok se hagyják ki.Beküldte: Törölt felhasználó Megtekintve: 5740 db Időpont:2007. 12. 28. Hozzászólások: 6 dbValid CSS!  Valid XHTML 1.1  PageRank Kereső optimalizálás